Műsorújság
RTL Most

Azta! Christopher Nolan az évszázad rendezője?!

Az alkotó legújabb filmje, a Dunkirk úgy tűnik, teljesen elkápráztatta a külföldi filmkritikusokat, akik velős véleményeiket közösségi oldalaikon is közzétették! Lássuk, hogyan méltatták a legendát!

Christopher Nolan háborús filmje, a Dunkirk csupa pozitív kritikát kapott, eközben pedig rögtön elkezdték a készítőt is dicsérni, sőt odáig fajult a dolog, hogy már egyenesen korunk legnagyobb rendezőjének titulálták!

Ezek után meg sem lepődünk, hogy Erik Davis filmkritikus a következőket mondta Nolan-ről, valamint az új mozifilmjéről:

„Kaotikus, könyörtelen, izgalmas és az egyik legmagávalragadóbb film, amit idén láttam! Egyszerűen mestermű!”

Egy másik kritikusnak, Steven Weintraub-nak ez volt a véleménye:

„A Dunkirk az az alkotás, ami méltán helyezkedik el a filmgyártás élvonalában és amit érdemes IMAX-ben látni, hogy a rendező minden elképzelése, valóban megvalósulhasson. Őszintén bevallom, sosem láttam ehhez foghatót, és szerencsés vagyok, hogy mindezt IMAX-ben láthattam!”

 


Majd hozzátette, hogy Harry Styles és az ismeretlenebb szereplőgárda is remekül megállta a helyét, ahogyan azt is kihangsúlyozta, hogy a Dunkirk nem egyetlen katonáról szól.

Anna Klassen pedig már nemcsak a rendezőt és a színészeket, hanem még egy nagyon fontos személyt, illetve annak munkáit is kiemelte, ez pedig nem más volt, mint Hans Zimmer és a csodálatos muzsikája.

Sőt, egy briliáns, de annál egyszerűbb megoldásra is felhívta a figyelmünket, aminek nagy szerepe volt a hangulat, illetve annak feszültségének a megteremtésében. (Ezt azonban nem lőnénk le, nehogy spoiler vádjával illessenek bennünket.)

Egyszóval egyre inkább úgy tűnik, az év filmjét tartogatja még számunkra július közepe, valamint egyre biztosabbak lehetünk benne, hogy még rengeteget fogunk hallani az alkotásról a különböző díjátadó gálák kapcsán.

 

Így már csak azt nem értjük, miért nem vág bele Christopher Nolan egy James Bond-film forgatásába, amikor a legutóbbi hírek szerint, a rendező maga is kijelentette, hogy szívesen készítene egy 007-esről szóló mozit!

„Nagyon szeretem a karaktert és mindig izgatottan várom, hogy most éppen mi történik majd vele. Talán majd, ha egy nap arra lenne szükség, hogy újra teremtsük a karaktert, mert most elég jól haladnak ezzel a James Bond-dal!”

Ezek szerint az, hogy Daniel Craig visszatér a Bond 25 című filmben nem igazán jó hír azok számára, akik egy Nolan-féle titkos ügynökös sztorira várnak, ő ugyanis csak akkor rendezi a 007-es történetét, ha újból felépítheti a karaktert és annak történetét!

Addig is, amíg ez bekövetkezne, elégedjünk meg az ígéretes Dunkirk című filmmel, amit július közepétől már láthatunk a hazai mozikban is!

Forrás: ew.com, movieweb.com
Képek: InterCom

Legnézettebb videók