Műsorújság
RTL Most

A Star Trek: Mindenen túl filmtörténetet ír?!

Különös dolog derült ki nemrég az űrhajó legénységének egyik tagjáról! A rendező Justin Lin bizony, nagy dolgot vitt véghez! Eddig a Star Trek-filmek történetében erre még nem volt példa!

Nem másról van szó, mint arról, hogy a John Cho által megformált Sulu homoszexuális a Star Trek: Mindenen túl című filmben!

Az előző részek rendezője, J.J. Abrams a következőket nyilatkozta az ügy kapcsán:

„Engem lesokkolt, hogy a Star Trek-filmek történetében még soha nem volt, homoszexuális karakterre példa!”

Ahhoz, hogy Sulu kapitány karaktere végül mégis boldog házasságban élhessen férjével, az is hozzájárult, hogy a szintén Star Trek csillag Zachary Quinto, 2011-ben nyíltan felvállalta: saját neméhez vonzódik!

A rendező szerint, bár a sorozatban már volt utalás a kaptány irányultságára, a mozikban azért sikerült idáig eljutni, mert az újabb filmek nagyobb hangsúlyt fektetnek a szereplők magánéletére, ahogyan az első részben közelebbről megismerhetjük Kirk kapitányt és Spock-ot, ezzel pedig lehetőséget adva az ő párkapcsolataiknak bemutatására is! Bár a rajongók abban bíztak, végre leleplezik a páros egymáshoz fűződő romantikus viszonyát!

Mindenesetre hosszú utat tettünk meg idáig, hogy idén végre Sulu-t is jobban megismerhessük, mint egy azonos nemű pár egyik tagját, akiknek van egy közös lányuk is!

„Szerettem azt a megközelítést, ami nem csinált nagy ügyet ebből, de remélem, hogy abba az irányba tartunk, ahol a politika nem szabja meg a személyes szabadságunkat!” – mondta a karaktert játszó Cho.

Egyébként a színész hozzátette, azért egyezett bele, hogy karaktere szexualitását felvállalják, mert ezzel szeretett volna tisztelegni a sorozatban Sulu kapitányt játszó, George Takei előtt, aki szintén meleg!

A Star Trek: Mindenen túl július 21-én kerül a magyar mozikba!

Forrás: ew.com
Képek:tumblr.com

Legnézettebb videók