Műsorújság
RTL Most

10 kedvencünk, akikből Superman is lehetett volna!

A kékruhás idegennel már több formában is találkozhattunk a mozikban vagy a televíziók képernyőin, most pedig megtudhatjátok, kik azok a sztárok, akik majdnem magukra ölthették a piros köpenyt és persze a jellegzetes S-betűt!

El tudjátok képzelni Nicolas Cage-et, Ben Affleck-et (őt Batmannek sem tudtuk, mégis meglepően jól hozta a karaktert) vagy Jude Law-t Supermanként? Mi sem, pedig akár úgyis alakulhatott volna, hogy általuk ismerjük meg a szuperhőst!

Rajtuk kívül is lehetősége nyílt néhány igazán nagy névnek, lássuk kik is azok pontosan:

1. Robert Redford

 


Mielőtt Christopher Reeve bemutatta volna legendás Superman alakítását a ’70-es években, több színész neve is megfordult a készítők fejében. Ilyen volt Redford, aki azonban abban az időben forgatta Butch Cassidy és a Sundance kölyök című filmjét Paul Newman-nel, mellyel aztán nagy hírnévre tettek szert!

2. Patrick Wayne

John Wayne fia nem azért utasította vissza a szerepet, mert nem érdekelte a dolog! Tény, hogy a legtöbben csak a sztár papa fiaként ismerték a nevét, akárhány filmben is játszott már addigra, ilyen például a Szinbád és a Tigris szeme című alkotás. Wayne azonban a felkérés idején szabadságot vett ki, hiszen édesapját akkor diagnosztizálták rákkal.

3. Muhammad Ali

Mindenidők egyik legnagyszerűbb sportolójának nevét is megfontolta a rendező, Alexander Salkind. Ali küzdőképessége, karizmája és az, hogy világszerte rajonganak érte, lenyűgözte a rendezőt. Az egyetlen dolog, ami megakadályozta Salkind-et, hogy felajánlja a szerepet a bokszolónak, az a bőrszíne volt! Az 1970-es években elképzelhetetlennek tűnt, hogy a képregényhőst, akit fehérnek ábrázolnak a hasábokon, egy színes bőrű személy játsszon el! Ali egyébként nem kóstolt bele különösebben a színészkedésbe a későbbiekben sem, egyetlen alkalommal láthattuk a vásznon, akkor is ön magát alakítva!

4. Jon Voight

Angelina Jolie papájának is megadatott a lehetőség, hogy igazi szuperhőssé váljon! Az Éjféli cowboy című film meghozta számára a világsikert és az ajánlatot is, hogy eljátszhassa Superman-t, a partnere pedig Dustin Hoffman lett volna Lex Luthor-ként, legalább is a pletykák szerint. Bár a piros köpenyesként nem láthattuk, de azóta már több szuperhősös filmben is megfordult, mint például a Transformers-ben!

5. Sylvester Stallone

Ki más is menthetné meg a világot, ha nem a Rocky-filmek sztárja? Bár, ha jobban belegondolunk Stallone igaz keményfickó, nehéz őt elképzelni az illedelmes Clark Kent-ként, ahogyan át szeli az eget. Egyébként a producerek végül, inkább ugyanazon ok miatt nem ajánlották fel neki a kékruhás szerepét, ami miatt Muhammad Ali-nak sem, sajnos akkoriban az etnikai kérdés rázósabb volt, mint mostanság. De nem kell csüggednünk, hiszen láthatjuk Stallone-t A galaxis őrzői 2-ben!

6. Josh Hartnett

A ’90-es évek egyik szívtiprójának egy időben rengeteg szerepet ajánlottak fel, melyeket ő sorjában visszautasított! Ilyen volt a Christopher Nolan rendezésében készült Batman-film, A sötét lovag, de kétszer is szóba került a neve Superman kapcsán is! Eljátszhatta volna a Batman Superman ellen című filmben, valamint a Jude Law-nak is felajánlott szuperhősfilmben is Clark Kent-et, sőt 100 millió dolláros részesedést is kaphatott volna a mozikból! Hartnett nem vállalta a szerepet, mert sosem akarta eljátszani Superman-t, és nyilvánvalóvá tette, hogy semmilyen más szuperhős jelmezét sem kívánja magára ölteni a jövőben!

7. Ashton Kutcher

 


A vígjátékok sztárját még egy kamera próbán is megtekintették, mielőtt elvetette volna az ötletet, és a rendező felajánlotta volna a szerepet Hartnett-nek! A színész jelenetbeli partnere Keri Russel volt, akit Lois Lane szerepére szerettek volna. Kutcher végül mindenegyes alkalommal visszautasította a készítőket, a Superman-filmek kapcsán.

8. Will Smith

Néhány évtizeddel a Muhammad Ali-ötlet után Smith-nek is felajánlották a szuperhős szerepét, annak a filmnek a főszerepét, melyért előzőleg Nicolas Cage-nek már elég szép összeget kicsengettek az alkotók, amit végül teljes mértékben elvetettek. A színész ennek ellenére is többször megmentette már a világot a vásznon, és idén augusztusban erre egy képregényhős képében is lehetősége lesz, az Öngyilkos osztag című filmben!

9. David Boreanaz

A Dr. Csont sztárja, sajnos sűrű időbeosztása miatt volt kénytelen visszautasítani a felkérést. A Superman visszatér című film forgatásai miatt ki kellett volna maradnia hónapokra az akkor éppen futó sorozatából, amit nem tudott megtenni, hiszen ő volt az egyik főkaraktere a show-nak! Mindezek után még fontolóra vették más Superman-film főszerepére is, de Az acélember című film esetében már lekerült a neve a listáról, melyben végül Henry Cavill-t láthattuk.

10. Brendan Fraser

A Múmia-filmek és a vígjátékok hőse, úgy vélte, nem akar 10 évet egy olyan karakter eljátszásával tölteni, mint amilyen Superman! Így jött szóba az Odaát sorozat főszereplője Jared Padalecki majd a későbbi befutó, már említett Henry Cavill, akinek partnernője Amy Adams lett!

Forrás: themovienetwork.com

Legnézettebb videók