Műsorújság
RTL Most

Lars von Trier újra kiprovokálja a figyelmünket!

Kedvenc dán rendezőnk ismét munkába fog, ezúttal egy sorozatgyilkos történetét filmesíti meg, és ahogy azt már tőle megszokhattuk, most sem marad a jó ízlés határain belül!

Miután a rendezőnek pár éve sikerült elsütnie egy elég szélsőséges Hitleres viccet, a Cannes-i Filmfesztiválról kitiltották, munkáját pedig ideiglenesen betiltották az eseményen.

Aztán jött a két részletben támadó, több mint három órás A nimfomániás című filmje, ami ismét csak nagy port kavart. Most pedig mindezek után öt évvel újabb munkába veti bele magát a The House That Jack Built című, egy sorozat-gyilkosról szóló dráma miatt. A forgatások augusztusban kezdődnek Dániában, valamint a készítők hozzá tették, ez a mozi olyan lesz, amilyet azelőtt még sosem láthattunk!

„Von Trier képes megváltoztatni a dolgokat a már felvett jelenetekkel is, így amikor ősszel végzünk a felvételekkel, valószínűleg akkor fogja kitalálni, majd pedig összefűzni a gyilkosságok közötti kapcsolatot. Ez öt incidensből áll majd és hasonlóképpen fog felépülni, mint a legutóbbi filmjébe, A nimfomániás.” – mondta a film producere.

Meg sem lepődünk, hogy a készülő történet hírét pont a Cannes-ban hozták nyilvánosságra, hiszen a rendező 2011-es filmjében, a Melankóliában nyújtott alakításával kapta meg, Kirsten Dunst - ráadásul Dunst most a zsűrit erősíti Nemes Jeles László mellett - a legjobb színésznőnek járó díjat, és persze ne feledkezzünk meg, a rendező két évvel korábbi munkájáról sem, melynek köszönhetően Charlotte Gainsbourg nyerte el ugyanezt a díjat!

 


Nos, a The House That Jack Built a rendező első filmje két év kihagyás után és sajnos a szereplőgárdáról ez idáig még semmi hír, de ha lehet egy tippünk, néhány ismerős arc biztosan feltűnik majd benne, talán az előbb említett francia színésznő, Gainsbourg is!

Sajnos a mozira egészen a jövő évig kell várnunk!

Forrás: Indiewire.com
Képek:Tumblr

Legnézettebb videók