Műsorújság
RTL Most

Ismerd meg a Legendás állatok és megfigyelésük varázslényeit

Szeretnél felkészülni a Harry Potter-mozik állatvilágából? Összeszedtük nektek, hogy milyen varázslényekkel találkozhattok a Legendás állatok és megfigyelésük című filmben, melyet ma este 19:25-től ti is megnézhettek az RTL Klub-on!

Orrontó Furkász – Niffler
 

 


Kezdjük a film talán legemlékezetesebb apróságával, a furkásszal! Ezek a vakondszerű élőlények imádnak mindent, ami csillog, ezért a koboldok gyakran használják őket a földalatti kincsek felkutatására. Otthoni tartásra nem alkalmasak, hiszen „kincskereső” életmódjuk rengeteg galibát okozhat.

Bólintér – Bowtruckle
 

 


A bólintéreket leginkább a botsáskákhoz hasonlíthatjuk, hiszen akárcsak az említett rovarok, ők is egy apró gally kinézetével rendelkeznek. Kisebb bogarakkal táplálkoznak, és bár alapvetően békés természetűek, ha valaki megközelíti az otthonukként szolgáló fát, könnyen megvadulnak.  

Demiguise
 

 


A demiguise-ok Távol-Keleten honos bestiák, amik félelem hatására egyből láthatatlanná válnak. Hosszú, fehér bundájuk kifejezetten értékes, hiszen ebből készülnek a varázsvilág láthatatlanná tévő köpenyei. A demiguise-ok egyébként ártalmatlan élőlények, békés, növényevő állatok.

Occamy
 


Ezek a kétlábú, tollas, kígyótestű teremtmények képesek a környezetükhöz mérten változtatni méretüket, akár több méterrel is. Erre szükségük is van, hiszen ezüst tojásaikra sokaknak fáj a foga. A Távol-Keleten és Indiában honosak, rágcsálókkal, madarakkal és majmokkal táplálkoznak.

Viharmadár – Thunderbird

 


Ezeket a fenséges teremtményeket totemállatként tisztelték az amerikai őslakosok, hiszen megérzik a veszélyt és hatalmas viharokat gerjesztenek szárnycsapásaikkal. Egy felnőtt ember méretére is megnőhetnek, tollukat pedig előszeretettel használják varázspálcák magjaként. A viharmadár tollal készült pálcák érdekessége, hogy hajlamosak a használója utasítása nélkül is átkot szórni, amennyiben valamilyen természetfeletti veszély van a közelben.

Erumpent
 

 


Ezek az Afrikában őshonos varázslények hatalmas méretükről, valamint robbanó folyadékot kiválasztó szarvaikról ismertek. Kinézetre leginkább a rinocéroszokra hasonlítanak, robbanó folyadékjukat pedig előszeretettel használják a mágusok főzet készítéskor.

Nundu
 

 


Ezek a Kelet-Afrikában honos bestiák egész falvakat képesek kiírtani mérgező leheletükkel, ráadásul hatalmas méretük ellenére tökéletesen zajtalanul járnak. Kinézetre leginkább a leopárdokra emlékeztetnek, és sokan a varázsvilág legveszélyesebb élőlényeinek tartják őket.

Murtlap
 

 


Ezek a szőrtelen rágcsálók egyszerre végtelenül hasznos és veszélyes állatok. A hátukon található csápokból gyógyító és rontás elleni főzetek készíthetők, harapásuk azonban különösen veszélyes lehet, főleg muglik számára. Egyes dokumentált esetekben a murtlap harapásának hatására lángcsóvák törtek elő az áldozatók hátsó feléből.

És ez csupán néhány, a varázsvilág lenyűgöző teremtményei közül. Ha többet is szeretnél megismerni, kattints Húsvéthétfő este az RTL Klub-ra, hiszen 19:25-től megnézheted a Legendás állatok és megfigyelésül című filmet!

Legnézettebb videók