Műsorújság
RTL Most

Azt hiszed, nem ismered ezt a srácot, pedig mégis!

Domhnall Gleeson nevét jobb lesz megjegyeznünk, ugyanis a ma 34. életévét betöltő színész, több kedvenc filmünkben is feltűnik és biztosak lehetünk benne, hogy a jövőben is láthatjuk még jó párban!

Ezért, és mert születésnapja van, összeszedtük, mely alkotásokban szerepelt.

Lássuk!

1. A visszatérő

 


Akkor kezdjük a legelején, valószínűleg a legtöbben ebben az Oscar-díjra jelölt filmben láthattuk először az igazságos Andrew Henry kapitány szerepében, aki Leónk mellé áll, miután megtudja, hogy a Tom Hardy által játszott John Fitzgerald becsapta őt. Ha szabad ilyet mondani, a véres küzdelmeket felvonultató film legüdébb színfoltja nem csak jellegzetes vörös hajának köszönhetően, a jóakaratú Henry kapitány.

2. Ex Machina

A gyönyörű Alicia Vikanderen és Oscar Isaac-en kívül, biztosan megjegyeztük a fiatal programozó fiút, aki lehetőséget kap arra, hogy egy mesterséges intelligenciát ruházzon fel emberi tulajdonságokkal. Nos, ez a srác Gleeson volt, aki egyébként nem először dolgozott együtt Vikanderrel, ugyanis egyszer már „egymásba szerettek” az Anna Kareninában. A színész egyébként elárulta, hogy nagyon élvezte a forgatást, és mindenki egy bizonyos táncjelenetről kérdezi, melyben őt sajnos nem láthatjuk rázni:

„Én a külsőszemlélő vagyok, aki reagál a látottakra, ugyanígy jártam az Időről időre című film egyik jeleneténél is... nyilvánvaló, hogy ha nem vagyok a színen, akkor történnek az igazán különleges dolgok!”

3. Anna Karenina

Ha pedig már előbb szóba került, lássuk az orosz irodalom egyik kiemelkedő alkotásának film változatát, melyben talán a legőszintébb és legszerethetőbb karaktert, a hős szerelmes Levin-t játssza, aki Kitty-ért (Vikander) van oda. Nem tudjuk ki, hogy van vele, de a csodás jelmezek és az olyan húzónevek, mint Keira Knightley-é vagy Jude Law-é mellett, Gleeson nyújtja a legmaradandóbb alakítást és talán éppen emiatt zártuk a szívünkbe karakterét és annak sorsát. Arról nem is beszélve, hogy Knightley-val sem először játszik az ír színész!

4. Harry Potter

Ismét egy könyv adaptációban láthatjuk, nem is akárhogyan, vörös hajával és sápadt arcával mi is meg tudtuk volna mondani, hogy egyértelműen a Weasley család sarjaként kell, hogy szerepeljen! Bill Weasleyként szerettük meg, pedig eredetileg nem akarta elvállalni a szerepet. Hála az égnek mégis megtette és nem sokkal később Gleeson édesapja, a szintén színész Brendan Gleeson is csatlakozott a stábhoz, sosem találnátok ki, hogy kit is alakított! Alastor „Rémszem” Mordon személyében láthattuk a kedves papát! Így történhetett az is, hogy az apa-fiú páros egyik közös filmje a Harry Potter és a Halál ereklyéi lett.

5. Star Wars: Az ébredő Erő

Star Wars rajongók figyelem! General Hux közeleg! Gleeson ezúttal sajnos a sötét oldalra állt, de ezt előtte jól megfontolta:

„Sokaknak elég ok lett volna az előző filmek sikere, illetve a rendező vagy a forgatókönyvíró személye, én viszont tényleg tudni akartam, hogy miről is fog szólni az új rész! Aztán találkozhattam J. J.-vel és Lawrenceszel, akik odaadták a szöveg- és forgatókönyveket, hogy nyugodtan nézzek, bele, később pedig beszélünk róla, én pedig így is tettem és amit olvastam, az nagyszerű volt!”

A filmen egyébként ismét együtt dolgozhatott Oscar Isaac-kel és valószínűleg a következő csillagközi alkotáson is együtt fognak.

6. Időről időre

A Sztárom a párom, az Igazából szerelem és még sok más tipikusan angol romkom rendezőjének filmjében Gleeson játszhatta a főszerepet, Timet, akinek különleges képessége, hogy utazik az időben, csakhogy ő nem világváltásra és egyéb dolgokra használja mindezt, hanem arra, hogy meghódítsa élete hölgyének szívét (Rachel McAdams). Az biztos, hogy mi akkor és ott beleszerettünk a kicsit szerencsétlen fiatal srácba és ezzel végérvényesen is a színész rajongói lettünk!

7. Ne engedj el!

 


A Rodney-t alakító színész ismét együtt dolgozott Keira Knightley-val, bár a filmben csak mellékszereplőként láthatjuk, érdemes megtekinteni az elgondolkodtató témájú, melankolikus retró sci-fi-t, főleg, ha egy szerelmi háromszögre vágyunk, melyet a ’70-es évek angol tengerparti vidékére helyeznek, és mindezt még megkoronázzák klónokkal! A vörös színész és Knightley mellett, Carey Mulligan és Andrew Garfield szerepel még benne.

8. Brooklyn

Az Oscar-díjra jelölt filmben, az ’50-években, Eilis (Saoirse Ronan) többre vágyván Írországból New Yorkba költözik, a kezdeti nehézségek után magával ragadja a városi nyüzsgés és a szerelem. Jim Farrel (Gleeson) a lány ír hódítója. Hogy ezúttal elnyeri-e a tehetséges színész a méltó jutalmát, sajnos nem árulhatjuk el!

9. Rendíthetetlen

A második világháborús Angelina Jolie által rendezett filmnek nagy figyelmet szenteltek, de emlékszünk-e a hadifogságba esett olimpikon történetéből katonatársára, a csont sovány, napszítta hajú Phil-re, akivel együtt hánykolódnak a matracon? Bizony! Gleeson pedig elmondta, hogyan élte meg a forgatás viszontagságait:

„Hónapok óta pizzáról álmodtam, amikor Angelina rendelt csak nekem egyet, egy csodálatos pizzériából! Gondoltam megvárom az ételt a lakókocsimban, de mikor odaértem Jack O’Conell volt ott, teljesen pucéran, a pizzámat a kezében tartva, túlságosan is közel a testéhez! Ő pedig csak annyit mondott: „Sajttal kéri uram?” Ki voltam éhezve a pizzára, úgyhogy elkezdtem enni, de közben furcsán éreztem magam, miközben ettem, szóval inkább mégiscsak megvártam amíg O’Conell elmegy, mielőtt neki láttam az evésnek!”

10. Frank

A film egy kimondhatatlan nevű indie zenekarról szól, aminek front emberét a különc és csakis a tökéletes hangzást kergető Frank-et Michael Fassbender alakítja, alkotótársa pedig Clara (Maggie Gyllenhaal). Természetesen a zűr akkor kezdődik, mikor belép a képbe a mind zenei téren, mind pedig hódítások terén ambíciókkal teli Jon (Domhnall Gleeson). Szerencsénkre végig követhetjük az egyre népszerűbb zenekar sorsát, mi pedig egyre jobban szórakozunk, amit nem utolsó sorban Gleeson-nak köszönhetünk.

Képek:Tumblr

Legnézettebb videók