Műsorújság
RTL Most

10 dolog, amit nem tudtál a szülinapos James Francóról!

Ma ünnepli 38. születésnapját az amerikai színész, aki az évek során nem egy kasszasikerben látható volt, arról nem is beszélve, hogy megannyi női szívet is megdobogtatott!

Mi pedig ez alkalomból, néhány érdekességgel kedveskedünk nektek!

 

1. Kezdetek:

A Freaks & Greeks című sorozatban tűnt fel először, majd ezt követte első filmes szerepe A bambanőben, de az igazi sikert a Pókember hozta meg számára, pedig eredetileg nem is Harry szerepére, hanem Peter Parkerére jelentkezett!
 

2. Hírnév:


Bár, a Pókember hozta meg számára az átütő sikert, azóta nem egy filmben megcsillogtathatta már tehetségét. Franco gyakran alakít valós személyeket, mint például a Lovelace című életrajzi drámában Hugh Heffnert játszotta, de megszemélyesíthette James Deant, és az amerikai beat nemzedék költőjét, Allen Ginsberget is, a Howl-ban. Ezen kívül nagy port kavart a 2015-ös Interview című filmje Seth Rogennel, melyben az észak-koreai diktátort állították a középpontba. Illetve nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy Franco nemcsak színészkedik, de rendez is, szülővárosának nevével megeggyező címet adott filmjének a Palo Altónak!
 

3. Önmaga paródiája:

A This is the End című vígjátékban kollégáival együtt saját magukat alakították, valamint feltűnik Judd Apatow Felkoppintvájában is, ahol szintén önmagát játsza, csak ahogy a színész is nyilatkozta egy bunkóbb, viszont viccesebb önmagát!
 

4. Család:


Kevesen tudják, de a Franco testvérek nem ketten, hanem hárman vannak: James, Dave (szintén színész) és Tom. A család pedig igen csak multikultúrális, ugyanis az apa, Doug portugál és svéd származású, az anya Betsy Verne - aki nem mellesleg költőnő - orosz zsidó felmennőkkel rendelkezik.
 

5. Az vagy, amit megeszel:

Fiatal éveiben a színész egy gyorsétteremben dolgozott, azóta is vegetáriánus!
 

6. A képzőművész:


Nem csoda hát, hogy James imád festeni, azt a képet is, amit a Pókember 3-ban karaktere Harry fest a valóságban a színész készítette, ha pedig ez nem lenne elég, Francónak saját kiállítása is volt már: műveit legelőször egy los angelesi galériában láthatta a nagyközönség. Sőt, némely festményét maga Sharon Stone vásárolta meg!
 

7. Becéző szavak:

A családja Tednek hívja, mert a középső neve Edward!

„Régebben mindenki Teddy Macinak hívott, de amikor idősebb lettem megelégeltem!”

8. Rossz szokás:


A színész akkor kezdett el dohányozni, mikor James Deanről szóló filmjét forgatták, ugyanis látott egy képet, amin a legenda cigarettázik, Franco pedig úgy vélte, ez hozzátartozik a karakterhez és csak így válhat hitelessé.
 

9. Díjak:


A James Deanben nyújtott alakításáért Golden Globe-díjat kapott, és Emmy-díjra is jelölték. Később az Ananász express miatt szintén Golden-Globera jelölték a legjobb színész - zenés film és vígjáték kategóriában. Legutóbb pedig a 127 óra című igaz történeten alapuló filmben James Aron Ralston hegymászót alakította, olyan hitelesen, hogy rögtön versenybe szálhatott az Oscar-díjért is!
 

10. Férfias dicsőségek:


Megnyerte a palo altói gimi legjobb mosolya címét, a fogszabályozója ellenére is! 2009-ben egy online újság pedig megválasztotta a legszexisebb férfinak!

Ahogy a mondás tartja, innen szép nyerni!

 

Képek: Tumblr
Forrás: fanpop.com

Legnézettebb videók