Műsorújság
RTL Most

Annyira rosszak, hogy az már jó: ezek a filmvilág bűnös élvezetei

Vannak filmek, amik sosem nyernek majd díjakat, és soha senki nem mondja majd rájuk, hogy a világ legjobb filmjei (vagy, hogy egyáltalán jó filmek) lennének, mi mégis szeretjük őket. Legyen az a stílusukért, a komolytalanságukért, vagy másért, nekünk ezek a kedvenc guilty pleasure filmjeink.

Az invázium (The Faculty)

Ha valaki szereti a horror filmeket, akkor szinte biztos, hogy van egy-két olyan favoritja, amiről tudja, hogy bár borzalmasan rossz, mégis időről időre előveszi és kaján vigyorral, vagy épp furcsa borzongással végignézi azt. Az Invázium inkább az előbbi kategóriába tartozik, Robert Rodriguez rendezése igazi 90-es évekbeli űrlényes horror agymenés, olyan színészekkel, mint Elijah Wood, Josh Hartnett, vagy Salma Hayek.

Mamma Mia

Nyílt titok, hogy a szerkesztőségünkben többen is odavannak az ABBA-musicalt feldolgozó moziért, de hát hogy ne szeretnék, ha egyszer Meryl Streep, Amanda Seyfried és – az egyébként borzalmas énekhanggal „megáldott” – Pierce Brosnan táncolnak és dalolásznak benne. Igazi feelgood film, amit egy esős délutánon imádunk elővenni.

Tűzgyűrű (Pacific Rim)

Van, hogy egy filmbe nem kell több óriási szörnyeknél, és az őket csépelő gigantikus robotoknál. A Tűzgyűrű pont ilyen. Guillermo del Toro számos varázslatos alkotást letett már az asztalra, így megérdemelte, hogy egy igazi gyermeki áhítattal elkészített, látványorgiát is rendezhessen. Sikerült neki, mi pedig minden egyszerűsége ellenére is szeretjük.

Kígyók a fedélzeten (Snakes on a Plane)

Vannak színészek, akik puszta jelenléte képes életben tartani egy filmet, bármennyire abszurd is legyen a történet. És persze kinek menne ez, ha nem Samuel L. Jacksonnak! Elég neki egy repülő, pár tucatnyi mérgeskígyó, a világ leglogikátlanabb terrortámadása, na meg persze Jackson legendásan mocskos szája. A Kígyók a fedélzeten akár a szótárban is szerepelhetne a bűnös élvezetek címszó alatt.

Feketék Fehéren (White Chicks)

Két FBI ügynök azzal próbál megoldani egy ügyet, hogy nemcsak más bőrszínű, de ellenkező nemű embernek maszkírozzák el magukat. Többnyire végtelenül pihent, de szörnyen szórakoztató film, ami mást sem csinál, mint sztereotípiákat figuráz ki. Tipikusan az a film, amiről senki nem meri bevallani, de mindenki elneveti magát rajta nem egyszer.

Fantasztikus Négyes (The Fantastic Four, 2005)

Talán a leghányatottabb sorsú Marvel-karakterek a Fantasztikus Négyes tagjai. Az eddigi három mozifilmjükből egy se sikerült igazán jól, az első azonban minden bugyutaságával együtt is szerethető maradt mind a mai napig, köszönhetően főleg a jól sikerült castingnak. Azért reméljük, hogy egyszer méltó feldolgozást kap majd a Marvel leghíresebb szuperhőscsaládja, de addig is ezzel kell beérnünk.

Forrás: Tumblr

Legnézettebb videók