Műsorújság
RTL Most

Charlize Theron lehet minden idők legszexibb és legmenőbb kémje?

James Bondot idéző kémjátszma, cool zene, szexi kosztümök, még szexibb meztelen testek és a világ legnagyobb femme fatale-ja, Charlize Theron. Ha ezeket a részleteket összegyúrjuk, egy igazán ütős akciófilmet kapunk… vagy mégsem?

Szürke hétköznap, csepergő eső, a cipőd is régen kikopott már, a ruhádban is egy rakás semminek érzed magad, és igazából eltűnnél a Föld színéről. Mégis, amikor megszólal egy cool zene a füledben, a világod kifordul önmagából, és elkezdesz úgy vonulni a villamos felé, mintha te lennél az élet császára.

Az emberek többségének szüksége van valamilyen plusz töltetre, hogy elérjék ezt az állapotot, azonban akad közöttünk olyan is, aki úgy született, hogy nem tudja nem menőnek érezni magát. Igen, Charlize Theronról beszélünk!

Egy gond van csupán, hiába végtelen a menősége, hiába akad el a szavunk minden fagyos pillantásától, egy egészestés akciófilmet – aminek ráadásul fordulatosnak és pörgősnek kellene lennie – nem szabad csak erre építeni. Az Atomszőke esetében azonban éppen ezen csúszott el minden!

James Bond, Jason Bourne és Angelina Jolie is megnyugodhatnak, még mindig nem tudta senki sem letaszítani őket a kém-trónjukról.

A The Coldest City című képregényen alapuló történetet évekig gyúrták a készítők – köztük a producerként is bemutatkozó Theron –, hogy a nézőket a nagyvásznon is visszarepíthessék 1989-be, Berlinbe. Itt találkozhatunk a brit titkosszolgálat legjobbjával, Lorraine Broughton (Theron) ügynökkel, aki a helyi beépített emberrel (James McAvoy) szövetkezve próbál meg visszaszerezni egy értékes listát.

 


A sztoriból bőven elég is ennyi. De igazából nyugodtan leírhatnánk a cselekmény legapróbb részleteit is, hiszen ha a kritika-olvasás után, spoilerekkel teletömve ülnél be a moziba, akkor sem lenne ingerszegényebb a reakciód. Az Atomszőke ugyanis megelégszik egy vánszorgó sztorival, ami ugyan megpróbál fifikás, nagy mélységű és igazán szexi lenni, mégis egy unalmas és érdektelen Theron fétis film lett csupán!

Itt nem azért nem érted, hogy most épp ki kivel van, mert annyira nehéz lenne követni (Christopher Nolan felnevetne a forgatókönyv láttán), hanem pont az süllyeszt bamba képpel a székedbe, hogy egyáltalán nem érdekel, mi van. Aztán meg már nem is nagyon akarsz visszaülni az értelem-szekérre: megelégszel azzal, hogy a főhősnőt minden lehetséges szögből megnézheted pucéran, miközben végeláthatatlan mennyiségű vodkát vedel, cigizik, csajokkal hempereg, és persze zseniálisan néz ki, minden neoncső fényében. Ja, és a világ legjobb 80-as és 90-es zenéire rázhatod közben! Ja, és ő meg folyamatosan csak sétál A pontból B-be...

És pont.

Hiába töltöttek azzal öt évet a készítők, hogy kihozzák a maximumot a képregényből, hiába töltött hónapokat edzéssel Theron, hiába zúz le tényleg egy rakás megtermett férfiembert (lehetetlen ruhákba és giga napszemcsikbe bújtatva), ez nem az az akciófilm, amire vágytunk. Meg sem közelíti azt.

 


Sokszor inkább azzal voltunk elfoglalva, hogy a kis hazánkban forgatott film tereit lestük, hogy felfedezzük Budapestet és a jól ismert utcákat, valamint Árpa Attila komoly fejét.

Ezen az unalmas menetelésen még James McAvoy, John Goodman vagy éppen Sofia Boutella sem tud segíteni, hiszen ők csupán színtelen kellékek a Theron Showban. Elég lett volna magasra tekerni a hangerőt, hogy az Oscar-díjas színésznő meredten tekintgethessen ide-oda a vásznon, miközben egyre jobban beleszeretünk és a vad ritmusok orkánjában elveszítjük az időérzékünket.

Az Atomszőke sajnos egy túl hosszúra nyúlt videoklip lett, amiből kispórolták a logikusan követhető történetvezetést, az izgalmat, meg úgy igazából mindent, amitől egy picit megszaladna a pulzusunk. Kár érte. Bíztunk benne, hogy egy szép napon még Charlize Theron lehet az első női Bond, de most már inkább leteszünk erről a vágyálmunkról.

Nyugi, Charlize, azért még szeretünk!


Az Atomszőke (Atomic Blonde) című filmet csütörtöktől, vagyis július 27-től nézheted meg a hazai mozikban!

Képek: Freeman Film

Legnézettebb videók