Műsorújság
RTL Most

Ezeket biztosan nem tudtad A szerelmünk lapjairól!

Vasárnap este 8 órakor te is megnézheted minden idők egyik legromantikusabb filmjét az RTLII-n. Addig is, összegyűjtöttünk nektek 7 olyan érdekességet – kulisszatitkot – a moziról, amiről eddig csak kevesen hallhattak.

Sokszor foglalkoztunk már mi is a szerelem témájával, hiszen ha szóba kerülnek a filmek – vagy úgy általánosságban az élet –, akkor nem mehetünk el az érzelmek mellett. Legyen szó könnyes drámákról, vígjátékokról, szerelmi háromszögekről, ezek a történetek a legtöbb esetben betalálnak.

A szerelmünk lapjai a legkiemelkedőbb darabja Nicholas Sparks regény folyamának, aminek a sikere előre elkönyvelte, hogy szinte minden Sparks sztori megkapja majd a maga filmváltozatát – gondoljunk a Kedves John-ra vagy a Szerencsecsillagra akár.

Most viszont A szerelmünk lapjai a főszereplőnk – amiért nők milliói rajonganak még mindig –, nézzük hát a legizgibb titkokat a filmről!

1. A rendező azért választotta Ryan Goslingot a főszerepre, mert nem tartotta túlzottan jóképűnek – és pontosan ezt kereste. Most belegondolva ebbe, nevethetnékünk támad, hiszen a jelenkor egyik legnagyobb szexszimbólumáról beszélünk.

„Azért akarom, hogy eljátszd ezt a szerepet, mert egyetlen fiatal színészre sem emlékeztetsz Hollywoodban. Nem vagy jóképű, nem vagy menő, csak egy átlagos srác vagy, aki egy kicsit őrültnek tűnik.” – mondta neki Nick Cassavetes.


2. Ryan Goslingnak milyen színű a szeme? Na, tudjátok? Igen, a válasz kék. Akkor miért kellett félredobnia ezt a „kékszemű herceg” imázst egy barna kontaktlencsével? Egyszerű oka volt: az idősebb Noah-t játszó James Garner szeme barna, ehhez akartak igazodni a készítők.

3. Fordított sorrendben vették fel az egész filmet. Allie és Noah filmvégi jeleneteit – amikor évek után újra találkoztak egymással – vették fel először. Ezek után Goslingnak több kiló izmot kellett ledobnia magáról a karácsonyi szünetben, és emellé még a szakállát és a haját is lenyírták, hogy fiatalabb külsőt kölcsönözzenek neki.

4. Az eredeti tervek alapján Justin Timberlake és Britney Spears alakították volna a szerelmeseket.

5. Rachel McAdams és Ryan Gosling gyűlölték egymást a forgatás alatt. Nem álltak szóba a másikkal, sőt Gosling külön kérte, hogy valaki mással gyakorolhassa a szövegét a próbák alatt. Végül a producerek és a rendező beterelték őket egy irodába, ahol minden bajukat kiüvöltötték egymásból. Ez a megoldás annyira sikeresnek bizonyult, hogy később a páros két évig járt egymással.

6. Emlékeztek még a film egyik legikonikusabb szövegére, amikor Noah leüvölti Allie-t, hogy döntse már el végre, hogy mit akar?

„Ne azon gondolkodj, hogy én mit akarok, vagy ő mit akar, vagy a szüleid mit akarnak. Te mit akarsz?”


Ez bizony improvizáció volt! A szöveget a kamerák előtt találta ki Gosling… ennyire magával ragadta a megformált karakter.

7. Ryan Gosling nemcsak izmok és a hirtelen kitalált szövegek terén vált igazán Noah-vá, de még az asztalos mesterségbe is beletanult. Azt az asztalt, amin elköltik – több év távollét után – az első közös vacsorájukat… azt bizony ő építette.


Forrás: Seventeen

Legnézettebb videók