Műsorújság
RTL Most

5 dolog, amit biztosan nem tudtál a Legendás állatok és megfigyelésükről!

Tizenöt évvel azután, hogy Harry Potter története a mozivásznakon is debütált, Göthe Salmander kalandjával kitágult a varázsvilág. Nézzük, mit érdemes tudni róla!

Ha a Harry Potterről beszélünk, a rajongók a mai napig képesek minden követ megmozgatni, hogy újra belesüppedhessenek ebbe a csodálatos világba. Noha, a regények megalkotója, J.K. Rowling direkt kijelentette, hogy a Legendás állatok és megfigyelésük-filmek nem előzményei a Harry Potter-sorozatnak, a világépítés éppen annyira meghozta hozzá az emberek kedvét.

Jöjjön most 5+1 olyan érdekesség, amivel talán még nem találkozhattatok a filmmel kapcsolatban!

Eddie Redmayne – Oscar-díja ellenére is – nagyon izgult, mielőtt találkozhatott volna J.K. Rowlinggal. Ez annak fényében még inkább meglepő, hogy annyira elégedett volt vele mindenki, hogy ő volt a stúdió egyetlen választása erre a szerepre. Egyetlen másik színész sem lehetett esélyes Göthe Salmander megformálására.

Eredetileg Redmayne-nek lett volna egy félmeztelen jelenete, amelyben jól látszódtak volna a sérülései, amiket a veszélyes állatok gondozása során szerzett. A színész nem vette félvállról a dolgot, külön edzett emiatt… de minek? Végül még a kimaradt pillanatok között sem kapott helyet.

Ez a film J.K. Rowling debütálása forgatókönyvíróként. Ezek után pedig nem volt megállás. Ő felelt a folytatás forgatókönyvéért is, sőt a betervezett harmadik, negyedik és ötödik részeket is ő jegyzi majd.
 


A második rész azóta már el is készült (2018-ban), és a tervek szerint idén novemberben lett volna a harmadik rész premierje. Azonban ezt a dátumot csúsztatniuk kellett, hiszen nem lett volna elég idejük az előkészületekre. A forgatás így csak idén tavasszal kezdődik és 2021 novemberében láthatjuk majd a mozikban.

Ez az első Harry Potter-film, ami Oscar-díjat kapott (a legjobb kosztüm kategóriájában).

Ráadásként: tudtátok, hogy a Legendás állatok-filmek mindegyikét ugyanaz rendezte és rendezi majd (a fennmaradókat), aki az utolsó négy Harry Pottert is életre keltette? Igen, David Yates elkötelezett Rowling-rendező lett.

Legnézettebb videók