Műsorújság
RTL Most

Íme, a legizgalmasabb vendégszereplések és easter eggek a Deadpool 2-ből!

A szabadszájú szuperhős második filmes kalandja számtalan meglepetéssel szolgált, ezért összegyűjtöttük a legizgalmasabb képregényes és filmes kikacsintásokat a legújabb szuperhősmoziból.

Vigyázat! A következőkben mind a történetet, mind pedig a film poénjait illetően durva spoilerek következnek!

.

.

.

.

.

Stan Lee cameója

A rajongók számára már jól ismert Marvel fejes eddig nem igazán szerepelt a Fox égisze alatt készülő mozikban, azonban a Deadpool most - félig meddig - kivételt képez ez alól. Az ikonikus képregényíró bár személyesen nem, de egy falra festett hatalmas kép formájában szerepel a Deadpool második részében.

Juggernaut – Bulldózer

A film második felében kapunk egy nagyon meglepő cameót, amikor a Russellel összebarátkozó Bulldózer kiszabadul a mutánsokat szállító kamionból. Bulldózer, eredeti nyelven Juggernaut, eredetileg az X-Men ellenségeként debütált az első X-Men képregénysorozat 12. számában. A megállíthatatlan óriás az X-ek vezetőjének, Charles Xaviernek a féltestvére, és meglepetés: nem igazán szívleli rokonát. Erejét egy mágikus kőnek köszönheti, ettől vált szinte sebezhetetlenné, szupererőssé, és mozgás közben lényegében megállíthatatlanná. A képregénytörténelem során összeakadt a bajsza Thorral, Pókemberrel, a Bosszúállókkal, és persze az X-Mennel is. Bulldózer egyébként már szerepelt a harmadik X-Men filmben, Az ellenállás végében. Ott Vinnie Jones alakította a karaktert.

 

A fiatal X-Men csapat

Akárcsak az első részben, Deadpool ezúttal is beszólt Kolosszusnak, hogy miért csak vele találkozik az X-ek villájában. Talán a stúdiónak nincs elég pénze a nevesebb karakterekre? Nos, a kérdés jogos, a Deadpool által feldobott labdát pedig le is csapták ezúttal: Inkább az X-ek nem akarnak találkozni a nagyszájú zsoldossal. A film egy jelenetében ugyanis cameóznak fiatal mutánsok: Ciklon, Küklopsz, Jean Grey, Higanyszál, illetve Bestia és Xavier professzor a villa egy szobájában tanácskoznak, majd inkább magukra zárják az ajtót, csak ne kelljen találkozniuk Deadpoollal.

Essex Mutánsrehabilitációs Központ

A Russelt kínzó árvaház az „Essex Mutánsrehabilitációs Központ” nevet viseli, ami már a második kikacsintás (az első az X-Men: Apokalipszis stáblista utáni jelenete volt) egy ikonikus X-Men ellenségre, Nathaniel Essexre, vagyis Mister Sinisterre. A gonosztevő mutánsok klónozását, illetve a tökéletes mutáns „kifejlesztését” tűzte ki célul, miközben saját magát is számos génmódosításnak vetette alá. Eközben persze számtalanszor megkeserítette kedvenc mutánscsapatunk életét, többek között Jean Grey klónozásával is.

 

Titkos és nem annyira titkos sztárcameók

A film elején, amikor Kábel megérkezik a jelenbe, ellopja két kissé lepukkant kinézetű férfi kocsiját. Egyikük a főleg sorozatszerepekben látható Alan Tudyk, barátja pedig, aki a fenéktörlés célszerű módszerét ecseteli nem más, mint a durván elmaszkírozott Matt Damon! Úgy tűnik, hogy Damonnak bejönnek a Marvel cameók, a Thor Ragnarök után ugyanis ez már a második képregényfilmes feltünése. És persze ne feledkezzünk meg az X-Force láthatatlan tagjáról sem, akit egy erélyesebb áramütést követően biztos ti is felismertetek: bizony, már Brad Pitt is elmondhatja magáról, hogy szerepelt szuperhősfilmben.

X-Force egyenruha

A film utolsó felvonásában Russel egy jólirányzott lángcsóvával találja el Deadpoolt, aminek köszönhetően a zsoldos ruházata szürke-fekete színű lesz. Ez kikacsintás a Rick Remender-féle X-Force képregénysorozatra, ahol Deadpool egyenruhája fekete-fehér színű volt.

 

Filmes kikacsintások tömkelege

Deadpool ezúttal sem spórolt a popkulturális utalásokkal. A teljesség igénye nélkül szó esett a Bosszúállókról, a DC-filmuniverzumról, a Kincsvadászokról (amiben Josh Brolin is szerepelt fiatalon), az Elemi ösztönről, a Harry Potter-filmekről.

Hope Summers

A film végén Kábel elárulja Deadpoolnak, hogy a plüssmaci, amit magával hordoz a kislányáé, Hope-é. A képregényekben Hope Summers Kábel fogadott gyermeke, az úgynevezett mutáns messiás. Hope ugyanis egy olyan korban születik meg, amikor már nem születnek új mutánsok, ezért is jelentős a létezése. Arról nem is beszélve, hogy Hope-ot a legerősebb mutánsok között tartják számon, erejével képes a közelében lévő összes mutáns képességét leutánozni.

 

 

A sort még nagyon sokáig folytathatnánk, a Deadpool 2 ugyanis roskadásig van kikacsintásokkal és rejtett utalásokkal, szerintünk azonban ezek voltak a legizgalmasabbak a filmben. Ha kíváncsiak vagytok bővebben is arra, hogy mit gondoltunk a filmről, mindenféleképpen olvassátok el a kritikánkat is!

Legnézettebb videók