Műsorújság
RTL Most

5 film, amiért imádjuk Juliette Binoche-t!

A legendás francia színésznő ma ünnepli 53. születésnapját, mi pedig ez alkalomból összegyűjtöttünk néhány alkotást, ami miatt egy életre megjegyeztük az ünnepeltett, valamint néhány érdekességet, amit valószínűleg te sem tudtál róla!

Juliette Binoche művészszülők gyermekeként látta meg a napvilágot és, már elég korán megmutatkozott tehetsége, így tizenöt éves korában már drámatagozatos gimnáziumba, majd a Nemzeti Színművészeti Iskolába járt. Innen pedig már nem sok hiányzott, ahhoz, hogy elérkezzen az első kiugrási lehetőség és az elsöprő siker.

1. A lét elviselhetetlen könnyűsége

Ennek első mérföldköve a Milan Kundera azonos című regényén alapuló alkotás volt, melyben Daniel Day-Lewis-szal játszott együtt és, amelyben olyan hiteleséggel alakította Teresát, hogy kétség sem férhetett hozzá, csillag született!

2. Végzet

A recept igen egyszerű, vegyünk egy olyan zseniális pasit, mint amilyen Jeremy Irons és egy olyan ízig-vérig nőt, mint amilyen Juliette Binoche. A probléma csak az, hogy a nő túlságosan is rámenős és nem mellesleg az úr fiának a menyasszonya! Hogy mi sül ki ebből a végén, az kiderül a Végzet című filmben, ami egy olyan alkotás, ami izgalmas kikapcsolódást jelent bárki számára.

3. Három szín: kék

 

A post shared by Juliette Binoche (@juliettebinoche) on

Ez az a film, aminek főszerepe miatt visszautasította Steven Spielberg Jurassic Park-jának női főszerepét, és milyen jól tette, hiszen a színésznő ennek az alkotásnak köszönheti Cézár-díját is! A trilógia első darabja kultfilmmé vált, nemcsak a rendező, hanem többek között Binoche miatt is.

4. Az angol beteg

 

A post shared by Juliette Binoche (@juliettebinoche) on

A nagy sikerű film, aminek minden apró szerepében is hatalmas nevek láthatók, mind történetében, mind pedig színészi alakításaiban is jelentőssé vált!

Ralph Fiennes és Kristin Scott Thomas mellett pedig, Juliette Binoche tűnik fel az ápolónő Hana-ként, akinek megformálása meghozta neki az legjobb női mellékszereplő Oscar-díját is. Amire a színésznő egyébként annyira nem számított, hogy talán az Akadémia legrövidebb és legőszintébb köszönőbeszédét sikerült elmondani, amikor átvette a szobrot!

5. Csokoládé

 


Miután pedig Az angol betegnek köszönhetően már az egész világon ismerté vált a szakma és a nézők számára egyaránt, Johnny Depp társaságában láthattuk a Csokoládé című film főszereplőjeként.

Az édes és szívmelengető történetet, a sztárpáros mellett, már csak a csoki csodák tették még népszerűbbé, amiket részben valóban Binoche-nak köszönhetünk! Ugyanis a színésznő Párizsban részt vett egy csokoládékészítő tanfolyamon, így a film bizonyos jeleneteiben az általa készített édességeket láthatjuk! Egyébként a francia szépség nemcsak a Csokoládé című filmben bizonyította többrétű tehetségét, hanem az Apropó szerelem című alkotásban is, melyben egy festőnőt alakít és, amiben a karaktere által készített csodás festmények, valóban a színésznő keze munkái!

A Csokoládéért ismét Oscar-ra jelölt színésznő, egyébként a történet alapjául szolgáló regény, írónőjét vitte magával a díjátadóra, ezzel is köszönetet mondva neki, amiért segítette a munkáját a forgatások alatt.

+1 Sils Maria felhői

 


A mozi, ami nagyjából három éve készült, de még azóta is ódákat zengenek róla, eredetileg Juliette Binoche fejéből pattant ki. Ő kereste fel Olivier Assayas-t, aki a színésznő ötletéből előbb forgatókönyvet írt, majd filmet rendezett. Mi pedig elámulva néztük, ahogyan ez a fantasztikus tehetség élete egyik alakítását nyújtja, miközben meglepődtünk azon, hogy Kristen Stewart sem véletlenül tart ott, ahol és sokkal több, mint egy csinos pofi!

Mindezek után semmi kétség nem fér hozzá, hogy az ötvenhárom éves Binoche nem véletlenül a francia filmtörténet legjobban fizetett színésznője, akit ötször jelöltek Cézár-díjra, és az egyetlen színésznő, aki elhozta a velencei, Cannes-i és berlini – filmfesztiválról is a legjobb színésznő díját!

Képek: Instagram, Tumblr

Legnézettebb videók