Műsorújság
RTL Most

Andrew Garfield ismét hős szerepben?!

A csodálatos Pókember sztárja Mel Gibson filmjében lesz látható és nem is akárhogyan! Ezúttal második világháborús katonaként tűnik fel, aki életét kockáztatva menti meg társait, mindeközben pedig vér sem tapad a kezeihez!

A Hacksaw Ridge, Gibson tíz év utáni rendezői visszatérése, ugyanis a sztár utoljára 2006-ban készítette az Apocalypto című filmet.

Új műve igaz történeten alapszik, mely egy olyan katonáról szól, aki a második világháború során az egyik legvéresebb csatában, 75 bajtársát menti meg, úgy hogy ő maga fegyver nélkül megy a harcmezőre. Ugyanis Desmond Doss (Andrew Garfield) vallási meggyőződése, hogy bár hazája céljai tiszták, neki nem szabad ártatlanokat ölnie.

Ő volt az első katona, aki ugyan visszautasította a fegyverhasználatot, mégis megkaphatta Amerika legnagyobb katonai elismerését a Kongresszusi Becsület Érdemrendet!

Miután a katona elmondja az őrmesterének Howell-nek, akit Vince Vaughn alakít, hogy nem képes bizonyos eszközökkel harcolni, a felettese csupán ennyit fűz hozzá:

„Doss közlegény, a te döntésed, hogy a csatatérre mész-e és megvéded-e magad egyetlen fegyver használata nélkül.”

Ezért, mielőtt a fiatalembert bíróság elé állították volna, az orvosi sátorhoz rendelték szolgálatra.

A film forgatókönyvét Andrew Knight és Robert Schenkan jegyzi, a címe pedig az 1945-ös Okinawa-i csata emlékének szól, amikor is Hacksaw Ridge a szigetcsoport része volt, ahol Amerika és Japán két héten keresztül harcolt egymással.

 


Garfield egyébként azt mondta, teljesen megérti az általa megformált karaktert, aki a következőket mondja tárgyalásán:

„Mikor a világ éppen ketté akarja szakítani saját magát, nem tűnik rossz dolognak, hogy te egy kicsit mégis egybe akard tartani és mindezt békés módon tedd.”

Az egykori hálószövő mellett egyébként láthatjuk majd Teresa Palmer-t, Sam Worthington-t, a már említett Vince Vaughn-t, és Rachel Griffith-t is!

Nézd meg a film előzetesét, hogy te is megtudd, hogyan menti meg Andrew Garfield a társait!

A Hacksaw Ridge-et november 4-én mutatják be a tengerentúlon!

Forrás:hollywoodreporter.com
Képek:tumblr.com

Legnézettebb videók