Műsorújság
RTL Most

A Múmia lehet Tom Cruise eddigi legrosszabb filmje?

A külföldi kritikusok már láthatták a sokat emlegetett szörny filmet, azonban az eddigi vélemények alapján nem fűzhetünk nagy reményeket hozzá. Az újságírók konkrétan szétcincálták a Szörny Univerzum első részét.

Láthattunk már meglepő filmes lejtmenetet, elég csak az utóbbi évek DC próbálkozásaira gondolni – Batman Superman ellen, Öngyilkos osztag –, amelyek a hihetetlen várakozások és a nagy remények ellenére is óriási csalódást okoztak. A DC esetében most a Wonder Woman jelentette a menekülő utat, hiszen Diana Prince eredettörténete kilóra megvette a kritikusok nagy részét, és a közönséget is.

Az Universal viszont nagy gonddal nézhet szembe, ha a héten mozikba kerülő Múmia – a főszerepben Tom Cruise-zal – tényleg akkora csalódás, mint ahogy a filmes ítészek mondják!

A stúdió ugyanis jó ideje nekikezdett egy óriási Szörny Univerzum (Dark Universe) kiépítésének, amellyel a rég elfeledett – vagy félretett – mitikus lényeket hoznák ki újra a fényre. Mindezt ráadásul nagy nevekkel tervezik: Javier Bardem Frankenstein-ként, Johnny Depp Láthatatlan Emberként, Russel Crowe pedig dr. Henry Jekyll-ként érkezik majd a sötét világba.

Ennek az építgetésnek az első téglája lett volna a Múmia, ami az előzetesek alapján egy eléggé izgalmas, látványos és akciódús – tipikus Cruise-filmeket idéző – kezdetnek tűnt. Mégis, a kritikák alapján most komolyan úgy látszik: vesztésre van ítélve a Universal sötétsége!

A Rotten Tomatoes oldalán – ahol a kritikusok, valamint a nézők értékeléseit összesítik – a film jelenleg 25%-on áll, ami be kell látni, eléggé gyenge kezdés! Pláne összehasonlítva például egy Wonder Woman-nel, ami már az első napjaiban is hozta a 90% feletti számokat – lévén az ítészek odavoltak az alkotásért!

A Cruise-zal újraélesztett Múmia-történet azonban több sebből vérzik, ha tényleg hihetünk a filmkritikusoknak! Pár gyöngyszem a külföldi cikkekből:

„A sztori épp annyira tűnik szedett-vedettnek, mint ahogyan Frankenstein szörnyét is összerakták.” – írta az EW.

„Nem arról van szó, hogy rossz. Eleve nem lehetett volna jó! Az elejétől egészen a legvégéig katasztrófa! Egy kaland, ami csupán rövid pillanatokig szórakoztató, főleg ahhoz képest, ami lehetett volna.” – írta az Indiewire.


Sőt, az Indiewire írója egészen odáig ment el, hogy az eddigi legrosszabb Cruise-filmnek nevezte az Alex Kurtzman rendezésében életre keltett sztorit.

 „Egy zavaros, kusza alkotás, ami még a Branden Fraser-féle filmek könnyedségét sem képes hozni” – írta az Associated Press.
Így van, ugye nem feledkeztetek meg a Rachel Weisz és Branden Fraser főszereplésével készített elődökről? A több részt is megélt, könnyedebb, viccesebb és kellőképpen közönségbarát előd teljesen más atmoszférát és hangulatot teremtett a történetnek, és hiába volt túlzottan popcorn az egész, szerettük.

A Cruise-múmia azonban még ezt a vicces faktort sem hozza? Akkor mit hoz? El kell kezdenünk aggódni?

Mi azért még reménykedünk, hogy csupán a külföldi kritikusok voltak túlságosan szőrös szívűek, de azért áltatni nem fogjuk magunkat: túlzottan egybehangzóak a vélemények ahhoz, hogy a Múmia csodát okozhasson.

Addig is várhatjuk a Top Gun 2-t, amit Cruise szerint tutira elkezdenek jövőre!
 

Forrás: EW, Rotten Tomatoes

Legnézettebb videók