Műsorújság
RTL Most

Csókjelenetet forgatnál? Íme, 5 alap technika, amit nem hagyhatsz ki!

Nyugi, a filmes klisékre gondolunk most, amit minden dráma, romkom vagy éppen akciómozi elsüt. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen szögben, helyzetben és beállításban csattan el a dolog.

Mikor láttatok utoljára olyan filmet, amiben egyetlen csókjelenet sem tűnt kitaláltnak és mesterkéltnek? Valószínűleg nem tobzódnak a képek a fejetekben. Nekünk is csak alig. És miután tegnap – július 6-án – volt a nemzetközi csók világnap, gondoltunk egyet és összeszedtük a legelvetemültebb „szabályokat”, amit popcorn filmek esetén mindenképpen bele kell tömni a jelenetekbe, hogy a túlcsorduló romantika még émelyítőbb legyen.

Na, essünk neki!

Drámai egymásra találás az esőben:

Sétáltatok már úgy hazafelé egy elbaltázott este után, hogy összetört a szívetek, zokogtatok és még az eső is elkezdett esni? Ha igen, akkor már félig egy átlag romkomban voltatok. Ami azonban teljessé tehette volna a sztorit, az egy hercegi megjelenés lett volna: hiszen a megbocsátás, ráeszmélés és a nagy szerelem beteljesülése mindig az esőben a leglátványosabb. Ha kellene pár tipp, akkor Ryan Gosling biztosan segít A szerelmünk lapjai híres jelentével.


Lassítva, még a lábadat is felemelve:

Mert nem mindegy, hogy miként is haladsz a kiválasztott felé. A nők fejében – állítólag – elterjedt vágyálom, hogy a csók közben a magasba emelkedik a lábuk, valószínűleg a rózsaszín felhő, és a felszabadult érzelem-hullám hatásaként. Igaz, vagy sem, a filmekben szeretik ezt elsütni: Anne Hathaway még karrierje kezdetén ki is jelentette a Neveletlen hercegnőben, hogy csak ilyen opciók mellett akarja elszenvedni a szerelmes pillanatot. Látvány-példaként mégis Emma Stone és Ryan Gosling jelenetét hoztuk el nektek:


Minél lehetetlenebb, annál jobb:

Főleg a szuperhős moziknál találkozhatunk a lehetetlen smárolásokkal, ahol az is belefér, ha a legnagyobb csihipuhi közben lassul le a világ a szerelmesek körül, vagy éppen haldoklás közben, esetleg az ellenség elől menekülve, félholtan. Azonban az egyik nagy kedvencünk az örök klasszikus Tobey Maguire-Kirsten Dunts csókjelenet. Mi sem egyszerűbb fejjel-lefelé lekapni a kiválasztottunkat (erre nem mellesleg A narancsvidékben is volt utalás Seth és Summer duójának köszönhetően).


Csak a Nap is pislákoljon kettőnk között:

A naplemente ragyogó sugaraitól körülölelve, miközben a hősszerelmesek lassan egymáshoz bújnak, majd az érzelemdús hosszú szemezést követően megszületik a lassú elhatározás és jöhet, aminek jönnie kell. Persze, mindezt úgy, hogy közben az egymáshoz simuló fejek között pislákolva beköszön a fény…


Feléd táncolok, és jól megleplek:

A Dirty Dancing óta alap, hogy minden szexuálisan túlfűtött pár egymásnak esik csípőriszálás közben. Nincs is ezen mit magyarázni, beszéljen helyettünk a gif:Ez volt az öt kiválasztott, azonban kár lenne letagadni, hogy a filmek még ezeknél is több klisétől dúskálnak. Nálatok mik a kedvencek?

Képek: Tumblr

Legnézettebb videók