Műsorújság
RTL Most

Újabb brutálisan nehéz napot küzdöttek le Rakonczay Gáborék

Menni előre, lépésről lépésre, méterről méterre, kilométerről kilométerre – ez az egyetlen taktika egy ilyen hosszú távú kihívás során, mint a Déli-sark Expedíció, amelyen az utóbbi napokban nagyon nehéz dolga volt Rakonczay Gábornak.

A négytagú nemzetközi csapat, amelynek tagjaként a magyar extrém sportoló elszántan halad a Déli-sarkpont elérése felé, átlépte a 84. fokot, de ehhez az eredményhez ismét egy brutálisan nehéz nap vezetett.

„Tartanunk kellene a napi húsz-huszonegy kilométert átlagban, hogy idő és élelem terén biztonságban legyünk, de ezt jóindulattal is csak alulról súroltuk ma is – mondta Rakonczay. – A csapat erejét azonban ezúttal is teljesen kihasználtuk, úgyhogy ebben ennyi volt. Jó hír viszont, hogy a fáradtságtól, és a hideg miatti kisebb sérülésektől eltekintve, mindenki egyben van. Én továbbra is optimista vagyok, mert bár messze még a vége, biztosan lesznek gyorsabban járható területek.”

Ami a felszíni kondíciókat illeti: mély, barázdált havon küzdik előre magukat a sportolók, ami miatt a szán gyakran (sőt, majdnem mindig) tolja maga előtt a havat, ettől persze még nehezebb húzni. Az ilyen brutális napokon azonban Rakonczay nagy kedvencéből, az ultrafutásból merít erőt.

„Az ultrafutás pont ezt tanítja az embernek: csak menni előre, lépésről lépésre, mert a táv jellegéből adódóan lehetnek bőven pozitív fordulatok – tette hozzá Gábor. – Én ebben hiszek, és nem azért, mert annyira optimista típus lennék, hanem mert már sokszor megtapasztaltam, hogy amíg küzdünk, van esélyünk… És mi itt mind küzdeni akarunk!”


Kövesd az expedíció legfrissebb fordulatait a hivatalos oldalán!
 

Legnézettebb videók