Akciófilm ritkán tarol akkorát a kritikusok és a nézők között is, mint amekkorát a 2015-ös Mad Max, ezért  RTL Klub ma esti filmje előtt összegyűjtöttünk nektek tíz érdekességet erről a zseniális adrenalin bombáról.

A filmbéli elhalálozások száma összesen 110. Ebből 34 „köszönhető” Maxnek, 32 pedig a Charlize Theron által alakított Furiosának.

A film effektjeinek mindössze húsz százaléka készült számítógéppel, ezek főleg a tájkép kiterjesztését, a kaszkadőröket védő biztosítókötelek eltüntetését, és Charlize Theron robotkarját foglalták magukba. Minden mást valódi trükkökkel, például robbanásokkal, sminkkel, illetve kaszkadőri munkával oldottak meg.

Íme, 10 érdekesség a Mad Max: A harag útjáról!
 


Margaret Sixelnek, a film vágójának, összesen 470 órányi felvételt kellett feldolgoznia. Csak a nyersanyagok átnézése három hónapba telt.

A számos hajmeresztő kaszkadőrmutatvány ellenére az egyetlen komolyabb sérülést Tom Hardy szerezte be a forgatáson, amikor színésztársa Charlize Theron egy véletlen könyökmozdulattal eltörte Hardy orrát.

Az eddig elkészült négy Mad Max film mindegyikét George Miller rendezte. Az egyéb munkái között olyan mozik szerepeltek még, mint a Babe, a kismalac második része, illetve a Táncoló talpak 1-2. Meg kell hagyni, széles skálán mozog Mr. Miller munkássága.

Íme, 10 érdekesség a Mad Max: A harag útjáról!
 


Maxnek összesen 52 sornyi szövege van a filmben.

A film főellenségét, Halhatatlan Joe-t alakító színész (Hugh Keays-Byrne), játszotta a legelső 1979-es Mad Max rosszfiúját, Toecuttert is.

A Nuxot alakító Nicolas Hoult, a forgatás hét hónapja alatt megtanult kötni az egyik sminkestől.

Íme, 10 érdekesség a Mad Max: A harag útjáról!

A Mad Max: A harag útja összesen 9 Oscar-jelölést kapott, amiből 6-ot sikerült megszereznie.

Tom Hardy tinédzserkorában kapott egy kutyát, akit a Mad Max filmek hatására nevezett el Maxnek. Mint már tudjuk, felnőttként ő vette át a stafétát Mel Gibsontól, hogy eljátszhassa a címszereplőt.

Ha neked is megjött a kedved ehhez a szuper akciófilmhez, semmiféleképpen se felejts el az RTL Klubra kapcsolni vasárnap este 21:35-kor, és megnézni a Mad Max: A harag útja című filmet!

Forrás: Imdb, Tumblr