Műsorújság
RTL Most

10 érdekesség a legkisebb Bosszúállóról!

Vasárnap megnézhetitek A Hangyát az RTL Klub-on, de addig is következzen 10 érdekesség a filmről!

Nem túlzás azt mondani, hogy a világ Bosszúállók-lázban ég: a Végtelen háború jött, látott, és minden más filmet legyőzött a mozikban, ami nem csoda, mert tényleg maradandó alkotásról van szó. Hogy mennyire, az kiderül spoilermentes kritikánkból, amit itt olvashattok el

No de most nem a szuperhőscsapatról van szó, hanem annak legkisebb tagjáról: a Hangyáról, akit Paul Rudd alakít a vásznon, és júliusban már érkezik is második önálló filmje, A Hangya és a Darázs címmel.

Az első rész vasárnap rögtön a Híradó után, 18:50-től látható az RTL Klub-on, de addig is olvasgassunk róla érdekességeket!

1. A filmet eredetileg Edgar Wright, a közönségkedvenc Nyomd, bébi, nyomd rendezője készítette volna, aki közel 10 éven át dolgozott a projekten, de végül kiszállt, mivel összekülönbözött a Marvellel. Ettől függetlenül az ő forgatókönyvét vették alapul. Utódja az a Peyton Reed lett, akinek az Az igenembert köszönhetjük.

2. A korai tervek szerint a történet az eredeti Hangyáról, Hank Pymről szólt volna. Pym viszont a képregényekben elég sötét karakter, több személyisége is van, az egyik pl. saját barátnőjét zaklatja. A producerek úgy döntöttek, ezt inkább kihagyják, így Pym idős, jóságos mentorként  (Michael Douglas) jelenik meg a filmben, helyette Scott Lang került a középpontba.

3. Aki jól figyel, az több "Pingo Doce" plakátot is kiszúrhat a San Franciscó-i jeleneteket alatt - a 2008-as A hihetetlen Hulkban ennek a brazil cégnek dolgozott Bruce Banner!

4. A főgonosz Fullánk lézerlövedékeinek hangja megegyezik a Star Wars filmek AT-AT lépegetőinek lövéshangjával!

5. A képregényekben Hank Pym alkotta meg Ultront - A Hangya pedig a következő film a Bosszúállók: Ultron kora után.

6. Michael Peña pörgő nyelvű karakterét egy valós barátjáról mintázta, aki tényleg ilyen gyorsan beszél (és nem mellesleg piti bűnöző is).

7. Garrett Morris egy random taxisofőrt játszik a filmben: az egyik 1979-es Saturday Night Live szkeccsben viszont ő volt maga a Hangya, amit a karakter első élőszereplős megjelenéseként tartanak számon!

8. Miután a film megjelent, Hope Van Dyne-t (Evangeline Lilly) a képregényekben is bemutatták, mint Nadia Pym. És hogy ebben mi az érdekes? Hogy az édesanyja egy magyar tudós!

9. Ebben a filmben utaltak először a Tom Holland-féle Pókemberre.

10. Az egyik Hydra-ügynökön látható egy tetoválás, ami a "Tíz gyűrű" nevű terrorista csoport szimbóluma: ők rabolták el Tony Starkot a Vasember 1-ben!

Ne felejtsétek: A Hangya vasárnap 18:50-től az RTL Klub-on!

További érdekességek:
A 13. harcos >>>
A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége >>>
A hazafi >>>
A sötét lovag >>>
A szökevény >>>
Beépített tudat >>>
Csillagok között >>>
Démonok között >>>
District 9 >>>
Mad Max: A harag útja >>>
Saul fia >>>
Szemfényvesztők 2 >>>
Tango és Cash >>>
Törésvonal >>>

Forrás: IMDB

Legnézettebb videók