Műsorújság
RTL Most

Íme, 10 film, amiről nem tudtad, hogy a nemrég elhunyt Carrie Fisher-nek köszönheted!

Bizony mindenki Leia hercegnője nemcsak a Csillagok háborújának volt a fénypontja, hanem forgatókönyvíróként rengeteg filmet tett olyanná, amilyennek a közönség ismeri és szereti.

A hatvanéves korában elhunyt színésznő, ugyanis scriptdoctorként tevékenykedett a színjátszás mellett. Ez azt jelenti, hogy rengeteg forgatókönyvet ő nézett át utoljára és tökéletesítette azokat, mielőtt a rendező a vászonra vitte volna a leírtakat.

1. Hook

Az alternatív Pán Péter történetben, melyben olyan nevek szerepelnek, mint Robin Williams és Dustin Hoffman. Nemcsak a film forgatókönyvén ügyködött a színésznő, hanem bizony egy másik Star Wars-legendával George Lucas-szal egy cameó erejéig is feltűnnek az alkotásban, egy hídon csókolózó párként.

2. Apáca-show

A ’90-es évek egyik legnépszerűbb vígjátéka, ami tele van erős nőkkel, nem csoda hát, hogy Carrie Fisher kezei alatt tökéletesedett az Apáca-show is!

3. Halálos fegyver 3

Az akciódús vígjáték Mel Gibson és Danny Glover főszereplésével 1992-ben rekordszámú bevételt hozott, amit többek között Fisher-nek is köszönhetnek az alkotók.

„Sok szerelmes jelenetet írtam különböző romantikus filmekbe, de javítottam a Halálos fegyver 3-on is, amire Spielberg kért meg. A legtöbb filmet, amin dolgoztam nem is nagyon tartom számon, aztán rá kell jönnöm, hogy elég gyakran szembe jönnek velem a tévében, ahhoz, hogy ne is kelljen.”- nyilatkozta Fisher.

4. Az utolsó akcióhős

Az alulértékelt film történetében a képzeletbeli hős szó szerint lelép a vászonról és valódi hőssé avanzsál, ahogyan maga az alkotás is nem várt sikert aratott, az évek során pedig lassacskán kultfilmmé nőtte ki magát.

5. Elbaltázott nászéjszaka

Ennek a filmnek már a címe is önmagáért beszél, különben is, ki ne akarna megnézni egy szuper vígjátékot Mike Myers főszereplésével?

6. Vírus

 


Az 1995-ös katasztrófafilm egy halálos vírus elterjedéséről, az egyik legalapvetőbb alkotás lett a műfajban. A szereplőiről nem is beszélve!

7. Tükröm, tükröm…

Melyik nő ne ismerné a Barbara Streisand-féle filmes bölcsességeket! Na, de ki gondolta volna, hogy Carrie Fisher írt neki jó párat? Mi biztosan nem, pedig micsoda párosítás!

8. Nászok ásza

Ha a világon csak egyetlen személy érthette meg igazán a szerelmi történetek drámai, ugyanakkor vicces oldalát, nem beszélve a házasságok két oldaláról, akkor az minden bizonnyal Carrie Fisher lehetett! Erre pedig nincs is jobb példa, mint a Drew Barrymore és Adam Sandler szereplésével készült Nászok ászánál!

9. Sikoly 3

Az összes része közül ennek a horror paródia sorozatnak a harmadik része volt a legviccesebb, most pedig már azt is sejtjük, hogy miért!

10. Star Wars: A klónok támadása

Úgy tűnik, a színésznő akkor is részese a Star Wars-csodának, ha nem ölti magára az ikonikus karakter jelmezét, hanem csak a forgatókönyvhöz járul hozzá nem is kevéssel! Csak hogy még ő sem volt elég ahhoz, hogy megmentse ezt a galaktikus történetet.

Forrás: hellogiggles.com
Képek: tumblr.com

Legnézettebb videók