Műsorújság
RTL Most

A szülinapos Magneto nem is kívánhatna tökéletesebb legjobb barátot!

Mindenki Gandalfja és Magnetója, napjaink egyik leghíresebb és legnagyszerűbb angol színésze ma ünnepli a születésnapját! Sir Ian McKellen nemcsak kiváló színész, de remek barát is, amilyet mi is szívesen kívánnánk magunknak! A Patrick Stewart-tal való barátsága az évek során példaértékűvé tette a kapcsolatukat az újabb generáció számára is!

A színész születésnapja alkalmából összegyűjtöttünk néhány igazán szívmelengető példát az igaz barátságról és persze néhány vicces pillanat is akad McKellen életében, amely Magneto és X professzor érdekes barátságához fűződik. Ugyanis úgy tűnik, ők valahogy mindig szoros kapcsolatba kerülnek egymással!

Hiába az ellenségeskedés a vásznon McKellen és Stewart igazi jó barátokká nőtték ki magukat az évek alatt, és azon túl, hogy több közös filmet is forgattak együtt, a színház világát is többször meghódították már, ráadásul közösen is. A színház világában igazi legendákként kezelik őket, a geek társadalom pedig minden idők legnagyobb hőseiként tiszteli őket. Úgyhogy nagy formákról beszélünk!

És ez az a barátság, amit a rajongókkal is szívesen megosztanak, így végiggörgetve a Twitterjeiket, mindenkit biztosíthatunk róla, hogy túlárad rajtuk a BFF-cukiság.


Az első és legfontosabb tény kettejükről, hogy McKellen adta össze legjobb barátját és feleségét, Sunny Ozell-t.

Együtt utazgatnak – legyen szó New Yorkról vagy éppen Londonról –, főznek egymásnak, közösen fotózkodtak a Mikulással és Elmóval, sőt, igazából mindig ott teremnek, ha szükségük lenne a másikra. A legjobb barátok vagyunk képeik pedig lassan már világhírnévre is szert tehetnének, annyira csodásak!

„Egymás karjaiba estünk a hasonlóságaink és a korunk miatt, és mert igazából ugyanazokat a dolgokat szeretjük.” – mesélte McKellen a The Huffington Postnak.

„Az X-Men forgatása alatt lettünk legjobb barátok. Ian imád erről beszélni. Annyi párhuzam van a karrierünkben és az életünkben!” – mesélte Patrick Stewart.


Mivel a felvételek nagy része várakozással telik, nem meglepő, hogy ők a felesleges órákat inkább arra szánták, hogy megismerjék egymást, és akkor kezdődött el a híres barátságuk, itt tették le az alapokat.

Ez a Magneto-X professzor „bromance” nem csak az első trilógia nagyjaira jellemző, de a következő „generációra” is: James McAvoy és Michael Fassbender kettőse ugyanis szintén elmélyítették a barátságukat, a rajongóik nagy örömére.

McAvoy és Fassbender tulajdonképpen már Az elit alakulat óta ismerik egymást, ugyanis míg Fassy oszlopos tagja volt a sorozatnak, addig az akkor még szintén ismeretlen McAvoy egy amerikai ejtőernyőst játszott egyetlen rész erejéig! Majd sok évvel később jött a siker és a szoros barátság az X-Men franchise-nak köszönhetően, melynek állítólag már a meghallgatásán meg volt közöttük a szikra:

„Mikor rájössz, hogy a másikért tartod a hátadat és ő is érted, a bizalom még mélyebbé válik.”- mondta Fassbender.


Nem is csoda hát, hogy a filmnek és a színészeknek is ekkora rajongótábora lett, bár saját bevallásuk szerint nem könnyítették meg a forgatásokat, ugyanis a két jóképű sztár, mint a gyerekek, úgy ökörködtek a szünetekben.

A díszletek között használatos golfkocsikkal versenyeztek és mivel mindig döntetlen lett az eredmény, eldöntötték, hogy beülnek mindketten egy kocsiba, hogy kiderüljön, melyikük vezet jobban, mindeközben pedig a másik ordibált a vezető fülébe. Egyébként gyakran abból is versenyt űztek, melyikük néz ki jobban, emiatt összekócolták egymás haját, hogy ők maguk legyenek a helyesebbek.

Ráaádsul a szünetekben gyakran önálló munkálatokba is fogtak, ugyanis elkezdtek forgatni egy improvizáción alapuló történetet, amihez a szükséges kellékeket a díszletből lopták, de lebuktak, így átköltöztek a konyhába, ahonnan pedig a konyhás nénik zavarták el őket. Így végül felhagytak első önálló filmjükkel, mivel nem tudták befejezni.


A két színész gyakran találkozik, sőt még egymás lelkét is szokták ápolgatni: szörnyű amerikai akcentusuk miatt például azzal szokták vigasztalni egymást, hogy majd egy dadogós kacsa szerepére jelentkeznek inkább, egy kasszasiker filmbe! Egymás eljátszását is már tökélyre fejlesztették az X-Men forgatásai alatt.

A fiúknak már közös beceneve is akad, sőt rögtön több közül is kiválaszthatjuk a nekünk tetszőlegeset, ami lehet a McFassy, McBender vagy akár a Fassavoy is!

Arról pedig már ne is beszéljünk, hogy tényleg mennyire felnéznek elődjeikre Sir Ian McKellen-re és Sir Patrick Stewart-ra:

„Ők ketten napjaink legjobb színészei közé tartoznak, mellettük állni a kamerák előtt, kettejükkel ugyanabban a filmben szerepelni igazi megtiszteltetés!”- nyilatkozta McAvoy.


„Remélhetőleg legközelebb lesz lehetőségem tényleg szemtől szemben együtt dolgozni vele. McKellen fantasztikus, megpróbálok mindent eltanulni tőle, amit csak lehet!” – mondta Fassy.

Méghozzá annyira, hogy Fassy a forgatás előtt tanulmányozta Ian McKellen filmjeit, hogy még a mozdulatait is leutánozhassa a „régi” Magnetónak!

Forrás: butle.com, eonline.com, The Huffington post
Képek: Tumblr

Legnézettebb videók