X-Faktor

Dühösen ordibáló nézők, vitatkozó mentorok és ByeAlex nagylelkű ajánlata – így zajlott a Tábor utolsó napja

rtl.hurtl.hu

2022. október 8. 23:36

Herceg Erika után az X-Faktor férfi mentorai is kiválasztották, mely versenyzőket viszik magukkal a Mentorházba. Tapintani lehetett a feszültséget a stúdióban: a mentorok többször is egymásnak estek, és a dühös nézők is bekiabáltak nekik. Végül azonban minden jóra fordult, és a mentorok kialakították csapataikat, ráadásul egyik kiesett versenyző sem távozott üres kézzel Alexnek köszönhetően.

Elsőként Azúr és Papp Dávid léptek színpadra, akik különös kéréssel érkeztek Alexhez: annak ellenére, hogy rapcsapatot csinált belőlük a mentoruk, ők egyéni versenyzőként szerették volna folytatni az X-Faktort. Arra kérték Alexet, hogy csak az egyiküket ültesse le a székre.

Srácok, nagyon kemények vagytok. Nagyon bírom ezt a vagányságot!

– lelkendezett Puskás Peti, Alex viszont teljesen más véleményen volt:

Én egy csapatot szerettem volna belőlük teremteni, de belátom, hogy tévedés volt. Az X-Faktor számotokra véget ért.


A LongStoryShort! zenekar megfogadta Alex tanácsát, ezért a Leléptél című saját dalukkal készültek a székes feladatra. Mind a négy mentort elkápráztatták, akik nem győztek áradozni a produkciójuk után. „Nemcsak széket adnék, hanem tovább is gondolnám, hogy hova lehetne ezt a produkciót folytatni” – lelkendezett Peti. Vajon a mentor már most az Élő show-ba vinné a zenekart?


Sophia Kahnt a betegsége sem tántorította el a székes feladattól, és teljes magabiztossággal vágott bele a produkciójába. Egy Billie Eilish-dallal készült a mentoroknak, és bár Laci és Peti tetszését nem igazán nyerte el, Alex mégis adott neki egy széket.

Sophia az a versenyző, akivel öröm egy légtérben lenni. Ilyen aranyos és kedves embert nem is ismerek

– áradozott a lányról.


Solyom Bernadett is egyből elnyerte a mentorok tetszését. Erika és Laci nem győzték visszafojtani a könnyeiket, majd Alex is elismerően nyilatkozott a versenyzőről: 

Mindent átírtál bennem, amit erről az évről gondoltam. Úgy érdemelsz széket, hogy te már fel sem állsz.


Az Isky & Szkym formációt sikítozó lányok fogadták a székes feladatnál, majd hamarosan Szkym családfájáról is lehullt a lepel. Lacinak teljesen leesett az álla, amikor megtudta, hogy Aradszky László unokáját látja a színpadon, és a produkciójuk után nem győzte dicsérni a srácokat.


Vito Iacoviello a Maniac című slágerrel robbantotta fel a Tábor színpadát, ráadásul a mentorokhoz is leszaladt őrjöngeni. Rendíthetetlen buzgósága azonban nem hozta meg a várva várt sikert. Laci először nem adott neki széket, ám az olasz versenyző addig ütötte a vasat, amíg a mentor meg nem gondolta magát.


Helfy Alexa produkciója után viszont kénytelen volt felállítani Vitót a helyéről. Az olasz versenyző egyáltalán nem tudta hova tenni Laci döntését, és a menyasszonya sem bírta magában tartani a dühét: a nézőtérről ordibált be a mentornak.


A feszültség után örömteli pillanatokból sem volt hiány. Mihályfi Luca produkciója után mind a négy mentor és a közönség is állva tapsolt. 

Ritkán érzek ilyet, de Luca éneklése után én már látom a győztest.

– áradozott Laci, és természetesen egy székkel jutalmazta meg a versenyzőt.


Ezek után már Puskás Petin volt a sor, hogy kiválassza a versenyzőit.

Mivel Peti nem látott elég fantáziát Péter Kittiben, hazaküldte a versenyzőt, ám Erika lecsapott a lányra, és felajánlotta Kittinek, hogy csatlakozzon a triójához. Amikor a versenyző igent mondott, Erika örömében felugrott a székéből:

Megvan a lánycsapatom!


Peti meghökkent, amikor GHOST teljesen egyedül érkezett a színpadra. Miután a srác elmesélte, hogy szövegírás közben összeveszett BRO-val, Peti egyből felhívta őt is a színpadra, ahol lelket öntött a srácokba. 

Ha nem viszed őket tovább, székkel együtt doblak le innen!

– mondta Laci a barátjának, aki végül leültette a duót.


Petinek később is nehézségekkel kellett szembenéznie. Beri Zsolt egy viszonzatlan szerelem ihlette szerzeménnyel próbálta meggyőzni őket. Produkciója azonban egyáltalán nem aratott sikert, így a többi mentor egyből hazaküldte volna a srácot, Peti viszont nem adta fel, és miután magához hívta Berit, kérdőre vonta a srácot.

Nagyon sokat látok ebben a fiúban.

– vallotta be a mentor, és végül leültette egy székre a versenyzőt.


A jelentkezők sorban érkeztek, a mentorok pedig nem győztek áradozni a produkcióik után. Peti azonban teljesen más állásponton volt, és egyáltalán nem hallgatott a mentortársaira. „Nagyon kivoltam attól, amit Peti csinált” – fakadt ki Laci. Nemcsak a mentorok, hanem a nézők sem tudták magukban tartani a dühüket, és be is kiabáltak Petinek:

Szégyen vagy!


Amikor Peti felállította a székről Csukovics Kevint, Alexnál egyből elszakadt a cérna, majd felpattant, és kifutott Kevin után az aulába. 

Tesó, írjál majd rám! A dal, amit mutattál, nagyon tetszett. Segítek neked felvenni, a szavamat adom

– tett ígéretet a srácnak.

Erikát is megviselték a történtek, aki nem is bírta visszafojtani a könnyeit:

Teljesen összetörtem.


Boros Marcell egy viszonzatlan szerelemről rappelt, és a produkciója után mindenki állva tapsolt. Alex nem tagadta, hogy Marci eddig nem nyerte el annyira a tetszését, de most teljesen megváltozott a véleménye. 

Ez a zenei küzdelem

– dicsérte a srácot, akárcsak Peti, aki gondolkodás nélkül továbbjuttatta Marcit a Mentorházba:

Kapsz egy széket, és onnan már nem is fogsz felállni.


Kiss Kevin ismét felszántotta a színpadot, és egyik mentor számára sem volt kérdés, hogy egyértelműen széket érdemel. „Ez egy kincs” – áradozott Erika, Alex száját pedig egy meglepő mondat hagyta el:

Amit csinálsz, úgy hívják, hogy előadóművészet. Ha Peti jól csinálja, akkor győzhettek.


Kornis Anna utolsóként lépett fel a Táborban. Michael Jackson dalával egy fontos üzenetet szeretett volna átadni a nézőknek. A lány szavait meghatódva hallgatták a mentorok, ám a produkciója után teljesen lelombozódtak.

Végig hamiskásnak hallottam, rengeteg hiba volt benne

– vélekedett Laci, de Peti ezúttal is meglepte kollégáit, és a Mentorházba juttatta a versenyzőt:

Neked egy hangod többet ér, mint egyeseknek az egész daluk.

#X-Faktor#rtl#RTL Klub#puskás-dallos peti#tábor#byealex#gáspár laci#utolsó nap#kiabálás#néző#düh#mentor#vitatkozás#ajánlat#herceg erika#azúr#papp dávid#longstoryshort!#sophia kahn#solyom bernadett#isky&szkym#vito iacoviello#helfy alexa#mihályfi luca#péter kitti#ghost x bro#beri zsolt#csukovics kevin#boros marcell#kiss kevin#kornis anna

Címlapról ajánljuk