Műsorújság
RTL Most

Kisebb fagyási sérülések a Déli-sark Expedíción!

Kisebb fagyási sérüléseket és 10 óra menetelést hozott az év utolsó napja Rakonczay Gábor számára, aki 26.5 kilométerrel ismét közelebb került a Déli-sarkhoz.

„Az év utolsó napja hozott kisebb fagyási sérüléseket a csapatnak: semmi komoly, de arra éppen elég, hogy tudjuk, nem a játszótéren vagyunk – mondta Rakonczay, aki első magyarként akarja elérni a Déli-sarkpontot a szárazföld partjáról indulva. – Délután három repülőgép is elhúzott felettünk, és az egyiken volt a második élelem-adagunk. A közelünkben nem volt megfelelő a terep, de körülbelül nyolc kilométerre, délre leszállt, és kitette az élelmiszert.”

Ennek eredetileg a 87.5 foknál kellett volna megtörténnie, amit már 120 kilométerrel elhagyott a Déli-sark Expedíció csapata, ott azonban a hasadékok miatt nem volt lehetséges. De most sikerült, és ez a lényeg.

„Az idei erős havazás lassabb haladást eredményezett, így több expedíció is kifutott az élelem-készletéből, s azok nagy részét, akik nem a szezon legelején indultak, hanem velünk egy időben, mostanra már kimentették – tette hozzá Rakonczay. – Bármennyire is próbálják biztonsági szabályokkal szűrni a baleseteket és a mentéseket, itt csak az megy végig, aki számára nem alternatíva a feladás. Mert egy ilyen cél elérése igencsak próbára teszi az embert. A legjobb módszer, ha az ember tökéletesen kiírtja a fejéből azt, ami nem a cél elérését segíti. Ugyanis az, hogy megállunk-e a problémák miatt, vagy megoldjuk őket, jobbára csak rajtunk múlik.”

Kattints ide az expedíció legfrissebb híreiért!

Legnézettebb videók