Műsorújság
RTL Most

Ismerd meg jobban a nagy magyar felfedezőt!

Rakonczay Gábor hamarosan újabb nagy kalandba vágja a fejszéjét: meghódítja a Déli-sarkot. De milyen kihívások állnak már mögötte?

A hétgyermekes családból származó Gábor mindig is céltudatosan, a sportok szerelmeseként élte az életét. Az óceánok meghódítása és a hajózás szeretete azonban volt párjával jött be az életébe. Miután belemerült ebbe a világba is, elkezdte tervezni saját óceáni evezőshajóját.

Majd jöhetett az első igazi nagy kaland: 2006-ban barátnőjével, első magyar párosként átevezték az Atlanti-óceánt.

Ezek után is sok izgalom várt rá, hiszen a Kanári-szigeteken és például Miamiban is evezhetett több társával is.

Azonban Gábor nagy vágya volt még, hogy egyszer egyedül is megtegyen egy nagy utat. Ez 2011 végén meg is történt: Vitéz nevű hajójával indult neki, hogy egyedül átvitorlázza az Atlanti-óceánt. Azonban kisebb pánik tört ki, amikor majd 44 napig semmit sem lehetett róla hallani. Mint utólag kiderült, felborult a hajója és minden kommunikációs eszköze odalett. De túlélte. A 80 naposra tervezett utat pedig 77 nap alatt teljesítette, ezért pedig Guinness Rekordot kapott.

A három hónap  viszont megpecsételte házaságát, és úgy döntöttek feleségével – akit még a középiskolában ismert meg –, hogy külön válnak.

Ezek után kétszer is átvitorlázta az óceánt szólóban, evezős hajókat épített, másokat készített fel, sőt még az ultra futásnak is neki kezdett.

Idén tavasszal pedig elkezdte szervezni évtizedes vágyát, hogy eljusson az Antarktiszra! A Déli-sark expedíció során ő lesz az első magyar, aki elgyalogol az Antarktisz szélétől egészen a Déli-sarkig 980 km-ert megtéve, közel 50 napon keresztül, állandó -25 fokban.

Az expedíció november 11-én indul Budapestről!

Legnézettebb videók