Műsorújság
RTL Most

Ő lehet az első magyar, aki meghódítja az Antarktiszt?

Rakonczay Gábor az RTL Klub támogatásával óriási küldetésre indul: átgyalogol a hetedik kontinens szélétől egészen a Déli-sarkig. De hogyan készül a november 12-én induló küldetésre?

Rakonczay Gábor már többször is meghódította az Atlanti-óceánt, sőt egyszer 49 napig mindenki azt hitte, végleg eltűnt a habok között. Ezek után másokat kezdett el tréningelni, az ultrafutásba is beleszeretett, most pedig eldöntötte: valóra váltja gyerekkori vágyát és meghódítja az Antarktiszt.

Egy ilyen expedíció megszervezése azonban egyáltalán nem egyszerű, hiszen már előtte is bizonyítania kellett: két felkészítő túrát is végig kellett csinálnia.

„Szükség volt egy polar tréningre, ezt Új-Zélandon – az új-zélandi télben – egy erre kiképzett szakember végezte el. És ő nyilatkozta azt a végén, hogy az elmúlt 15 évben, akikkel ő foglalkozott, azok közül a top 3-ba sorolna engem.” – mesélte a Fókusznak Gábor.
 


De vegyük gyorsan végig számokban, hogy mi is vár majd Gáborra az expedíció során.

Átlagban mínusz 20 fokos hőmérséklet, napi 12-16 órás gyaloglás, összesen 50 nap alatt 1000 kilométer megtétele, egy három fős csapattal – a lényeg pedig: elgyalogolni a kontinens egyik végétől egészen a Déli-sarkig! Ebben pedig ő lenne az első, hiszen még egy magyar sem gyalogolt el az Antarktisz szélétől a Déli-sarkig.

Rakonczay Gábort ráadásul a Fókusz is elkíséri a nagy kalandra, hogy mindenről beszámolhassanak.

Még többet szeretnél tudni a Déli-sark Expedícióról? Akkor nézd meg itt a Fókusz riportját!

Legnézettebb videók