Műsorújság
RTL Most

7 érdekesség, amit tudnod kell a szülinapos Harrison Fordról!

Han Solo születésnapja nemcsak neki tartogat meglepetéseket, most elárulunk nektek néhány titkot, amit eddig nem hallottál az ünnepelt sztárról!

Miért rajongunk még mindig a színészért? Ennyi idősen, hogy képes még mindig megannyi női szívet összetörni? Lássuk!

1. Rocksztárok közelében

Kezdő színészként, a ’70-es években Ford asztalosként keresett pénzt, hogy támogatni tudja családját. A szakmában szerzett tapasztalatok odáig vezettek, hogy a színész részt vett a The Doors nevű rock zenekar egyik klipjéhez készülő díszlet munkálataiban! Később a sztár arról az időszakról, amit a bandával tölthetett csak úgy nyilatkozott, élete egyik legmenőbb periódusa volt!

2. Sebhelyesarcú


A Szárnyas fejvadász sztárjának egyik védjegyévé vált az állán található sebhely, amit az Indiana Jones és az utolsó keresztes lovag című filmben azzal magyaráznak, hogy a fiatal Jones (River Phoenix) állon csapja magát egy ostorral, mikor először próbálja használni az eszközt. Míg Ford 1988-as Dolgozó lány című filmjében a karaktere azt állítja, a vágást egy küzdelem során szerezte, mikor késsel rá támadtak, az alkotásban később ismét szóba kerül, amikor a férfi bevallja, hogy mikor kilőtték a fülét elájult és akkor szakadt fel az álla! A valóságban 1965-ben a színész autóbalesetet szenvedett, amit szerencsére ezzel a sokat emlegetett karcolással sikerült megúsznia!

3. Határ a csillagos ég

Harrison Ford 1973-ban dolgozott először együtt George Lucas-szal az American Graffiti című filmen, amiért heti 500 dollárt kapott! A Star Wars: A Birodalom visszavág moziért már 100, 000 dolláros fizetést zsebelt be, majd a Star Wars: A Jedi visszatér-ért már 500, 000 dollár ütötte a markát!

4. A pilóta

Nemcsak a Csillagok háborúja-filmekben rajong a repülésért, de a valóéletben is kiváló pilóta hírében áll a színész! Szenvedélye az 1960-as évek óta tart, amikor is megszerezte vezetői engedélyét, azóta pedig saját gyűjteménye van repülőgépekből! Sajnos a veszélyes hobbi kifejezést a saját bőrén is kénytelen volt megtapasztalni, mivel sokszor szenvedett balesetet, de ez idáig hála istennek, nem történt komolyabb baja!

5. Valódi hős

Ford különleges kedvtelését arra is felhasználta már, hogy egy eltűnt túrázónak a megtalálásában segédkezzen 2000-ben, amikor is Sarah George-ot keresték a Wyoming-i hegyekben! A hősöket alakító színész végül meg is találta a megsebesült nőt és azonnal kórházba szállította!

6. Környezetvédő

Mivel a 74 éves sztár a mai napig aktív természetvédő, 1993-ban egy archeológus a Ford iránti tiszteletéből, a színész után nevezte el legújabb felfedezését, egy pók fajt Calpona-i harrisonfordi-nak! Mindenki Han Solója bevallotta, hogy sajnos még nem sikerült találkoznia az apró névrokonaival.

7. Akkor most tényleg, ki lőtt?

A filmtörténet egyik legnagyobb kérdése biztosan titeket is foglalkoztatott már! Nem másról van szó, mint arról, hogy az 1977-es Star Wars egyik jelenetében Han Solo egy fejvadásszal, Greedóval kerül összetűzésbe, amely során fegyverek sülnek el és aminek végkimenetele az lesz, hogy a vadász holtan esik össze. A kérdés pedig nem más, mint hogy ki lőhetett előbb?

A nagy port kavart kérdésre Ford annyit mondott: „Nem tudom és nem is érdekel!”

A rendező, George Lucas azonban azóta már megválaszolta a talányt, miszerint nem Solo lőtt először, hiszen sosem a jók kezdik a párbajt, a régi western filmekben sem, ahonnan az ihletet is merítette a jelenethez.

Forrás: fame10.com, telegraph.co.uk
Képek: tumblr.com

Legnézettebb videók