Műsorújság
RTL Most

Deadpool 2 – A szépség tényleg hamuból születik!

Megnéztük a folytatást, végig visítottuk, miközben Celine Dion-ra ringatóztunk és elmerültünk a végeláthatatlan őrületben. Akik szerették az elsőt, ezt is kajálni fogják. Jöjjön a kritikánk!

Két éve tudjuk, most pedig csak még magabiztosabban állítjuk: Deadpool tényleg egy igazi égkő a Marvel „szénné égetett” hősei között.

A Deadpool 2016-os első részével elszabadult az őrület és a totális káosz. Ekkora költségvetésű Marvel-filmtől sosem számítottunk volna rá, hogy hülyére veszi saját magát. Nemcsak Wade Wilsonról derült ki, hogy semmit sem vesz komolyan, ugyanez elmondható volt a film készítőiről és természetesen Ryan Reynolds-ról is.

Az első rész giga trollkodása után – ami nem mellesleg igazi fanservice-t adott a geek nemzeteknek – képesek voltak még jobban elvinni magukat és olyan szintű gyökérkedést tettek le az asztalra a Deadpool 2-vel, amitől a rajongók újra sikítozva ugrándozhatnak. Mindenki lenyugodhat: ez is jóféle lett!

Az egy jelenetre jutó agysorvasztó poénok, kaszabolások és komolytalan-gyermeteg dumák száma megduplázódott, DP még szélsőségesebb lett, és végre megleshettük Josh Brolint is lila seggáll nélkül. És kijelenthetjük, hogy az ember legalább annyira menő így, mint óriás titániként. A macsó, visszafogott Chuck Norris-Terminátor hangulatú Kábeljével jól kiegészíti a cserfesen viháncoló idióta Deadpoolt, akit néha még mi is lezúztunk volna egy óriási lézerlöveggel. Persze, csupán baráti szeretetből.

 


A bromance alapjai tehát adottak, Deadpool úgy is csodásan működik a vásznon, hogy egyedül ő állna a reflektorfényben. Történik mindez úgy, hogy Kábelen túl egy rakás új arcot is kap maga mellé. Persze, az előzetesekből nem szabad mindent bevenni…

Az első felvonáshoz képest viszont az is változást hoz, ahogyan felépítették a filmet. Nemcsak a troll mérőt tekerték a maximumra: szinte minden jelenetet túltoltak, amennyire csak tudtak. Szerencsére, ezt sikerült úgy megtenniük, hogy a tényleg komolyabb hangulatot megkövetelő szálakat (igen, ilyenek is vannak) nem ütötték azonnal agyon egy elmeroggyant poénnal, hagytak időt arra, hogy újra kiüssenek minket.

A részletekre is még elvadultabban odafigyeltek – a Celine Dion betétdal és klip is előre jelezte már ezt –, még több utalást, kikacsintást, odaszólást toltak a cselekménybe, amitől minden fanatikus extázisba jön majd.

 


A képregény őrültek persze mindig más lapra tartoznak, hiszen náluk megszállottabban és szerelmesebben senki sem ismeri ezeket a történeteket, de szerintem még ők is tapsolva hagyják majd maguk mögött a mozitermet. A készítők tényleg jól összerakták a dolgot. Persze, lesz némi változás, erről szakértő és megszállott geek Cinemaklub-tagunk dob majd össze nektek egy kis olvasnivalót.

Végső gondolatként azért mindenkit figyelmeztetünk, ennyi agymenés között tuti találtok majd ti is felesleges szálakat, ténylegesen túltolt vagy akár érdekesen üresen hagyott karaktereket. De ezek olyan részletek, amelyek szinte fel sem tűnnek majd a nagy pörgésben.

Ami pedig a vége után jön… valószínűleg a Deadpool 2-nek köszönhetjük minden idők legjobb stáblista utáni jelentsorát. Cher megérintette a szívünket, épp úgy, mint DP. Köszi, pacsi és most jöhet az If I Could Turn Back Time.

10/8 Pool

Legnézettebb videók