Műsorújság
RTL Most

Lássuk, a filmtörténet leghíresebb szerelmi háromszögeit!

Bizony a mozivászon nem egy sokoldalú szerelemnek adott már helyet, legyen szó a giccsességig elmerészkedő romantikus kapcsolatokról, vagy néhány viszonzatlan érzelemről. Ahogyan gyakran előfordult már az is, hogy a filmek hősei nem tudtak dönteni arról, kit is szeretnek igazán! Mi összeszedtünk nektek tíz példát arra, milyen, ha kettő helyett hárman vannak egy „kapcsolatban”!

Lesz itt bizony minden: két fiú egy lány vagy egy lány két fiú felállás, ahogyan gyakran lehettünk szemtanúi testvérpárok, vagy más családtagok marakodásának is a széles vásznon.

Aludj csak, én álmodom

A romantikusfilmek hősnője Sandra Bullock ezúttal egy jegypénztárost alakít, aki hiába szemrevaló elég magányos! Egészen addig, míg meg nem menti plátói szerelmének (Peter Gallagher) az életét, aki miután komoly fejsérülést szenved, kómába esik. A gond csak az, hogy mikor a lány meglátogatja őt, az ápolónő a férfi barátnőjeként mutatja be a családnak, ha pedig mindez nem lenne elég, előkerül Jack (Bill Pullman) is, a báty, akivel túlságosan is kijön az álbarátnő.

Álljon meg a nászmenet!

Ez a film igazi klasszikusnak számít a témánkban, hiszen Julia Roberts a legjobb gyermekkori barát és első szerelem, küzd meg a tökéletes mennyasszonnyal, Cameron Diaz-zal, Dermot Mulroney-ért. Ha valaki egyszerre szeretne sírni és nevetni, biztosan ezt az alkotást ajánljuk neki a listánkról. Hogy miért lesz az embernek sírhatnéka és, hogy miért tartjuk a filmtörténet egyik legnagyobb forgatókönyvírói bakijának? Nézd meg, és kiderül!

Bridget Jones naplója

Minden szinglik ősanyját (Renée Zellweger) senkinek sem kell bemutatnunk, ahogyan azt a lavírozást sem, amit egy egyedülálló nő gyakorol mindenegyes nap, a szerelmi élete, családja és barátai, valamint a karrierje között. Így nem csoda, hogy Bridget-ünk hamar belezúg sármos főnökébe (Hugh Grant), miközben a család egy régi barátja is megkörnyékezni látszik, aki ráadásul a romantikus regények főhősének Mr. Darcy-nak (Colin Firth) a nevét viseli! Ti kit választanátok?

Igazából szerelem

Nincs annál kínosabb, ha két barátnak ugyanaz a lány tetszik, vagy talán mégis, ha erről ez a barát mit sem sejt, a lányt pedig elveszi feleségül! Ekkor jön a karácsonyi romantika legikonikusabb jelenete, egy különleges vallomás, na de mi történhetett azóta? Az Igazából szerelem 2-ből kiderül!

Alkonyat-sorozat

Bella gyötrődését a két különleges fiú között évekig leshettük, hol a vérfarkas Jacob-ba, hol pedig a több száz éves vámpírba, Edward-ba volt szerelmes. Mire eldöntötte mit is akar, addigra már ő sem tudta követni, hogy kit szeret valójában nem, hogy mi!

Vicky Cristina Barcelona

Woody Allen sosem látja egyszerűen az életet, így az eredetileg két barátnő nyaralásáról szóló filmet is megcsavarta párszor. Először például azzal, hogy Vicky (Rebecca Hall), aki egyébként menyasszony és Cristina (Scarlett Johansson) ugyanabba a pasiba (Javier Bardem) szeretnek bele, amikor pedig a kis kaland után Vicky visszatér régi életéhez Cristina pedig már boldogan sajátítja ki szerelmét, bekerül a képbe a volt nej (Penélope Cruz) is, aki azonban mindent felforgat, nem is akárhogyan!

Diploma előtt

A legendássá vált film Dustin Hoffman főszereplésével, egy életre megjegyeztette velünk Mrs. Robinson nevét! Ennél furcsább szerelmi háromszöget pedig, azóta se nagyon láttunk filmen, hiszen ezúttal igazzá vált a mondás: „Nézd meg az anyját, vedd el a lányát!”

Nyakunkon az élet

Az élet gyakran kiszámíthatatlan, sosem tudhatjuk, hogy kit szánt nekünk a sors, éppen ezért a legmeglepőbb helyekről is érkezhet az a bizonyos "Nagy Ő". Így jár Lelaina (Winona Ryder) is, aki barátaival együtt próbál lavírozni a felnőtt életnek nevezett valamiben, miközben próbálja véghezvinni az álmait és egységben tartani a kis csapatot is. Ennek a baráti körnek pedig tagja Troy (Ethan Hawke), akit látszólag nem érdekel senki, legkevésbé a lány, egészen addig, míg az egy másik fickóval (Ben Stiller) nem kezd el randevúzni!

Sabrina

Legyen szó akár az eredeti Audrey Hepburn-ös, vagy a Julia Ormond-os változatról, a sofőr lányának szerelmi háromszöge egy életre belénk ivódott! Hiszen mind átérezzük a választás nehézségét a gyermekkori szerelmünk és Harrison Ford között!

Szenvedélyek viharában

Hiába látja sokadjára az ember, mégis mindig megnézi. A gyönyörű, tényleg csodaszép Brad Pitt és a legendás Anthony Hopkins főszereplésével készült filmben, a három fivér ugyanabba a nőbe szeret bele, a probléma csak az, mikor mindez egyidejűleg történik, így a lány kénytelen lesz választani közülük! Mi tudjuk, kit választanánk, na és te?

 

Forrás: ew.com
Képek tumblr.com

Hasonló videók

  • A megcsalás szabályai: Ha állandó kapcsolatod van, és valaki mással szexelsz. Nem minősül megcsalásnak, ha különböző az irányítószámotok. Nem minősül megcsalásnak, ha annyira be vagy állva, hogy nem is emlékszel rá, mert ha nem emlékszel rá, akkor igazából nem is történt meg. Nem minősül megcsalásnak, ha egyszerre két emberrel csinálod, mert érvénytelenítik egymást. De tutira megcsalásnak minősül, ha felveszed videóra és valaki véletlenül postázza a kazettát a csajodnak. Legnagyobb rémületére egy az egyben ez történt Josh-sal (Breckin Meyer) is. Josh ugyanis videóra vette egy röpke pásztoróráját, amit véletlenül élete szerelmének címezve adott postára. Valahogy utol kell érni a bűnjelet, mielőtt mindent végleg elront...

  • Az éjszakai munkából hazatérő Jillt (Amanda Seyfried) döbbenetes hír fogadja: testvérét, Mollyt (Emily Wickersham) elrabolták. Jillt egy évvel korábban szintén elrabolták, de megmenekült. A lány meggyőződése, hogy ugyanannak a sorozatgyilkosnak a fogságába került Molly is. A rendőrség őrültnek tartja a lányt, ezért nem akarnak segíteni neki. Jill érzi, hogy Mollyt megöli az elrablója, ezért maga indul a gyilkos nyomába, hogy megmentse testvérét.

  • Az angol miniszterelnök rejtélyes körülmények között meghal, és temetése kötelező minden nyugati vezető számára. De ami a világ legjobban őrzött eseményének indul, kiderül, hogy egy jól tervezett halálos támadás a világ legbefolyásosabb emberei ellen, hogy elpusztítsák az angol főváros összes nevezetességét. Csak három ember tudja megállítani ezt: az Egyesült Államok elnöke, Mike Banning (Gerard Butler), a titkosszolgálat vezetője és Benjamin Asher (Aaron Eckhart) angol ügynök, aki jogosan nem bízik senkiben.

  • Kate (Sandra Bullock) a munkája miatt megválik a gyönyörű tóparti házától. A postaládában üzenetet hagy a következő lakónak. Alex (Keanu Reeves), az építész megdöbbenve egy elhanyagolt házat talál. Előveszi Kate levelét és válaszol rá. Kiderül, hogy Alex és Kate nem egy idősíkban, hanem kétévnyi távolságban élnek egymástól. Levelezni kezdenek és egy nap úgy döntenek, hogy megpróbálnak találkozni.

  • Parapolis (Luciano Catenacci), a hírhedt görög tartja a markában Miami kaszinóit és fogadóirodáit. O'Connor admirális (Woody Woodbury) megelégeli a dolgot és hadat üzen az alvilágnak. Johnny Firpo hadnagyot (Terence Hill) bízza meg az akció lebonyolításával. Féltestvére, Charlie (Bud Spencer) régen szerencsejátékosként kereste a kenyerét, most betanítja a kártyatrükkökre testvérét is, így a két fivér együtt indul harcba a maffia ellen a kaszinóban.

  • Javában dúl a második világháború. A lelkes és mindenre elszánt ifjú, Steve Rogers (Chris Evans) is jelentkezik a hadseregbe, ám a gyenge fizikuma miatt eltanácsolják. Ezért örömmel jelentkezik a titkos katonai kísérleti programba, melynek keretében szuper katonát csinálnak belőle. Az izomkolosszussá fejlődött Amerika Kapitány feladata megállítani a nácik titkos tudományos részlegét, a Hydrát, melyet a világuralmi törekvéseket dédelgető, rettegett Vörös Koponya (Hugo Weaving) vezet.

  • Wilbur Walsh (Bud Spencer) és Matt Kirby (Terence Hill) a kikötőben bóklászva próbálnak munkát szerezni. Ám a furcsa párosnak nincs nagy szerencséje, munka helyett néhány helyi gengszter és pár autó szétpüfölésével kell vigasztalódniuk. Ezért úgy döntenek, hogy kirabolnak egy szupermarketet, de az akció balul sül el. A bolt hátsó bejárata helyett a helyi rendőrőrs ajtaján robbannak be. Hogy elkerüljék a letartóztatást, beállnak rendőrnek. A törvény jó oldalán állva sem hazudtolják meg önmagukat, aktuális pofonzáporaik között nyomozni kezdenek egy kínai titokzatos halála után, és miközben a szálakat gombolyítják, előszeretettel teszik helyre a környékbeli rossz fiúk állkapcsát és más, ütésre zsibbadó testrészeit is.

  • Will Strongholddal (Michael Angarano) szemben nagyok az elvárások. Szülei, Steve (Kurt Russell) és Josie (Kelly Preston) a világ legnépszerűbb és legbátrabb szuperhősei. Nem csoda, ha a szuperhős-csemeték sulijában mindenki nagy várakozással tekint az érkezése elé. A srác azonban csalódást okoz. Még egyetlen szuper képessége sem fejlődött ki. Egyik nap azonban felbukkan a főgonosz, aki nemcsak barátait és az iskolát, de Will családját is halálos veszélybe sodorja. Itt az ideje, hogy Will végre szuperhős legyen…

  • Charlotte (Diane Keaton) tökéletes karácsonyról álmodik, és mindent el is követ ennek érdekében. Az idillt semmi nem ronthatja el, még az a tény se, hogy házassága Sammel (John Goodman) romokban, a lányuk, Eleanor (Olivia Wilde) meglehetősen frusztrált, míg fiuk, Hank (Ed Helms) egyedülálló apaként próbál kislánya mellett helytállni. De a többiek se különbek. Húga, a kleptomániás Emma (Marisa Tomei) a börtönbe tart, apja, Bucky (Alan Arkin) pedig karácsonyi ajándékként egy pincérnőt, Rubyt (Amanda Seyfried) viszi haza. Lehet tökéletes az ünnep ennyi tökéletlen emberrel az asztalnál?

  • Maria Altmann (Helen Mirren), az idős zsidó asszony hosszú útra kel, hogy visszaszerezze a nácik által elrabolt családi kincseit, köztük Klimt híres festményét. Tapasztalatlan, de vakmerő fiatal ügyvédjével, Randy Schönberggel (Ryan Reynolds) hosszas küzdelem elé néznek az osztrák elittel és az amerikai legfelsőbb bírósággal szemben. Az út során Mariának a családjához kötődő, súlyos tényekkel is szembe kell néznie.

Legnézettebb videók