Műsorújság
RTL Most

Együtt moziznál Emma Stone-nal? Segítünk!

A színésznő megosztotta filmes múltját a rajongóival, így most már mindenki megtudhatja, mi a kedvenc filmje, monológja, sőt azt is, mi sarkallta arra, hogy színésznő legyen!

Emma Stone legutóbb azzal vett le minket a lábunkról, hogy a Broadway-s debütálását követően – ahol a Cabaret főszereplője volt –, most a nagyvásznon is bebizonyíthatja, hogy énekelni is tud: musicalben szerepel majd. Decemberben ugyanis érkezik legújabb filmje (Kaliforniai álom), amit a Whiplash rendezője, Damien Chazelle jegyez, és amiben ismét Ryan Gosling a partnere.

Most egy romantikus, daloló Audrey Hepburn életérzésű lány bőrébe bújik, aki menthetetlenül beleszeret egy jazz zongoristába. Azonban karrierje során már rengeteg műfajban bizonyította, hogy végtelenül tehetséges. Persze, felmerül a kérdés: mégis miért választotta pont ezt a hivatást?

Emma filmekkel mesélte el a múltját az Entertainment Weekly-ben.

A film, ami miatt színésznő akartam lenni:

„A Repülők, vonatok és autók című filmben van egy jelenet, ahol Steve Martin kiosztja John Candy-t, hogy túl sokat beszél. Itt a hisztérikus nevetéstől egészen az összetört szívig jut el az ember egyetlen jeleneten belül. Azt hiszem, ez volt az első alkalom, amikor rájöttem, hogy ez lehetséges.”

Az első film, amit életemben megnéztem:

„Ez apukám kedvence. A nevetés az, ami igazán szimbolizálja nekem a szeretetet, pont azért, mert A pacák című filmet mindig apával néztem. Részben emiatt is szeretek vígjátékokban szerepelni.”

Az első felnőtteknek szánt dráma, amit láttam:

„A remény rabjai. Apa mutatta meg nekem 7 vagy 8 éves koromban. Szerencsére a szüleim nem igazán foglalkoztak a korhatárokkal. És még így se lett belőlem sorozatgyilkos. Vicces, ahogy a szüleink meghatározzák az ízlésünket.”

A legfélelmetesebb film, amit láttam:

„Az ördögűző. Gyerekként láttam és hetekig nem aludtam utána. Aztán még azt is megtudtam, hogy igaz történeten alapszik, kirázott a hideg tőle. Életem legfélelmetesebb filmje. A pszichológiai része borított ki a legjobban.”

Az első filmsztár, akibe beleszerettem:

„Leonardo DiCaprio a Titanicban. Milliószor láttam azt a filmet. Igazából nem, hétszer láttam moziban. A 23 éves Leóba zúgtam bele, és van egy furcsa mániám az emberek szájával kapcsolatban. Ő pedig mindig csinál valamit a szájával, amikor beszél: a bal széle ilyenkor egy kicsit lefelé tart. Imádom. Teljesen megvett ezzel.”

Egy jelenet a saját filmjeimből, ami megnevettet:

„Az a rész az Őrült, dilis szerelemből, amikor Ryan Goslinggal megismerjük egymást. Az egész improvizáció volt, úgyhogy a dolgok többsége, amikről akkor beszélgettünk, igaz. Például amikor arról mesél, hogy miket rendelt a neten, vagy amikor rávesz, hogy utánozzam Lauren Bacall-t. A történet, amikor 8 évesen megnyertem egy helyesírás versenyt, az apukám pedig elsírta magát. Minden igaz volt. Csak szórakoztunk, ezért mindig jót nevetek azokon a jeleneteken.”

Filmes kosztüm, amit bármikor viselnék:

„Annie Hall ikonikus kosztümje, a nyakkendővel és a mellénnyel. Pár éve be is öltöztem Annie-nek Halloweenkor. Minden nap úgy öltözködnék, annyira király volt.

Az utolsó film, amit megvettem:

„A Piaf volt, amit legalább ötször láttam már. Félévente mindig megnézem egyszer. Szerintem Marion Cotillard a generációja legjobb színésznője.”

A film, amit mindig megnézek a tévében:

„A Holiday-t legalább 12-szer megnéztem már. Nancy Meyers, Cameron Diaz, Jude Law. Akármikor adják, nézem. Hadd mondjak el valamit Nancy Meyers-ről: ő az én menedékem. Minden filmjét szeretem.”

A musical, aminek minden szövegét tudom:

„Grease. Szeretem a Grease című számot belőle, ami az eredeti musical-ben nem is szerepelt. Én vagyok Rizzo.”

A film, amiből mindig idézek:

„Jelenleg ez a Koszorúslányok. Ó, és egy egész monológ a Repülők, vonatok és autók-ból, aminek anyukám nem örült, mivel végig káromkodnak benne.”

Az utolsó film, amin elsírtam magam:

„Folyton bőgök. A Holdfény királyság miatt sírtam utoljára, amikor a tengerparton vannak és először csókolóznak. Imádom azt a kisfiút. Összetörte a szívemet.”

A film, amit mindig másoknak ajánlgatok:

„Látnotok kell a Nagyvárosi fényeket. Az a kedvenc filmem. Az utolsó öt perc megváltoztatja az életedet. Az enyémet felforgatta. Ráeszméltem, hogy honnan ered minden romkom – amit mindenki el akar érni. Legromantikusabb, érzékenyebb… ha túl sokat gondolok rá, elsírom magam.”

Forrás: Entertainment Weekly
Képek: Tumblr

Legnézettebb videók