Műsorújság
RTL Most

Felfedjük a titkot – Bemutatjuk a Barátok közt „házat”!

A sorozat beköszönő képkockáin mindig feltűnik az a épület, melyben a lakók sokszor vicces, szomorú, tragikus, avagy boldog élete zajlik. De hol található ez az ingatlan? Létezik egyáltalán?

A Mátyás király tér 1998-ban nyitott meg kapuit a szereplők és a stáb előtt. Akkortájt a sorozat stúdiójaként a XV. kerületben található gyár adott otthont.

 

 

„Sokkal jobban hasonlított egy traktorgyárra, mint egy filmstúdióra a Késmárk utcai épület, amikor először beléptem oda” – emlékszik vissza Szőke Zoltán. 

Nem indult zökkenőmentesen az átalakítás sem, a bízarr narancssárga épület falait óriási üvegtáblák alkották, és a tökéletes hangszigetelést bizony meg kellett oldaniuk valahogy.

Varga Izabella csak a jó dolgokra emlékszik:

„Nem volt még sminkszoba, az öltözőket pedig még be sem laktuk. Hosszú hónapokig érezni lehetett az épületben a festékszagot. Tök jó volt!”

A külsőhelyszínről is gondoskodniuk kellett a sorozat készítőinek. A ház, amiben a Mátyás király tér lakói  „élik” mindennapjaikat nem mást, mint a Wekerletelepen található igazán impozáns és varázslatos épületkomplexum.

 

 

Azt tudtad, hogy a híres telepet Wekerle Sándor miniszterelnök kezdeményezésére 1908-ban kezdték felépíteni, miután állami pénzből megvásárolták a Sárkány család eladó birtokát? Ezen a területen 1925. végéig összesen 1007 ház épült 4412 lakással.

 

 

Mára már csak emlék a budapesti külvárosi helyszín, ugyanis maga a stúdió beköltözött az RTL Klub hatalmas székházába. Az új otthonnál profibb és felszereltebb környezetet nem is találhattak volna maguknak a Barátok közt készítői. 

A sorozat rengeteg kalandon, izgalmon és epizódon van túl, így nem mehetünk el szó nélkül a közelgő nagy nap mellett sem. 2016. július 21-én a Barátok közt 8000. epizódját láthatják a sorozat követői az RTL Klubon. 

8000. epizódját láthatod a Barátok közt sorozatnak az RTL Klubon!

Gratulálni a sorozatnak, a stábnak és a színészeknek kitartó és kemény munkáért.

Mire számíthatunk, az hamarosan kiderül, addig is idézzük fel a a sorozat 7000. epizódjának ünneplését. 

Forrás/Képek: Mailáth Valentin (Szeretlek Magyarország)

Legnézettebb videók