Műsorújság
RTL Most

Így néz ki a nagyvásznon újjáéledő Freddie Mercury!

Megjelent az első kép a Bohemian Rhapsody című filmből, ami a legendás Queen együttes megalakulását dolgozza fel. Az első promókép stílusosan az énekes Freddie Mercuryt alakító színészt mutatja meg, aki kiköpött hasonmása az aranytorkú legendának.

Évek óta alakul a világ egyik legikonikusabb rock zenekarának, a Queen-nek a történetét feldolgozó mozifilm. Pár évvel ezelőtt még úgy volt, hogy a kemény vígjátékairól ismert Sacha Baron Cohen alakíthatja majd az együttes frontemberét, Freddie Mercuryt, viszont miután ő lelépett a fedélzetről, a Mr. Robot című sikersorozat sztárját, Rami Maleket választották ki a főszerepre, és milyen jól tették!

Az első kép a filmből az elhunyt énekes 71. születésnapján jelent meg, és Maleket ábrázolja, amint Mercury-ként épp koncertezik. A színész kísértetiesen hasonlít a rocklegendához, szóval egy biztos, külsőre a legmegfelelőbb embert találták meg.


De mi a helyzet a hanggal? Kevés a zeneiparban az annyira jellegzetes orgánum, mint Mercury négyoktávos énekhangja, ezzel természetesen Rami Malek is tisztában van. A film zenés jeleneteihez vegyesen fogják felhasználni a Queen eredeti hangfelvételeit, és a színész énekét. Arról, hogy milyen, amikor az Emmy-díjas sztár dalra fakad, ugyan egyelőre nem sokat tudunk, de ő maga már célzott rá, hogy rendszeresen jár a híres Abbey Road Stúdióba gyakorolni, és ahogy mondta „nem a színészi képességeit csiszolja ott”.

„Ez nem csak egy sötét történet lesz Freddieről, hanem egy tiszteletadás is. A film a csapatmunkáról szól majd, egy ünneplés lesz.”


Ezt már a rendező, Bryan Singer mondta, akinek a neve az X-men filmekből lehet ismerős, ugyanis ő a franchise atyja. A Bohemian Rhapsody címre keresztelt mozi Mercury és a Queen további tagjainak 1970-es összeállásától kezdve mutatja majd be a zenekar történetét, egészen az 1985-ös Live Aid koncertig, ami hat évvel az énekes tragikus halála előtt került megrendezésre.

 

A post shared by Queen (@officialqueenmusic) on

A Bohemian Rhapsody 2018. decemberében érkezik a mozikba.


Forrás: Entertainment Weekly, Instagram, Facebook

Hasonló videók

  • Doug Carlin ügynök (Denzel Washington) a kompon történt katasztrófa ügyében nyomoz, amikor az esettől látszólag független halálesethez hívják. Carlin biztos benne, hogy Clair (Paula Patton) halála összefüggésben áll a merénylettel. Váratlanul megkeresik őt egy szigorúan titkos katonai kutatóközpontból, ahol lehetősége nyílik betekinteni a múltba. Doug minden titkolózás ellenére rájön, hogy nemcsak megfigyelheti a múltbéli eseményeket, hanem meg is változtathatja a végkifejletet.

  • Sean Vetter (Vin Diesel) rendőrtiszt partnere segítségével kézre keríti a mexikói drogkartell fejét, akinek a helye nem sokáig marad üresen: Diablo, a könyörtelen szállító kerül a kokain-birodalom élére. Az újdonsült drogbáró azonnal parancsot ad Vetter likvidálására. Az ügynök ugyan megússza a támadást, gyönyörű felesége azonban meghal a tűzharcban. Bosszúra éhesen, mindent feladva Vetter a végső leszámolásra készül...

  • Chris Kyle (Bradley Cooper) az amerikai hadsereg mesterlövésze, mind közül a legjobb, 150 ellenséggel végzett. Gyerekkorában az apjával járt vadászni, akkor ismerkedett meg a fegyverekkel. Tengerészgyalogos kommandósként az első vonalban harcolt Irakban, társai életét védte és mentette a hajszálpontos, halálos lövéseivel. Ezért is kapta a Legenda becenevet, míg ellenségei Ördögként emlegették, és vérdíjat tűztek ki a fejére. Hazatérve egészen másfajta csata várta, arra törekedett, hogy jó apa és férj legyen.

  • Ben Randall (Kevin Costner), a legendás vízi mentő egy szerencsétlen bevetés során elveszíti egész csapatát. Ben beleveti magát a tanításba, de szabadelvű oktatási módszerével rövid időn belül felborítja a gondosan kidolgozott tantervet. A csoport egyik tagja, a fiatal úszóbajnok Jake Fischer (Ashton Kutcher), akinek eltökélt szándéka, hogy ő legyen a legjobb a csapatban. Fischer nem könnyű eset, de Randallnek kemény munkával sikerül elérnie, hogy a fiúból valóban elhivatott vízi mentő váljék.

  • Dave Harken (Kevin Spacey) megalomán marketinges, Dr. Julia Harris (Jennifer Aniston) szexmániás fogorvos, Bobby Pellitt (Colin Farrell) pedig mindent tönkretesz maga körül. Ők hárman a világ legutálatosabb főnökei. Kurt (Jason Sudeikis), Nick (Jason Bateman) és Dale (Charlie Day) a szenvedő alkalmazottak, akik felbérelik Jonest (Jamie Foxx) három piszkos munkára. Jones azonban csak tanácsadóként hajlandó közreműködni, és azt tanácsolja, egymás főnökeit tegyék el láb alól. Az amatőr banda a sorozatokból vett fogásokkal vág neki a feladatnak.

  • Kalifornia lakói mindenre fel vannak készülve, csak erre a katasztrófára nem. Amikor 9-es erősségű földrengés dönti romokba San Franciscót, Ray, a profi pilóta (Dwayne Johnson) és válófélben lévő felesége, Emma (Carla Gugino) vállalják a lehetetlent. Megpróbálják felkutatni és megmenteni a romok között maradt lányukat. De amikor azt hiszik, túl vannak a nehezén, akkor jön csak a java.

  • Dastan (Jake Gyllenhaal), az utcagyerekből lett herceg kénytelen szövetségre lépni a gyönyörű, de veszélyes Taminával (Gemma Arterton), hogy megmentsék pusztulástól az egész világot. A veszélyt maga a herceg okozta, akit a gonosz Nizam (Ben Kingsley) csellel rávett, hogy eressze ki a mágikus homokórából az idő homokját, ami az egész ország lakosságát félelmetes démonokká változtatta. Dastanon a sor, hogy helyrehozza a hibáját, ám ehhez az idő tőrjére és őrzőjére, Taminára is szüksége van.

  • A pesti bérházak rengetegében áll a Parkoló. A Parkoló ura Légiós (Lengyel Ferenc) egy saját kis birodalmat hozott létre a tűzfalak tövében, és nem akarja, hogy a külvilág káosza betörjön ide. Egy nap azonban olyan vendég érkezik, aki felforgat mindent. Imre (Szervét Tibor), a gazdag üzletember 1968-as Ford Mustangjának keres biztonságos parkolóhelyet. Hamarosan egy fordulatos, meglepetésekkel teli párbaj veszi kezdetét a belváros két magányos harcosa között a hullámpalával fedett parkolóhelyért.

  • Turk Henry (Antonio Banderas), a híres rocksztár Chilében nyaral. A gondtalan napoknak azonban egy csapásra vége szakad, amikor szupermodell felesége, Sheila (Olga Kurilenko) emberrablók fogságába kerül. A helyi hatóságok tehetetlenségét látva a rocksztár akcióba lendül, hogy megmentse feleségét.

  • Will Turner (Orlando Bloom) és Elizabeth Swann (Keira Knightley) összefognak régi ellenségükkel, Barbossával (Geoffrey Rush), hogy megmentsék Jack Sparrow kapitányt (Johnny Depp) és Bill Turnert. Ehhez azonban szükségük van a világ végére vezető térképre, amire a titokzatos sárkányasszony is igényt tart. Will és Barbarossa végül a tengerfenéken találja meg Jack Sparrow kapitányt és hajóját, a Fekete Gyöngyöt. Árulás és hűtlenség között navigálva szövetségeseket keresnek, hogy megvívják utolsó döntő csatájukat.

Legnézettebb videók