Műsorújság
RTL Most

Elmaradt a magyar siker Cannes-ban!

Ugyan mindenki nagy reményeket fűzött Mundruczó Kornél legújabb filmjéhez, sajnos az alkotók díj nélkül távoztak a Francia Riviéráról. Meglepetések azonban még így is akadtak bőven!

Persze, nem kell búslakodni, annak ellenére, hogy a Jupiter holdja nem hozott haza egyetlen díjat sem a neves filmfesztiválról, ez még nem jelenti azt, hogy ne nyűgözte volna le a zsűrit és a kritikusokat.

Will Smith – aki Jessica Chastain mellett szintén tagja volt az idei ítészeknek –, kifejezetten lelkesen mesélt Mundruczó alkotásáról! Mondjuk ki: odavolt érte! Úgyhogy tárgybeli elismerés ide vagy oda: megint meghódítottuk a filmesek szívét!

„Egyszerűen imádtam a Jupiter holdját! Fantasztikus volt! És azok közé a filmek közé tartozik, amelyeket még sokszor újra fogok nézni!” – nyilatkozta Smith.
 

Viszont akadtak itt még meglepetések és látványos örömködések!

A fesztivál nagydíját, az Aranypálma díjat a svéd Ruben Östlund nyerte el a The Square című filmjével.

Mellette mondhatni nagyobb sztárok hódítottak Cannes-ban, hiszen a Legjobb rendező kategóriájában Sofia Coppola lett a győztes a The Beguilded-del, a Legjobb női főszereplő Diane Kruger lett az In the Fade-del, a Legjobb férfi főszereplő pedig Joaquin Phoenix lett a You Were Never Really Here című filmjéért.


Nicole Kidman – aki Elle Fanning-gel az oldalán a fesztivál igazi királynője volt – pedig különdíjat kapott, az esemény 70. évfordulója alkalmából. A színésznő azonban nem tudott részt venni a ceremónián, ezért videóüzenetben köszönte meg az elismerést. Helyette Will Smith vette át a díjat, aki egy-két műkönnyet imitálva el is játszotta a színésznő reakcióját a színpadon.

Nézd meg a színésznő üzenetét:

Hogy kik nyertek még? Nézzük:

Camera d’Or: Jeune Femme

Legjobb rövidfilm: A Gentle Night

Legjobb forgatókönyv: The Killing of a Sacred Deer és You Were Never Really Here

Zsűri különdíja: Loveless

Grand Prix: 120 Beats per Minute

 

Forrás: Collider, Festival de Cannes

Legnézettebb videók