Pontosabban a hét filmből csupán egynek, de az is meglepő vallomás volt a részéről. Hiába tarolt a kasszáknál, hiába imádták a rajongók, az Avatar alkotója nem volt odáig ezért az epizódért.

James Cameron egy kicsit nekiment a Star Wars-nak!

A J.J. Abrams rendezésében elkészült hetedik rész, Az ébredő Erő sokak számára méltó folytatásként marad meg, amely a George Lucas era alatt készült filmek után is szenzációt okozott. Nemrég James Cameront – aki éppen az Avatar folytatásain ügyködik – kérdezték az új részről, és meglepően negatívan nyilatkozott róla.

Persze, próbálta árnyalni a mondandóját, amikor arra hivatkozott, hogy Lucas nagyon jó barátja és J.J. munkásságát is tiszteli, sőt a következő etapot is nagyon várja, azonban:

„Be kell vallanom, azt éreztem, hogy George Lucas hat filmje sokkal több vizuális kreativitást tartogatott. Az ébredő Erőben viszont ezt takarékra vették, tele volt eseményekkel és karakterekkel, akiket már korábban is láthattunk. És csak apró lépésekkel haladtak az új karakterekkel. De látni akarom, hogy innen merre viszik el a sztorit.” – nyilatkozta.

James Cameron egy kicsit nekiment a Star Wars-nak!
Ettől függetlenül Cameron is tisztában van az SW franchise erejével, azért tisztelettel áll a soron következő filmjeikhez. Kijelentette, hogy az Avatar folytatásait is hajlandó tovább csúsztatni a Star Wars premierek miatt.

„Nem akarok nekimenni azoknak a filmeknek. Az hülyeség lenne. És remélhetőleg ők is hasonlóan gondolkodnak erről.”

Forrás: EW
Képek: Tumblr