X-Faktor

Trap kapitány és csapata köszönt el az X-Faktortól

rtl.hurtl.hu

2014. december 13. 22:00

Benji, a Tha Shudras, Horányi Juli, Nagy Ricsi és Tóth Andi két-két egyéni produkcióval is elkápráztatott minket. A mentorok nem tudtak választani Benji és a Tha Shudras közül, így a nézők hozták meg a végső döntést.

Híres filmslágereket és az évtized legjobb dalait hallhattuk a TOP5 előadásában, de előtte még egy közös produkcióval is készültek.

„Benne volt a Ricsi-bélyegző”

Két nagyon különböző arcát mutatta meg ma este Nagy Ricsi, először azt, hogy képes igazi popsztárrá válni. Ricsi bőrszerkóban, a OneRepublic dalával, az év egyik legnagyobb slágerével indította a 9. élő show-t. Little G más hangnemet választott volna, de díjazta, hogy a dalban benne volt a Ricsi-bélyegző. Gabi csak kiabálta: „Őrült vagy, imádlak!” Szikora szerint ő volt ma a farkasokkal táncoló. Alföldi pedig úgy vélte, nagyon rendben volt a produkció.

Eltiltotta az orvos az énekléstől

„Az édesapja szerint tehetséges, okos, szép, érzékeny kislány. És higgyék el nekem: ebben semmi atyai túlzás nincs” – így konferálta fel mentora Horányi Julit, aki vírusos torokgyulladással küzd, de így is egy nehéz dalt, Demjén Rózsi Szerelem az első vérig című számát énekelte. Gabinak ez most annyira nem tetszett, bár imádja, amit a lány csinál. Szikora is érzi a küzdelmet, tudja, hogy fáj a torka. G tiszta vizet öntött a pohárba, elmondta, Julit eltiltotta az orvos az énekléstől, így próba nélkül adta elő a mai produkcióját. Alföldi szerint csak óvatosabb volt a torka miatt, neki így is tetszett.

„Lehetett volna vadállatibb”

Tóth Gabi biztos volt benne, hogy a Tha Shudrasnak ott a helye a Fináléban. Trap kapitány vezetésével Rihannától adtak elő egy óriási slágert. Alföldi szerint Trap kapitány kicsit meg volt illetődve attól az őrülettől, ami körülötte volt, lehetett volna vadállatibb. G szerint is több kellett volna a kapitánytól, de tetszett neki a feldolgozás. Szikora úgy vélte, nem volt elvetemült az előadás, de szórakoztatta a produkció. Gabi szerint ez egy nagyon nehéz dal és igenis nagy dolog volt a srácoktól ezt meglépni.  

A szemünk láttára lett egyre érettebb férfiú

Benji épp a verseny finisében lépett egyet előre, ami az életkorát illeti. Ugyanis ő az, aki néhány hónap alatt a szemünk láttára lett egyre érettebb férfiú. A 17 éves Benji Christina Perri A Thousand Years című dalát adta elő. Mentora és a fiúk is meglepték születésnapján, de számára az lenne a legnagyobb ajándék, ha bejuthatna a Döntőbe. Szikora hallott pár bizonytalan hangot, de a fiú jó ízt adott a dalnak, életet lehelt bele. Gabi úgy vélte, nagyon intelligensen énekelte, de hiányolta a lelket. G is egyet értett Gabival. A vizuális élménnyel volt baja, zavarta, hogy szorongott a fiú. Alföldi szerint nem szorong, csak izgul egy picit. Benji kis kabala gitárját végig magánál tartotta a produkció alatt, melyet egy barátjától kapott.

„Valami kicsit beragadt”

„Ma este már az első körben megmutatja, hogy ott a helye a legnagyobb magyarországi énekesnők mezőnyében” – így konferálta fel Szikora Tóth Andit, aki megkötözve Tóth Gabi slágerét énekelte. Gabi elmondta, ez egy nagyon nehéz dal, sokaknak beletört már a bicskája, de Andi jól adta elő. Alföldi soha nem merne ilyet bevállalni, hogy az előadó előtt énekelje a saját slágerét, úgyhogy megemelte kalapját. Az volt az érzése, hogy valami kicsit beragadt. G Alföldivel értett egyet, szerinte nagyon merész vállalkozás volt, több helyen túlénekelte Andi, de összességében tetszett neki. Szikora hangsúlyozta, hogy azzal, hogy kötelekkel rángatták Andit, kiszorították a levegőt a tüdejéből, ráadásul kellett a szövegre, a koreográfiára is figyelnie, így nehéz dolga volt, de profin megoldotta.

„Kiszabadult a szellem, addig dörzsöltétek a lámpást”

Gabi kedvenc mesefigurái, a Tha Shudras tagjai kezdték a második kört az Aladdin filmzenéjével. Alföldi örvendezett, hogy végre megérkeztek az ő világába. Szikora szerint ki is szabadult a szellem, addig dörzsölték azt a lámpást. G szokatlannak vélte a dalválasztást, de nagyon díjazta, főleg a basszusgitárt. Gabi elmondta, hogy nagyon nehéz a szöveg, a zene, de tökéletesen megoldották a fiúk.

„Hogy lehet, hogy valaki ennyire jól énekel és hozzá antiritmusban táncol?”

A férfivá érett Benji Kállay Saunders András slágerét, a My Baby-t tálalta másodikként. G-t meglepte, hogy a laza, udvarlós szám ilyen jól áll a srácnak. Gabi végre azt a Benjit látta, akit ott rejteget legbelül. Szikora szerint ezeket a típusú számokat a legnehezebb énekelni, de a fiú rádióbarát hangja lenyűgözte, mozgása viszont továbbra sem tetszett neki. Alföldi erre várt, de ő sem érti, hogy lehet, hogy valaki ennyire jól énekel és hozzá antiritmusban táncol. Bence faggatta a lányokról a fiút, de csak olyan benjis válaszokat kaptunk.  

„Gyönyörű”

Szikora bevallotta, Andi miatt választotta a lányok kategóriáját, mert Tóth Andi meri magasra tenni a lécet, és át is ugorja azt. Whitney Houston I Will Always Love You című dalát adta elő, a közönség őrjöngött, a mentorok nem jutottak szóhoz. Gabi ilyen méltó megemlékezést még nem hallott. Potyogtak a könnyei, mert önmagát látta Tóth Andiban. Alföldi egy szóval foglalta össze: gyönyörű. Szerinte csodálatos az a felnőtt fegyelem, amivel énekel a lány. G szerint utánozhatatlan Whitney Houston, és az tetszett neki, hogy Andi egyáltalán nem akarta utánozni. Nem érti, hogy tud hetek alatt hónapokat öregedni érettség szempontjából. Szikora megpróbált belül pityeregni, libabőrös volt, nagyon szereti kis mentoráltját.

„Olyan vagy, mint egy királynő”

„A legnagyobbakra jellemző alázattal áll minden feladat elé és küzd a sikerért, amit végtelen szerénységgel kezel” – így konferálta fel G Horányi Julit, aki Adele slágerével érkezett egy csodálatos ruhakreációban. Szikorát lenyűgözte a lány külseje, olyan volt szerinte, mint egy királynő. Még ilyen állapotban is tetszett neki, amit a lány csinált. Gabi pontosan tudja, milyen beteg hangszálakkal énekelni. Ilyenkor azt teheti egy énekesnő, hogy kompenzál az érzelmeivel, és szerinte ez most sikerült Julinak. Alföldi akkor is elnézte volna, ha csak némán ül a lány. G szerint csodálatos volt a produkció, és ez az X-Faktor! Juli örömében elsírta magát.

„Durva volt”

Előadóművész oldalát is megmutatta Nagy Ricsi Dés László dalával a második körben. Tóth Gabi csodálta, hogy ilyen fiatalon így érti, miről szól ez a dal. Szikora tiszteletreméltónak tartja, hogy magát kísérte, de nem így énekeltette volna el ezt a dalt, mert túl durva volt. A közönség hurrogott. G-nek tetszik a zongorás Ricsi. Alföldi úgy gondolja, mindegy hány évesek vagyunk, mindenki életében van egy olyan történet, ami ősszel kezdődött, és fájdalommal kísér egész életünkben. Alföldi köszönte, hogy dolgozhat Ricsivel.

Az extra fellépő dalpremierrel érkezett. A The Biebers az X-Faktor színpadán mutatta be először a Memories című vadonatúj dalát.

Kellemesen ellazultunk, de jött a dobpergés, a szívdobogás, azaz az eredményhirdetés: Nagy Ricsi, Tóth Andi és Horányi Juli lesz ott biztosan a Finálé hétvégén. Benjinek és a Tha Shudrasnak kellett tehát párbajoznia.

Az évad utolsó mentordöntését Tóth Gabi kezdte. Kiemelte, hogy a Tha Shudras nem hallotta magát a technika miatt. Benji hangszíne szerinte 2015-ös, az a problémája, hogy nem érzi, ki Benji, ezért őt küldte haza. Alföldi nehéz helyzetben volt, mert egyik oldalon a mentoráltja, másik oldalon pedig az egyik kedvence állt. Alföldi szerint Trap kapitányból nem jött ki a dráma, Benjivel viszont ma történt a legnagyobb előrelépés, ezért a zenekart küldte haza. Szikora kiemelte a Tha Shudras egyediségét, úgy fogalmazott, új szellőt, új illatot hoztak be. Szerinte Benji volt a legjobb hangú énekes a 2014-es X-Faktorban. Mivel neki a személyiség többet jelent, ezért Benjit küldte haza. G mindkét párbajozót nagyon kedveli, szerinte Benji fejlődőképes, ezért a Tha Shudrast küldte haza. Az állás tehát döntetlen volt, nyílt a boríték, amely a Tha Shudras nevét rejtette, számukra ért véget a Finálé előtt a verseny.

Jövő héten dupla X-Faktor lesz, szombaton 20:00-kor találkozhatnak a versenyzőkkel, vasárnap pedig 13:20-tól X-Faktor Nap lesz rengeteg sztárfellépővel! 18:55-kor kezdődik a Finálé, ahol kiderül, ki nyeri a 2014-es X-Faktort!

A teljes adást visszanézheted az RTL Moston!
 


 
#X-Faktor#nagy richárd#benji#tha shudras#tóth andi#horányi juli

Címlapról ajánljuk