Műsorújság
RTL Most

Íme, 5 kihagyhatatlan női rendező!

Az idei Cannes-i filmfesztiválon Sofia Coppola vihette haza a legjobb rendező díját ez pedig egy újabb bizonyíték arra, hogy a gyengébbik nem képviselői igenis keményen megdolgoznak a sikereikért! Lássuk, kiknek a nevét és alkotásait érdemes megjegyeznünk!

1. Sofia Coppola

A művészfilmek kedvelőinek biztosan nem ismeretlen a rendezőnő neve, de sokaknak lehet ismerős a Keresztapa trilógiából is, melyet Coppola apja készített és, amiben akkor még a kamera előtt tűnt fel a tehetséges lány. Azóta pedig az Elveszett jelentés című filmjéért már megkapta a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó Oscar-díjat, valamint Arany Oroszlán-díjat nyert a Made in Hollywood című alkotásáért. Idén pedig ő lett a legjobb rendező a Cannes-i filmfesztiválon a The Beguiled című drámájával!

2. Kathryn Bigelow

 


James Cameron exfelesége az első nő volt, aki megnyerte a legjobb rendező Oscar-díját, 2008-ban, A bombák földjén című filmjével. Egyébként a rendezőnő jellegzetesen férfias, háborús témákat szeret a vászonra vinni, mint például a Zero Dark Thirty – A Bin Láden hajsza című film, valamint a Holtpont!

3. Phyllida Lloyd

Lloyd egyenesen stílust teremtett azzal, mikor megrendezte a Mamma mia! című filmet, melynek főszereplője az a Meryl Streep volt, aki később a rendezőnő, A Vaslady című filmjével megnyerte a harmadik aranyszobrát is!

4. Claire Denis

A franciák legnagyobb élő rendezőnőjének, olyan kultikusfilmeket köszönhetünk, mint például a Juliette Binoche és Johnny Depp főszereplésével készült romantikus Csokoládé!

5. Nancy Meyers

Talán kevesen tudják, de nagy esély van rá, hogy a kedvenc romkomját az a nő rendezte, akit Nancy Meyers-nek hívnak és, aki a Benjamin közlegény óta sorra gyártja a kedvesebbnél kedvesebb mozikat! Bizony, a Mi kell a nőnek?, Apád-anyád ide jöjjön!, Minden végzet nehéz, valamint a Holiday is az ő nevéhez fűződik!

Ha további részletek érdekelnek a Cannes-i filmfesztiválról és Sofia Coppola sikeréről, nézd meg az alábbi videót!

Forrás: metro.co.uk
Képek: Instagram, tumblr

Legnézettebb videók