Műsorújság
RTL Most

Játszva szép az élet – Éjszakai játék kritika

Minőségi vígjátékoknak jócskán híján vagyunk mostanság. Vajon az Éjszakai játék rácáfol erre az állításra? Kritikánkból kiderül!

Max és Annie igazi álompár. Mindketten szenvedélyesen odavannak a kompetitív játékokért, na, meg persze egymásért, és időnként összehívják a baráti társaságukat egy kellemes játékestre, amit többnyire Ők nyernek meg. Az idillbe csupán az rondít bele, hogy hiába próbálkoznak, nem sikerült még útjára indítaniuk közös babaprojektjüket. Az ebből adódó stresszt ráadásul csak tetézi, hogy megjelenik Max nagytestvére, Brooks, aki nem rest öccse orra alá dörgölni, hogy mennyivel többet ért el az életben, mint Ő.

Mindennek tetejébe ráadásul Brooks titokzatos játékestre invitálja Annie-t, Maxet, és barátaikat, a furcsa játék során pedig hamar felébred a kétely mindenkiben: vajon ez még mindig csak baráti versengés, vagy valami annál sokkal komolyabb?

 

 

Az eddig elmondottak alapján az Éjszakai játék inkább tűnik horrornak, vagy thrillernek mintsem vígjátéknak, és bár azért nem ennyire komor a helyzet, az tény, hogy az utóbbi stílusjegyei bőven megtalálhatóak a filmben, csak épp vígjáték köntösbe bújtatva. És ez az, ami egyszerre mélybe rántja, és megmenti a mozit.

Na, de miért is? Az Éjszakai játék remekül tetteti azt, hogy nem tucatvígjáték, köszönhetően a történetének. A sztori fordulatainak találgatása ugyanis bőven leköti annyira a nézőt, hogy ne tűnjön fel neki, poénok terén nem túl erős a film. Bár akad néhány megmosolyogtató, alkalmanként mérsékelten hangos nevetést előcsalogató jelenet, nehéz eltekinteni attól, hogy sokkal humorosabb is lehetett volna ez az alkotás.

 

 

Példának okáért ott van Kevin és Michelle párosa (A főszereplő házaspár legjobb barátai), akik bár végig jelen vannak a történéseknél, kicsit belegondolva rájövünk, hogy egyetlen visszatérő poén kedvéért szerepelnek a filmben, ami ráadásul nem is annyira vicces, hogy azt így elnyújtsák a készítők. Sőt, a karakterek közül talán egyedül Jesse Plemons enyhén szociopata rendőr karaktere, Gary volt igazán vicces néha. Ettől függetlenül Rachel McAdams és Jason Bateman párosa aranyos, a kémia remekül megvan köztük, szóval arra elegendőek, hogy ketten életben tartsák a kissé humortalan, de izgalmas sztorit.

 

 

Ezzel a legnagyobb baj, hogy az Éjszakai játék tényleg lehetett volna igazán jó vígjáték. A tisztességesen megírt történet azonban csak egyszer viszi el a hátán, a poénok, amik miatt igazán szerethetővé és újranézhetővé vált volna, hiányoznak. Ettől függetlenül még így is kiemelkedik az elmúlt évek nem vígjáték terméséből, szóval, ha egy kellemes szórakozásra vágytok, a mozijegy árát biztosan nem fogjátok visszasírni. Játékra fel!

7,5/10

Képek: InterCom

Legnézettebb videók