Műsorújság
RTL Most

Az Assassin's Creed előzetese jobb volt, mint maga a film?

Az általunk egyik legjobban várt film sajnos olyan csalódásnak bizonyult, amit még Michael Fassbender hősiessége sem tudott megmenteni. A trilógia első fejezetének szánt moziból ugyanis olyan alappillérek hiányoznak, amit csak egy trailer engedhetne meg magának.


Sajnos azt kell, hogy mondjuk régen láttunk már ilyen unalmas filmet, ami nem szól semmiről!

A hosszú felvezetővel, de igazából semmilyen háttérinformációval nem szolgáló film a játékideje nagy részében pontosan olyan steril marad, mint amilyen az a központ, amibe önszántán kívül Callum Lynch (Michael Fassbender) kerül és ahol egy új technológia segítségével újra élheti az egyik 15. századi ősének emlékképeit. Így saját bőrén tapasztalja meg a spanyol inkvizíció történéseit és ismeri meg őse, Aguilar történetét, hogy aztán felvegye a harcot a családja ősi ellenségeivel, a Templomosokkal.

 


Pontosabban ez lett volna a cselekmény alapja, ami sajnos kidolgozatlan maradt, ahogyan a karakterek sem kerülhettek közel hozzánk, ugyanis nehéz valamit jól csinálni, ha semmi célja nincs annak, amit teszünk. Márpedig Marion Cotillard és Jeremy Irons valahogy így érezhettek. Nem is nagyon vették a fáradtságot, hogy bármit is tegyenek, azon kívül, hogy elmondták a szövegeiket a szintén unalmas díszletek között. Mindkettőjük karakterének acélosabbnak és céltudatosabbnak kellett volna lennie és a tőlük megszokott színvonallal kellett volna hozzányúlniuk.

Úgy tűnik, mintha a forgatókönyvírók és a rendező (Justin Kurzel, aki a Macbeth-et is jegyzi) megelégedett volna azzal, hogy ezek a nagy nevek állnak a kameráik előtt, ezzel pedig megpróbálták volna megúszni az egész filmet.

A többi szereplő hasonlóan színtelenül és szagtalanul kóvályog a végkifejlet felé.

Amit mi persze már alig bírtunk kivárni, majd bepisiltünk, persze nem az izgalomtól!

Az egyetlen dolog és személy, ami miatt mégis néha megcsillanni látszott a remény, az Fassbender volt, amikor a 15. századi Spanyolországba kalauzolt bennünket.

Az ő színészi játéka szinte már meghaladta azt, amit elvárnánk eme mesterség űzőjétől, ahogyan a múltbeli Spanyolországban játszódó akciójelenetek is magával ragadták az embert és már egészen olyan érzésünk volt, hogy ez az, végre itt a film, de aztán ezeknek mind hamar végeszakadt, mikor felfogtuk, hogy a hosszúra nyúlt és egyébként érdekes látvány követhetetlen videoklippé tömörül a szemünk előtt.

Hiába a sok érdekes megoldás, az ereinkben lüktető zene és a különleges már-már szinte egymásra exponált képsorok, az Assassin's Creed nem tudott azon túlnőni, hogy milyen jó előzeteseket kaptunk belőle kedvcsinálónak.

 


Unalmas figurákkal teletűzdelt, látványos, de követhetetlen akciójelenetekkel tarkított sztori és lélek nélküli film, aminek egyszer csak úgy lett vége, mintha a közel 120 perc alatt egy hosszabbra hagyott trailer-t néztünk volna.

Kijövünk a moziból és azt várjuk, hogy elkezdődjön a film!

Hát köszönjük szépen, ha ebből tényleg lesz még két rész, akkor mi inkább kihagyjuk, vagy a forgatókönyvírókat hagynánk ki a készítők helyében!

Aki pedig jót akar magának, inkább nyomjon egy game-et magával a játékkal ahelyett, hogy erre a filmre pazarolná az idejét!

 
Képek: InterCom

Legnézettebb videók