Műsorújság
RTL Most

10 érdekességgel emlékezünk Robin Williams-re!

A néhány éve elhunyt színész ma ünnepelné a születésnapját! Ebből az alkalomból, és mert imádjuk, összeírtunk néhány dolgot, amit valószínűleg te sem tudtál a nagy nevettetőről!

1. Kezdetek

„Színészi karrierjét” azzal indította, hogy a New York-i Metropolitan Múzeum előtt pantomimesként keresett pénzt.

2. Kedvenc könyve

Williams kedvenc gyermekkori könyve C. S. Lewis-tól a Narnia krónikái: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény című mese volt, amit éppen emiatt a későbbiekben gyakran olvasott a gyerekeinek is. Ennek kapcsán szívet melengető történet, hogy a színész lánya Zelda egy alaklommal rá is szólt a papára, hogy ne beszéljen már minden szereplő más hangon, olvassa csak fel úgy, mint ahogyan egy átlagos apuka tenné!

3. Örök barátság

Robins Willams olyan tehetséges volt, hogy nem is csodálkozunk azon, hogy bekerült a Julliard-ra, ahol szobatársa a későbbi Superman, Christopher Reeve volt! A két színész életreszóló barátságot kötött! Így, mikor Reeve egy szerencsétlen baleset folytán lebénult és kórházba került, a színész beöltözött orvosnak és orosz akcentust felvéve diagnosztizálta barátját, aki bevallotta Williams-nek ez volt az első eset, hogy nevetett a balesete óta!

4. Szellem a palackból

Mindannyiunk gyermekkorát meghatározta a színész, gondoljunk csak a Jumanji-ra vagy a Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van című alkotásra. De talán a legjellemzőbb emlékünk mégis az Aladdin című animációsfilm lehet, melyben Dzsini-nek kölcsönözte a hangját! A sztár később megtudta, hogy a Disney csak azért kérte fel, hogy a nevét felhasználva biztosan eltudják adni a mesét, a cég felajánlott neki egy 1 millió dollár értékű, eredeti Picasso festményt, hogy kárpótolják.

5. Majdnem Joker

A Jumanji sztárja kétszer is közel állt hozzá, hogy Batman filmben láthassuk, egyszer Jack Nicholson helyett játszhatta volna el Jokert, másodszor pedig a Jim Carrey által megformált Edward Nygma-t, másnéven Rébuszt alakíthatta volna.

6. A legviccesebb és legsikertelenebb csillag

A középiskolában megválasztották a legviccesebb és ugyanakkor a jövőben valószínűleg a legsikertelenebb személynek! A színész egyébként rengeteg díjat zsebelt be a karrierje során, ilyen például a 6 Golden Globe-díja és az Oscar-díja!

7. Monty Python

Saját bevallása szerint mindent, amit a komédiázásról és az időzítésről tudott a Monty Python Repülő Cirkusza című filmből tanulta.

8. Forgatási bohóc

A Schindler listája című film forgatása közben rendszeresen felhívta a mozi rendezőjét, Steven Spielberg-et és vicceket mesélt neki, hogy a megrázó jeleneteket ellensúlyozza!

9. Improvizáció

Dzsini minden szövegét rögtönözte! Emiatt sajnos a mesét nem is jelölhették a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriájában az Oscar-díj átadáson.

„Elolvastam a leírtakat, majd mikor mondták, hogy szabad kezet kapok 18 órán át próbáltam megtalálni a tökéletes hangot abból a negyvenből, amit kipróbáltam, ezt pedig a stúdióban lévők mind végig hallgatták és röhögtek.”

10. Bringa király

Williams nagy biciklis hírében állt, Lance Armstron-gal együtt is edzettek! Amikor a színész legenda meghalt Armstrong a következőket írta közösségi oldalán:

„RIP ROBIN. Mindig a barátomként fogok rád emlékezni. Szeretlek és rettenetesen fogsz hiányozni!”

Forrás: fame10.com
Képek: tumblr.com

Legnézettebb videók