Műsorújság
RTL Most

Híres szerepek, melyeket még híresebb sztárok hagytak ki!

Sosem gondolunk bele, hogy mielőtt egy lenyűgöző alakítás megszülethetne, több színész is megfordul a készítők fejében. Sőt sokszor egy-egy szereposztás inkább múlt azon, hogy valaki lemondta, mintsem azon, hogy kit választottak elsőre.

Mindenkinek megvannak a fejében – és persze a szívében – azok a filmek, amelyekkel bármikor kenyérre lehetne kenni. Emellett pedig vannak olyan alkotások, amelyek világszerte érték el ugyanezt a hatást, kábé mindenkire érthetően.

Ezek azok a kultfilmek, és bennük a kultkarakterek, akiket a mai napig idéznek, utánoznak és kiparodizálnak. Nem is véletlenül, hiszen olyan erős karakterekről beszélünk, akik egy egész életre kivívták maguknak a kiemelt státuszt. Belőlük születhetnek a klisék, az alap filmes kategóriák és persze attribútomok.

Beszéljünk akár egy Bridget Jones-ról, ha a szingliség alapköveiről beszélünk, vagy egy Micsoda nőről, ha a romkomok szentélyébe lépnénk be nagy elánnal, vagy egy James Bondról, ha a kémsztorik lebegnének a képzeletünkben.

Mindegyik meghatározó a maga nemében. És ezeket nemcsak a történetük, a kidolgozottságuk vagy éppen az érdekes rendezői látásmódjuk különböztetik meg a tömegtől, hiszen ott vannak a zseniális alakítások, amelyek örökre az emlékezetünkbe vésték őket.


Nézzük, hírességeink milyen giga szerepet mondtak le meggondolatlanul!


Hugh Jackman – James Bond


A szuperhős, a mindig morgó, ámde csupaszív Farkas, aki énekelni is tud, és még az Oscar-gálát is úgy vezette végig, mint senki más. Mr. Jackman sem volt mindig mindent tudó, erre bizonyíték, hogy amikor a Bond-filmek készítői új erát akartak nyitni Pierce Brosnan után, őt szemelték ki a Casino Royal főszerepére. Ő viszont nemet mondott! Így pedig jött volt Daniel Craig.

„Épp akkor kezdtük volna el forgatni az X-Men 2-t, és Farkas karaktere is akkoriban kezdte el egy ikonikus alakká kinőni magát. Nem akartam egyszerre két ilyen meghatározó szerepet is bevállalni.” – mesélte Jackman.

Robert Downey Jr. – Gravitáció

A hét Oscar-díjat bezsebelő film, amelyben Alfonso Cuarón rendezte Sandra Bullock és George Clooney kettősét nem igazán azzal az eredeti elképzeléssel került a mozikba, mint ahogy azt a rendező szerette volna. Az elsődleges választása a férfi főszereplőnek Downey lett volna. A színész azonban a technika miatt mondott nemet a felkérésre:

„Az a pali vagyok, aki nagyon könnyedén kezdi el magát kellemetlenül érezni. Húsz percet töltöttem el a tesztfelvételeken, és amikor már ennyi idő után is szenvedtem, azt mondtam, hogy ezt én nem vállalom.”

A Gravitáció esetében a női vonal is máshogy alakult, hiszen Downey mellé Angelina Jolie-t szánták volna.

Matt Damon – Daredevil

 


Több mint 10 évvel azután, hogy a Ben Affleck főszereplésével bemutatott Daredevil a mozikba került – de minek –, az öribari Damon bevallotta, hogy az övé is lehetett volna a szerep. Mivel nem ismerte a rendező korábbi munkáit, nem bízott a projektben, ezért elutasította – Bennel ellentétben, aki teljesen felpörgött a szuperhős kalandra. Szegény…

John Travolta – Forrest Gump

A szerep, amiért Tom Hanks 1995-ben Oscar-díjat kapott, amire a mai napig utalunk, ha valaki nagy elhatározással fut el mellettünk, amit bármikor megnéznénk és imádjuk. Tegyük össze szépen a két kezünket, hogy anno Travolta offolta a történetet! Azóta persze megannyi interjúban vallotta be, hogy élete egyik legnagyobb hibáját követte el ezzel. Dehogyis! Inkább megajándékozott minket Mr. Hanks-szel! Vele érezzük csak igazán az életet egy nagy doboz csokoládénak!

Sean Connery – Gandalf (A Gyűrűk ura)

Amikor egy igazán kultikus karakterben nem hisznek az elején… olyankor születnek meg a rossz döntések. Így volt ezzel Sean Connery is, akinek felajánlották Gandalf szerepét A Gyűrűk ura trilógiában. Ő viszont nem értette a koncepciót és magát a szerepet sem, így inkább lemondott róla. Így utólag visszatekintve nincs is min bánkódni, hiszen Ian McKellennél nem is igazán találhattak volna bölcsebb varázslót Frodóék mellé.

Will Smith – Neo (Mátrix)


Smith azon kevesek közé tartozik, akik a mai napig nem bánták meg a döntésüket! Állítása szerint ugyanis akkoriban még nem volt eléggé érett és okos ehhez a szerephez, és csak elrontotta volna azt, amit Keanu Reeves tökéletesen csinált:

„Láttam Keanu alakítását, és nagyon ritkán mondok ilyet, de én csak elrontottam volna a Mátrixot. Akkoriban még nem lettem volna kész arra, hogy csak hagyjam létezni a filmet és túljátszottam volna, Keanuval ellentétben.”

Emily Blunt – Fekete özvegy (Bosszúállók)

A femme fatale Scarlett Johansson kapta meg végül a harcias amazon szerepét, akit a Vasember második részében ismerhettünk meg, majd utána állandó helyet bérelt magának a Marvel csihipuhikban. Jó kis befektetés volt ez a színésznő részéről, nem annyira Emily Blunttól, aki inkább ezt a felkérést mondta le, hogy leforgathassa a 2010-es Gulliver utazásait Jack Blackkel. Kicsit érthetetlen a döntése…

Charlie Hunnam – Christian Grey (A szürke ötven árnyalata)


Sok pletyka kering ezzel a kiszállással kapcsolatban, mindenki eldöntheti, hogy melyiket választja. A színész állítása szerint azért bontotta fel a szerződést – igen, ő már ennyire benne volt a buliban –, mert nem tudta összeegyeztetni a többi munkájával a forgatást. Nagy szívfájdalomként élte meg, hogy le kellett mondania, hiszen nem akarta, hogy a kollégák és a készítők – akik számítottak rá –, csalódjanak benne. Vagy ez, vagy pedig a hirtelen jött felismerés tántorította el, miszerint ez a sztori a filmezés egyik legalja lett.

Tom Selleck – Indiana Jones

El tudjátok képzelni Magnumot, miközben ostort suhintgatva fedezi fel a titkos ereklyéket? Indy ikonikus kalapjában? Harrison Ford helyett? Nem? Hát mi sem! Pedig Steven Spielberg és George Lucas első választása Tom Selleck volt. A színész azonban nem tudta elfogadni az ajánlatot, ugyanis a sorozata miatt a stúdió megtiltotta, hogy elvállalja a szerepet.

Burt Reynolds – Han Solo (Star Wars)

Igen-igen. A ma már utánozhatatlannak számító szerep, amely összeforrt az öreg Harrison Forddal, akinek a történetéből most egy újabbat is kapunk egy fiatalabb színésszel a főszerepben, aki mindenki egyik legnagyobb kedvence. És ő eredetileg Burt Reynolds testében kelt volna életre. Igen. Fájdalmas tény. Szerencsénkre, az akkoriban ácsként dolgozó Ford kapta meg a szerepet. Reynolds pedig sajnálkozhat egész életében:

„Azt hiszem, ez volt a legnagyobb baklövésem egész karrierem során. Az akkori ügynökömet hibáztatom. Nem csak rajtam múlt a dolog.”Sokkoló infók ezek, hiszen mai szemmel már lehetetlen elképzelni, hogy ezeket a megismételhetetlen karaktereket eredetileg más színészek keltették volna életre. Pedig a fenti lista csak a jéghegy csúcsa! Julia Roberts a Micsoda nőben, Michelle Pfeiffer Macskanőként vagy éppen Tim Robbins A remény rabjaiban… mind-mind más sztárral kerültek volna a nagyvászonra!

Forrás: EW, Telegraph
Képek: Tumblr

Legnézettebb videók