Műsorújság
RTL Most

Jöjjön 5 David Fincher-film! Ő a rendező, akiért Brad Pitt is megőrül!

Napjaink egyik legjobb és legvérfagyasztóbb filmjeinek készítője ma ünnepli a születésnapját! Mi pedig összeszedtük azt az 5 filmet, amit jobb lesz neked is megnézned tőle!

Fincher nemcsak azért az egyik legmenőbb rendező ma, mert zseniális és brozongató történeteket visz a vászonra, hanem mert azon kevés alkotók közé tartozik, aki elmondhatja magáról, hogy videoklipek rendezéséből nőtte kimagát Oscar-díjra jelölt direktorrá! Azt azért tegyük hozzá, hogy olyan sztároknak rendezett klipet, mint Madonna, az Aerosmith, valamint az ikonikussá vált modellekkel teletűzdelt George Michael kisfilmet is ő készítette.

De persze, ha valaki akkora tehetség mint ő, hamar olyan nagyszabású projekteken dolgozhat, mint mondjuk A tetovált lány című film amerikai remake-je, vagy a Pánikszoba - ami Kristen Stewartot adta a világnak, még az Alkonyat-filmek előtt - csak, hogy néhányat említsünk a sok közül.

Ha pedig már itt tartunk, nézük azt a szinte már öt alapműnek számító mozit, amit feltétlenül látnod kell az ünnepelttől!

1. A végső megoldás: Halál

A Sigourney Weaver főszereplésével készült Alien-filmek harmadik fejezete talán nem olyan epikus, mint társai, de abban biztosak lehetünk, hogy hiába Michael Fassbender zsenialitása, az Alien: Covenant című mozit biztosan lekörözi! A fent látható ikonikus jelenetről már nem is beszéve!

2. Hetedik

Aki látta, annak tutira maradandó élményt, valamint megrázkódtatást okozott ez a film, amiben először dolgozott együtt Brad Pitt és Fincher! Arról nem is beszélve, hogy a különleges kriminek a végén található csavar olyan sztárok közé repítette a rendezőt, mint amilyen például Alfred Hitchcock volt a saját korában!

3. Harcosok klubja

Bizony, a filmtörténet egyik legkultikusabb darabját is David Fincher készítette, ami nemcsak közönség kedvenc lett, de a kritikusok is imádták. Az Edward Norton és Brad Pitt főszereplésével készült filmet ma már tanítják a filmezéssel foglalkozó intézményekben, ikonikus párbeszédeit és monológjait pedig azóta is rendületlenül idézzük! Ezek közül egyik sem véletlen, hiszen egy mesterműről beszélünk!

4. Zodiákus

 


A Jake Gyllenhaallal és Robert Downey Jr.-ral készített alkotással a rendezőnek végképp sikerült a krimik királyává válnia! A sorozatgyilkos utáni hajszát, nemcsak az A-listás sztárok, hanem maga a történet is kivételessé teszi.

5. Holtodiglan

 


Fincher legutóbbi filmje igencsak nagy port kavart!

Ennek ellenére az Oscar-díjra jelölt mozijáról csak szuperlatívuszokban tudunk beszélni, a szokásos rejtélyes sztorit, csavaros megoldások, vérfagyasztó képek és zseniális színészi alakítások tarkították ezúttal is! Rosamund Pike pedig egy csapásra bebizonyította, hogy ott a helye a legnagyobbak között!

Ennyi fantasztikus mű után már tényleg csak egy dolgot nem értünk! Mikor veszi már észre az Akadémia is David Fincher tehetségét?

Főleg úgy, hogy ő rendezte egyébként Benjamin Button különös életének csodaszép történetét is, valamint a Z világháború folytatását is neki adták!
 

Képek: tumblr.com

Hasonló videók

  • Chris Kyle (Bradley Cooper) az amerikai hadsereg mesterlövésze, mind közül a legjobb, 150 ellenséggel végzett. Gyerekkorában az apjával járt vadászni, akkor ismerkedett meg a fegyverekkel. Tengerészgyalogos kommandósként az első vonalban harcolt Irakban, társai életét védte és mentette a hajszálpontos, halálos lövéseivel. Ezért is kapta a Legenda becenevet, míg ellenségei Ördögként emlegették, és vérdíjat tűztek ki a fejére. Hazatérve egészen másfajta csata várta, arra törekedett, hogy jó apa és férj legyen.

  • Ben Randall (Kevin Costner), a legendás vízi mentő egy szerencsétlen bevetés során elveszíti egész csapatát. Ben beleveti magát a tanításba, de szabadelvű oktatási módszerével rövid időn belül felborítja a gondosan kidolgozott tantervet. A csoport egyik tagja, a fiatal úszóbajnok Jake Fischer (Ashton Kutcher), akinek eltökélt szándéka, hogy ő legyen a legjobb a csapatban. Fischer nem könnyű eset, de Randallnek kemény munkával sikerül elérnie, hogy a fiúból valóban elhivatott vízi mentő váljék.

  • Dave Harken (Kevin Spacey) megalomán marketinges, Dr. Julia Harris (Jennifer Aniston) szexmániás fogorvos, Bobby Pellitt (Colin Farrell) pedig mindent tönkretesz maga körül. Ők hárman a világ legutálatosabb főnökei. Kurt (Jason Sudeikis), Nick (Jason Bateman) és Dale (Charlie Day) a szenvedő alkalmazottak, akik felbérelik Jonest (Jamie Foxx) három piszkos munkára. Jones azonban csak tanácsadóként hajlandó közreműködni, és azt tanácsolja, egymás főnökeit tegyék el láb alól. Az amatőr banda a sorozatokból vett fogásokkal vág neki a feladatnak.

  • Kalifornia lakói mindenre fel vannak készülve, csak erre a katasztrófára nem. Amikor 9-es erősségű földrengés dönti romokba San Franciscót, Ray, a profi pilóta (Dwayne Johnson) és válófélben lévő felesége, Emma (Carla Gugino) vállalják a lehetetlent. Megpróbálják felkutatni és megmenteni a romok között maradt lányukat. De amikor azt hiszik, túl vannak a nehezén, akkor jön csak a java.

  • Dastan (Jake Gyllenhaal), az utcagyerekből lett herceg kénytelen szövetségre lépni a gyönyörű, de veszélyes Taminával (Gemma Arterton), hogy megmentsék pusztulástól az egész világot. A veszélyt maga a herceg okozta, akit a gonosz Nizam (Ben Kingsley) csellel rávett, hogy eressze ki a mágikus homokórából az idő homokját, ami az egész ország lakosságát félelmetes démonokká változtatta. Dastanon a sor, hogy helyrehozza a hibáját, ám ehhez az idő tőrjére és őrzőjére, Taminára is szüksége van.

  • A pesti bérházak rengetegében áll a Parkoló. A Parkoló ura Légiós (Lengyel Ferenc) egy saját kis birodalmat hozott létre a tűzfalak tövében, és nem akarja, hogy a külvilág káosza betörjön ide. Egy nap azonban olyan vendég érkezik, aki felforgat mindent. Imre (Szervét Tibor), a gazdag üzletember 1968-as Ford Mustangjának keres biztonságos parkolóhelyet. Hamarosan egy fordulatos, meglepetésekkel teli párbaj veszi kezdetét a belváros két magányos harcosa között a hullámpalával fedett parkolóhelyért.

  • Turk Henry (Antonio Banderas), a híres rocksztár Chilében nyaral. A gondtalan napoknak azonban egy csapásra vége szakad, amikor szupermodell felesége, Sheila (Olga Kurilenko) emberrablók fogságába kerül. A helyi hatóságok tehetetlenségét látva a rocksztár akcióba lendül, hogy megmentse feleségét.

  • Will Turner (Orlando Bloom) és Elizabeth Swann (Keira Knightley) összefognak régi ellenségükkel, Barbossával (Geoffrey Rush), hogy megmentsék Jack Sparrow kapitányt (Johnny Depp) és Bill Turnert. Ehhez azonban szükségük van a világ végére vezető térképre, amire a titokzatos sárkányasszony is igényt tart. Will és Barbarossa végül a tengerfenéken találja meg Jack Sparrow kapitányt és hajóját, a Fekete Gyöngyöt. Árulás és hűtlenség között navigálva szövetségeseket keresnek, hogy megvívják utolsó döntő csatájukat.

  • A gyönyörű és tiszta szívű fiatal lány, Demóna (Angelina Jolie) idilli körülmények közt nevelkedik, ám egy nap hadsereg szállja meg a királyságot. A népét védelmező Demóna hamarosan árulás áldozatává válik, amelynek hatására szíve kővé változik. A lány és az ellenséges király örököse közt ádáz küzdelem veszi kezdetét. Demóna bosszúból megátkozza ellenfele újszülött kislányát, Csipkerózsikát. Ahogy a gyermek kezd felcseperedni, Demóna kénytelen rádöbbenni, hogy Csipkerózsika kezében van a királyság békéjének és saját boldogságának a kulcsa is.

  • Istenek, szörnyek, varázslat és téboly uralja a Nílus völgyének palotáit Egyiptomban. Széth (Gerard Butler), a sivatag könyörtelen istene az egykor békés és virágzó birodalmat káoszba és pusztulásba taszítja. Lázadó halandók egy csapata a vakmerő tolvajjal, Bekkel (Brenton Thwaites) az élen, szövetkezik Hórusszal (Nikolaj Coster-Waldau), hogy megállítsák a kegyetlen nagyurat. A Széth és csatlósai ellen vívott háborúban megjárják a mennyet és a poklot is, ahol isteneknek és halandóknak egyaránt bizonyítaniuk kell bátorságukat és állhatatosságukat, hogy felül tudjanak kerekedni a végső ütközetben.

Legnézettebb videók