Műsorújság
RTL Most

Charlize Theron bármikor elvarázsolhatna minket!

A femme fatale, a kemény csaj, aki egy férfiaktól hemzsegő utópisztikus világban is lejátszott mindenkit a vászonról, aki a végletekig is elmegy egy szerepért, a nő, aki mindenkit rabul ejt. Jöjjön egy portré a gyönyörű színésznőről!

A csodás arc és a mozgalmas színészi pálya mögött egy nagyon izgalmas élet és személyiség bújt meg, aki nemcsak a szerepeivel tűnik ki a tömegből. Azt gondoltad, hogy ismered a Charlize Theront? Erre most rácáfolunk! Nézzük, hol kezdte az Oscar-díjas színésznő a pályafutását!

A szőke szépség nem éppen a hollywoodi álomgyár közelében született, hiszen Dél-Afrikában látta meg a napvilágot és egy farmon nőtt fel. Annyira kevés ember vette körül akkoriban, hogy állítása szerint egy bébi kecske (Bok) volt a legjobb barátja. Meglepő módon nem az angol az anyanyelve, hanem az afrikaans – dél-afrikai holland – és az anyukájával a mai napig így beszél, az angolt pedig tévés műsorokból szedte fel.

 


Annak ellenére, hogy ma már az A-listás sztárok egyik legfontosabb tagja, egyáltalán nem a színészi pályára szánta magát, hiszen táncos szeretett volna lenni. A balett volt az álma, azonban Dél-Afrikában erre nem sok lehetősége volt, ezért édesanyjával Európába költöztek, majd az Egyesült Államokban felvették egy táncintézetbe. Egy súlyos térdsérülés azonban félbeszakította a karrierjét és emiatt a modellkedés felé indult el.

Persze a tánc így is nagy szerelem maradt, sőt 2013-ban, az Oscar-gálán meg is csillogtathatta tudását Channing Tatum oldalán:


Gyermekkora az idilli táj és az állatbarátok ellenére sem volt felhőtlen, hiszen édesapja folyton terrorizálta őt és édesanyját. Egy részeges este pedig végletesen elfajult, amikor a férfi fegyverrel fenyegette a kislányát. Édesanyja önvédelemből a saját fegyverével lőtte le apját. A színésznő nem igazán beszél a megrázó élményről.

Azonban a világ, a nagy álmok és édesanyja ösztönzése új helyekre repítették: miután anyukája vett neki egy jegyet Los Angelesbe, nem volt megállás. A színésznő ügynöknézőbe kezdett, kezdetben sajnos sikertelenül. Végül egy hétköznapi kiborulás hozta meg neki az első sikert: egy banki alkalmazottal üvöltözött, aki nem akart segíteni neki, amikor első ügynöke felfedezte.

Első szerepét nem nevezhetjük túlzottan nagy volumenűnek, hiszen csupán három másodpercig tartott (egy Stephen King adaptációban mellesleg). Az áttörésre egészen 1997-ig kellett várnia, amikor is az ördög ügyvédjében együtt játszhatott Keanu Reeves-szel és Al Pacinóval. Ezután pedig sorra jöttek a filmek: a Joe, az óriásgorilla, Az asztronauta, Árvák hercege, Édes november, Az olasz meló, A rém és még a végtelenségig folytathatnánk.

 


De pont az egyik legjobbnál álltunk meg, hiszen az eredetileg Monster néven futó A rémmel végre beérte a nagyokat: az Akadémia tagjai neki ítélték a Legjobb Női főszereplőnek járó díjat a 2004-es Oscar-gálán. Nem véletlen, teljesen átalakult a szerepért, rá sem lehetett ismerni a nagyvásznon: több kilót szedett fel, a haját is elvékonyíttatta, a bőrét pedig a sminkmesterek maszkírozták el, hogy hitelesen formálhassa meg a sorozatgyilkost.

Miután megkapta az aranyszobrocskát hazautazott Dél-Afrikába, hogy a családjával ünnepelhessen. A végén még Nelson Mandela is gratulált neki, és amikor az egykori elnök megölelte, Theronnál eltörött a mécses, annyira meghatódott.

 


Ami még meglepő, hogy anno az Oscar-díjas Pearl Harborban is szerepelt volna, azonban lemondta a szerepet az Édes november kedvéért, amelyben Keanu Reeves-szel romantikázott. Sőt, a Moulin Rouge főszerepe is majdnem az övé lett, csak a végső körben Nicole Kidman kiütötte a nyeregből, így ő lett Satin Ewan McGregor mellett.

Legutóbbi – nagyon fontos szerepe – a Mad Max: A harag útjában volt, ő alakította Furiósát, aki még Tom Hardy-t is a sarokba szorította. A film kedvéért megvált a gyönyörű fürtjeitől és leborotválta a haját:

„Nagyon izgatott voltam. Eljött egy pillanat, amikor rájöttem: le kell vágatnom. Mit csinálnék a hajammal a sivatagban?! Sose bántam meg, hogy megtettem.”Most a Vadász és a Jégkirálynőben láthatjuk, azonban a naptárában ott sorakozik megannyi film: köztük például a Halálos iramban nyolcadik része is, amelyben állítólag ő alakítja majd a főgonoszt.

A sikerei azonban volt, hogy inkább visszaütöttek! Még a sztárság előtt, modell korszakában szerepelt a híres nyuszis magazinban, vagyis szerepelt volna, azonban a felvételek sosem jelentek meg nyomtatásban. Egészen addig, míg hírességgé nem avanzsált. Ekkor a régi képek a címoldalra kerültek. A színésznőnek több sem kellett, beperelte az újságot (sajnos sikeretelenül).

A filmezés mellett persze marad idő az igazi életre is, így például a szerelemre!

 

 

A nagy Ő – legalábbis a tömegek szerint – Stuart Townsend lehetett, akivel kilenc évig voltak együtt, és már a házasságot tervezték. A színésznő azonban nem volt hajlandó bekötni a fejét, amíg nem legalizálják a meleg házasságot. A pár pedig idővel szétment.

Legutóbbi ismertebb pasi sztorija Sean Penn, akivel 2014-ben jöttek össze, azonban nemrég szakítottak. Pedig már az a hír járta, hogy a színész is örökbe akarta fogadni Theron kisfiát, Jacksont.

Theron így most már két szerelmének él a szakítás után, két adoptált gyermekének: Jacksonnak és Augustnak.


Mi pedig a filmjeinek, hiszen a nő – Meryl Streephez hasonlóan – bármire képes!

 

Forrás: moviefone, whatculture
Képek: Tumblr

Legnézettebb videók