Lakatos István

Lakatos István

Lakhely: Budapest

Édesapja: villamosmérnök, újító-feltaláló

Édesanyja: közgazdász, gazdasági vezérigazgatóhelyettes

Családi állapota: nős, felesége mérnök-tanár-közgazdász, fiatalkorában síoktatóként is tevékenykedett

Gyermekek: két fiú és egy lány édesapja

Foglalkozása: Bravogroup Holding (leánykori nevén Műszertechnika Irodatechnika kft) vezérigazgatója, gyerekkori barátjával, Lakatos Péterrel közösen a cégcsoport többségi tulajdonosa

 

Budapesten született, késői egyke gyerekként. Édesapja talán pont emiatt kiemelkedően foglalkozott vele, kis korától kezdve tanította játékosan matematikára, többek között ennek és a Radnóti Gimnázium matematika tanárának, Csatár Katalinnak köszönhetően 16 évesen már országos matematikai versenyt nyert. Istvánnak azóta is a számok a barátai, a cégcsoportját is a számok által vezeti.

 

A matek mellett versenyszerűen sportolt is, 800 és 1500 méteres középtávfutó volt, de előtte a kajakozásba is belekóstolt. A mai napig aktívan sportol, minden nap teniszezik, évente 3-4 hetet síel.

 

Barátai és munkatársai csak Focus-nak hívják, ezt a becenevet még a gimnáziumban kapta, elmondása szerint világ életében a középpontban volt, ezért ragadt rá ez a név.

 

A BME villamosmérnöki karán végzett, de utána három évig még tudományos ösztöndíjas volt a SZTAKI-ban, és csak 27 évesen kezdett el dolgozni, annál a cégnél, aminek a mai napig a munkavállalója és egyben ügyvezetője.

 

1992 óta a Bravogroup Holding vezetője, 2007 óta pedig társtulajdonosa. A vállalatcsoport több mint 30 éve a magyarországi infokommunikációs piac meghatározó szereplője. 25 cégben nyújtanak teljeskörű irodatechnikai-, mobil- és informatikai továbbá energetikai szolgáltatásokat több ezer elégedett ügyfélnek. A cégcsoport egyike az ország legnagyobb, 100%-ban magyar magántulajdonban levő vállalkozásainak, létszáma 650 fő, éves árbevétele meghaladja a 130 Mrd forintot, fő tevékenységei között az informatikán, az irodatechnikán és mobiltelefonián kívül ma már megtalálható a dokumentum-menedzsment, franchise hálózatok, márkaképviseletek üzemeltetése, call centerek fejlesztése, biztonsági áramellátások kiépítése és üzemeltetése, valamint zöld energia-megoldások, napelemparkok építése is.

 

Díjak, elismerések:

  • 2004-ben az Ernst & Young az Év üzletemberévé választotta a „Merész Újító” kategóriában.
  • 2006-ban megkapta az Informatikai Vállalkozások Szövetsége által alapított Gyúrós Tibor díjat – ő lett az év informatikai menedzsere.

Hobbija:

  • a munkája
  • a családja
  • sportolás

Vagyona:

A résztulajdonában lévő Bravogroup Holding eszmei értéke. A cégcsoportot ma 30 milliárd forintra értékelik.

 

Befektetési szempontjai:

A vállalkozók legyenek elhivatottak, szakmailag hozzáértők és alázatosak. A vállalkozások pedig legyenek képesek a látványos növekedésre.

 

Mottója:

„UP or OUT!”, de úgy is meg szokta fogalmazni, hogy: „Szenvedélyünk a növekedés.”