Műsorújság
RTL Most

10 érdekesség a szülinapos Dustin Hoffmanról!

A két Oscar-díjas színész ma ünnepli a születésnapját, mi pedig tíz olyan érdekességet osztunk meg veled, amit ezidáig biztosan nem tudtál az ünnepeltről!

1. Bombarobbanás

A ’70-es években a Greenwich-i otthona felrobbant és lángba borult. Mikor a tűzszerészek kiértek kiderült, hogy az előző lakók, egy ex-terroristákból álló csoport robbanóanyagokat halmozott fel a házba, amiből az egyik véletlenül felrobbanhatott.

2. Világ rekordtartó

A sztár bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, mivel a Little Big Man című filmben Hoffman alakítja a főszereplőt egészen 17 éves korától 121 éves koráig.

3. Híres lakótárs

Dustin Hoffman és Gene Hackman, mint kezdő színészek találkoztak az ’50-es években. Majd mikor a Diploma előtt sztárja New Yorkba utazott pénz és szállás híján, végül Hackman konyhájának padlóján talált menedéket.

4. Ujjpercnyi hiány

Elvesztette egy ujjpercét egy véletlen baleset következtében, ugyanis egy összecsukható szék becsípte és levágta azt egy forgatás során. Az orvos megparancsolta neki, hogy ne lógassa a kezét, így a színész morfiumot szedve játszotta tovább a szerepét, a felvételeken pedig a kezét mindig a dzsekijébe rejtve láthatjuk.

5. Ismeri az igazi esőembert

Mielőtt az Esőember című filmet elkezdte forgatni, heti 42 dollárért dolgozott segédápolóként, egy elmegyógyintézetbe, ami egyébként a színész egyik régi vágya volt. Amíg ott tartózkodott, addig szorosabb barátság alakult ki egy pácienssel, akinek beceneve Doktor lett. Mikor megkapta a mozi szerepet elárulta, hogy az egész alakítását Doktor ihlette.

6. Életmentő

2010-ben segített egy 27 éves ügyvéden, aki kocogás közben  kapott szívrohamot a Hyde parkban. Hoffman a férfi segítségére rohant, majd kihívta hozzá a mentőket, és amíg a szekemberek meg nem érkezett a fiatalemberrel maradt.

7. Dorothy néni

Mikor az Aranyoskám című film forgatására készült, a lánya iskolájába, egy szülői értekezletre, a filmből ismert Dorothy-nak öltözve ment el.

8. Nagy képregény rajongó

Kevesen tudják róla, de megrögzött képregény imádó, méghozzá annyira, hogy a kedvenc történetének minden megjelent részét összegyűjtötte.

9. Hajléktalannak adta ki magát egy szerepért

 


Az Éjféli cowboy című mozi szerepéért hontalannak kiadva magát találkozott az alkotás rendezőjével John Schlesinger-rel, akit azonnal meg is győzött Hoffman.

10. Zongoralecke

Az Oscar-díjas színész egész gyermekkorában zongorázni tanult, ezért sokáig úgy gondolta, hivatásos zenész lesz, de később úgy nyilatkozott:

„Nem voltam elég tehetséges, valójában nem volt a zenéhez fülem.”

Forrás: popcorn.com
Képek: tumblr.com

#együttsikerül #maradjotthon