Műsorújság
RTL Most

Jöjjön 10 Disney klasszikus, melyek a mozivásznat is meghódították!

Manapság a filmiparban mindenhol szétnéznek egy-egy potenciálisan jó sztori után, így nem meglepő, hogy előszeretettel vesznek elő gyerekkori klasszikusokat is, így például a Disney meséket. Nézzük a legfrissebbeket!

Lassan már állandó jelleggel kapkodhatnánk a fejünket, hogy épp melyik animációs vagy rajzolt mesét dolgozzák fel élőszereplős történetként. Nem mintha annyira kiakasztó hírek lennének ezek, hiszen gyerekkorunk nagy kedvenceit köszönthetjük újra csak egy kicsit más köntösbe csomagolva. Így pedig a nosztalgia járat elkerülhetetlen, és mindannyian visszarepülhetünk egy picit a múltba, miközben a mai gyerekeket is megismertetjük a nagy kedvencekkel.

Összeszedtük az utóbbi évek legmeghatározóbb adaptációit!

1. Demóna


Angelina Jolie-t legtöbbször a világ leggyönyörűbb nőjeként jellemzik, azonban be kell látnunk, hogy az Oscar-díjas színésznő félelmetes is tud lenni, ha akar. Így volt ez a Csipkerózsika újszerű feldolgozásában is, amelyben a hercegnő helyett a főgonosz Demóna történetét mesélik el. A film érdekessége, hogy minden kisgyerek rettegett a beöltöztetett Jolie-tól, így egyik kislánya, Vivien is szerepel a moziban egy rövid cameó erejéig.

2. Alice Csodaországban

A 2010-es, Tim Burton rendezésében elkészült film egészen régre nyúlt vissza, amikor egy másik világba pottyanó kislány történetét mesélték el. A Lewis Caroll novelláit és az 1951-es mesét feldolgozó moziban Mia Wasikowskát köszönhetjük Alice szerepében, miközben nagy barátját, a Bolond Kalapost – az utóbbi hetekben botrányairól híres – Johnny Depp alakítja. Mellettük feltűnik még Helena Bonham Carter és Anne Hathaway is. Burtonnek sikerült egy izgalmas szereplőgárdát összerántania a sztorihoz, ráadásul azóta már dupláztak is, hiszen kijött a film folytatása is.

3. Hamupipőke


Ki ne szeretné néha napján, ha madarak öltöztetnék, vagy ha a tündér keresztanyja besegítene a rohanó hétköznapokban? Az ikonikus történettel először 1950-ben találkozhattunk, majd tavaly újra beköszöntött a mesebeli tündérmese. Kenneth Branagh rendezésében – neki köszönhetjük többek között az első Thort is – újfent megismerhettük Hamupipőkét, most azonban Lily James játékával.

4. A dzsungel könyve

Ha igazán be akarja biztosítani magát egy produkció a mozikasszáknál, akkor érdemes minél több sztárt összekaparnia a bulihoz, és akkor már az A-listás nevek tömegével egy rakás embert bevonzhatnak. Így volt ezzel John Favreau is, aki az 1967-es animációs mesét hozta össze újra, ráadásul olyan színészeket ültetett be szinkronhangnak, mint Scarlett Johansson, Bill Murray, Idris Elba, Ben Kingsley, Lupita Nyong’o és Christopher Walken. A film ráadásul annyira jól teljesített, hogy a stúdió már be is rendelte a következő részt.

5. Elliott, a sárkány


Az 1977-es mese, amely egy fiúról és legjobb barátjáról, egy sárkányról szól. A történetet idén a mozikban is megnézhettük Bryce Dallas Howard és Robert Redford „mellékszereplésével”.

6. A szépség és a szörnyeteg

A történet, ami sosem mehet ki a divatból, ami még mindig fontos dolgokat közvetít a kicsiknek, és a sztori, amit már milliószor feldolgoztak. Ámde hiába a rengeteg adaptáció, mégis mindenki felpörgött, amikor megtudtuk: Emma Watsonnal a főszerepben kapunk egy újabb élőszereplős változatot! Az első mese, amit Oscarra jelöltek most musicalként éled újjá, ráadásul olyan nevek közreműködésével, mint Ewan McGregor, Ian McKellen, Emma Thompson vagy Stanley Tucci.

7. Prince Charming

Igen, ez is a jövő zenéje még, de a Disney-nél tervben van, hogy egy picit a hercegnők lovagjával is foglalkozzanak – felbuzdultak a 2015-ös Hamupipőke sikerén. A projektről még nem sokat tudni, az sem derült még ki, hogy melyik délceg legény lesz majd a fókuszban, lévén a Hamupipőkében, a Hófehérkében és a Csipkerózsikában is ilyen néven fut a szerelmes fiatalember.

8. Dumbo


Tim Burton a szélsőséges látványvilágáról és a szintén extrém történeteiről ismert. Miután egy picit Csodaországban kalandozott, úgy döntött, hogy a cirkuszba is ellátogat és elvállalta a Dumbo levezénylését is. Hogy mit hoz majd ki a repülő kiselefánt történetéből, elképzelni nem tudjuk.

9. Szörnyella

Korábban már mi is írtunk róla, hogy a 101 kiskutya gonosztevőjéről önálló film is készülhet, ráadásul Emma Stone-nal a főszerepben. Az imádnivaló színésznőtől eléggé izgalmas döntésnek tűnik, hogy elvállalta Szörnyella szerepét, főleg Glenn Close ’96-os őrülete után, de kár lenne tagadni, hogy Stone-tól mindent óriási lelkesedéssel várunk!

10.  A kis hableány

Ti is kívülről fújjátok a mese összes dalát? Mindegyiket Alan Menkennek köszönhetjük, aki 8 Oscar-díjából kettőt ezért a meséért kapott. A zeneszerző most újra belevág a sellő buliba, hiszen ő is részt vesz Ariel élőszereplős történetének felelevenítésében. Mellesleg, nem a Disney az egyetlen, ami a sellőkkel foglalkozik, várható egy Universal-féle feldolgozás is Chloé Grace Moretz főszereplésével.

Forrás: EW
Képek: Facebook

Hasonló videók

  • Phoenix (Wesley Snipes), Los Angeles legelvetemültebb bűnözője összetűzésbe kerül minden idők legbrutálisabb zsarujával, Spartannal (Sylvester Stallone). Bár a harc döntetlennel ér véget, mindketten Kalifornia kirogenikus börtönébe kerülnek, ahol mélyfagyasztott állapotban várják büntetésük végét. 2032-ben azonban a tökéletesen erőszakmentes társadalomban Phoenix kiszabadul és ismét pokoli időszak köszönt a városra, melynek irányítói rövidesen belátják, csak egy ember képes megfékezni a fékevesztett terminátort: a nála is durvább Pusztító.

  • Doug Carlin ügynök (Denzel Washington) a kompon történt katasztrófa ügyében nyomoz, amikor az esettől látszólag független halálesethez hívják. Carlin biztos benne, hogy Clair (Paula Patton) halála összefüggésben áll a merénylettel. Váratlanul megkeresik őt egy szigorúan titkos katonai kutatóközpontból, ahol lehetősége nyílik betekinteni a múltba. Doug minden titkolózás ellenére rájön, hogy nemcsak megfigyelheti a múltbéli eseményeket, hanem meg is változtathatja a végkifejletet.

  • Sean Vetter (Vin Diesel) rendőrtiszt partnere segítségével kézre keríti a mexikói drogkartell fejét, akinek a helye nem sokáig marad üresen: Diablo, a könyörtelen szállító kerül a kokain-birodalom élére. Az újdonsült drogbáró azonnal parancsot ad Vetter likvidálására. Az ügynök ugyan megússza a támadást, gyönyörű felesége azonban meghal a tűzharcban. Bosszúra éhesen, mindent feladva Vetter a végső leszámolásra készül...

  • Chris Kyle (Bradley Cooper) az amerikai hadsereg mesterlövésze, mind közül a legjobb, 150 ellenséggel végzett. Gyerekkorában az apjával járt vadászni, akkor ismerkedett meg a fegyverekkel. Tengerészgyalogos kommandósként az első vonalban harcolt Irakban, társai életét védte és mentette a hajszálpontos, halálos lövéseivel. Ezért is kapta a Legenda becenevet, míg ellenségei Ördögként emlegették, és vérdíjat tűztek ki a fejére. Hazatérve egészen másfajta csata várta, arra törekedett, hogy jó apa és férj legyen.

  • Ben Randall (Kevin Costner), a legendás vízi mentő egy szerencsétlen bevetés során elveszíti egész csapatát. Ben beleveti magát a tanításba, de szabadelvű oktatási módszerével rövid időn belül felborítja a gondosan kidolgozott tantervet. A csoport egyik tagja, a fiatal úszóbajnok Jake Fischer (Ashton Kutcher), akinek eltökélt szándéka, hogy ő legyen a legjobb a csapatban. Fischer nem könnyű eset, de Randallnek kemény munkával sikerül elérnie, hogy a fiúból valóban elhivatott vízi mentő váljék.

  • Dave Harken (Kevin Spacey) megalomán marketinges, Dr. Julia Harris (Jennifer Aniston) szexmániás fogorvos, Bobby Pellitt (Colin Farrell) pedig mindent tönkretesz maga körül. Ők hárman a világ legutálatosabb főnökei. Kurt (Jason Sudeikis), Nick (Jason Bateman) és Dale (Charlie Day) a szenvedő alkalmazottak, akik felbérelik Jonest (Jamie Foxx) három piszkos munkára. Jones azonban csak tanácsadóként hajlandó közreműködni, és azt tanácsolja, egymás főnökeit tegyék el láb alól. Az amatőr banda a sorozatokból vett fogásokkal vág neki a feladatnak.

  • Kalifornia lakói mindenre fel vannak készülve, csak erre a katasztrófára nem. Amikor 9-es erősségű földrengés dönti romokba San Franciscót, Ray, a profi pilóta (Dwayne Johnson) és válófélben lévő felesége, Emma (Carla Gugino) vállalják a lehetetlent. Megpróbálják felkutatni és megmenteni a romok között maradt lányukat. De amikor azt hiszik, túl vannak a nehezén, akkor jön csak a java.

  • Dastan (Jake Gyllenhaal), az utcagyerekből lett herceg kénytelen szövetségre lépni a gyönyörű, de veszélyes Taminával (Gemma Arterton), hogy megmentsék pusztulástól az egész világot. A veszélyt maga a herceg okozta, akit a gonosz Nizam (Ben Kingsley) csellel rávett, hogy eressze ki a mágikus homokórából az idő homokját, ami az egész ország lakosságát félelmetes démonokká változtatta. Dastanon a sor, hogy helyrehozza a hibáját, ám ehhez az idő tőrjére és őrzőjére, Taminára is szüksége van.

  • A pesti bérházak rengetegében áll a Parkoló. A Parkoló ura Légiós (Lengyel Ferenc) egy saját kis birodalmat hozott létre a tűzfalak tövében, és nem akarja, hogy a külvilág káosza betörjön ide. Egy nap azonban olyan vendég érkezik, aki felforgat mindent. Imre (Szervét Tibor), a gazdag üzletember 1968-as Ford Mustangjának keres biztonságos parkolóhelyet. Hamarosan egy fordulatos, meglepetésekkel teli párbaj veszi kezdetét a belváros két magányos harcosa között a hullámpalával fedett parkolóhelyért.

  • Turk Henry (Antonio Banderas), a híres rocksztár Chilében nyaral. A gondtalan napoknak azonban egy csapásra vége szakad, amikor szupermodell felesége, Sheila (Olga Kurilenko) emberrablók fogságába kerül. A helyi hatóságok tehetetlenségét látva a rocksztár akcióba lendül, hogy megmentse feleségét.

Legnézettebb videók