X-Faktor

A földlakók megmentették a Tha Shudras-t

rtl.hurtl.hu

2014. november 29. 22:00

Az X-Faktor 100. adása nemcsak szenzációs extra fellépőket, hanem számtalan meglepetést is tartogatott. A Tha Shudras másodjára kényszerült párbajozni, és a mentorok ezúttal sem tudtak dönteni.
 

A magyarországi X-Faktor történetének 100. adásában Kossuth-díjas művészek léptek színpadra. Az Illés-együttes mellett Kern András és Palya Bea is énekelt a hetedik élő show-ban De más megelepetéseket is tartogatott a jubileumi showműsor. A magyarországi X-Faktor történetében ugyanis először megmutattuk a versenyzők aktuális állását.


Pillanatnyi eredmények 20:12-kor:



Párbaj pozícióban áll a Spoon és Nagy Ricsi.

Középmezőnyben: Borbély Ricsi, Horányi Juli, Benji, Tha Shudras

Az élen pedig Tóth Andi foglal helyet.

Az énekesek abban mind egyetértettek, hogy az X-Faktor egy óriási lehetőség számukra. Ez a lehetőség pedig jövőre is élni fog, hiszen 2015 is az X-Faktor éve lesz!
 


Egy elképesztő időutazáson vehettünk részt a hetedik élő show-ban: egyrészt feltűnik majd jó néhány ismerős arc az X-Faktor elmúlt öt évéből, ráadásul a versenyzők az ötven évvel ezelőtt már javában tomboló beatkorszak legnagyobb slágereit énekelték el, természetesen kivétel nélkül egy-egy izgalmas feldolgozásban. A 7 döntős az Illés legendás számával nyitotta meg
a hetedik élő show-t.

A beatkorszak egyik legnagyobb slágerével először Gabi csapata, a Tha Shudras
lépett színpadra. A srácokat remek energiákkal kezdték meg a 100. adást, mindenki nagyon megdicsérte őket. G szerint ehhez a dalhoz már sokan hozzányúltak, sokan jól, mások kevésbé jól, de ez egy baromi jó feldolgozás volt. Alföldi Robi szerint a földönkívüliek most voltak a legjobbak. Szikora Robi is elégedett volt, hiszen egy jó dalt, egy jó csapat adott elő.

Másodikként az az előadó következett, aki a pillanatnyi állás szerint párbaj pozícióban volt: Nagy Ricsi
. Szikora Robi a dal hallatán azt remélte, hogy valami elképesztő zúzást fog itt látni, ehhez képest kicsit csalódott, viszont annak örült, hogy már nem akarta annyira mívelni a hangokat. Gabinak tetszettek az energiák, ő ezt a Ricsit szereti látni, azt pedig külön értékelte, hogy a fiú a zongoratudását is megmutatta. G Szikora Robi táborát erősítette, szerinte a dal egy kicsit elfáradt a végére. Hogy mit akart még mondani, azt sosem tudjuk meg, hiszen Alföldi Robi félbeszakította, szerinte egyikük sem tudja, hogy mit beszél, Ricsi fantasztikus volt, a produkció közben pedig felrobbant a stúdió.

Majd Benji
énekelt, aki ezúttal nem mosta le a mentorokat a székükről. Szikora Robi szerint Benji „bent maradt az öltözőben”, olyan, mintha nem vette volna észre, hogy már elkezdődött a produkció. Tóth Gabi sem igazán értette, hogy mi is történt a fiúval. G-nek pedig az volt az érzése, hogy Benji megilletődött a színpadon. Saját mentora, Alföldi Robi is elismerte, hogy nem ez volt Benji legjobb előadása, a próbán lazább volt, de nem aggódik, lesz ez még jobb is.

Benji után Szikora Robi utolsó üdvöskéje következett, az energiabomba Tóth Andi
. Alföldi Robi szerint Andi remekül énekel és kiválóan táncol, mégis úgy érezte, hogy ez a dal most kicsit túl volt csinálva. Számára olyan, mintha Andi ebben a sok sallangban kezdene elveszni. Ugyanez volt a véleménye Gabinak is, ő annyira szereti a fiatal énekesnőt, hogy szeretne többet látni magából a nyers Tóth Andiból. Szikora Robi szerint egyáltalán nem volt túlcsinálva semmi, hiszen ez egy showműsor, azt pedig ország-világ előtt bátran kijelentette, hogy ekkora tehetséget ő még nem látott!

Erős, hatásos, lendületes: következett Borbély Ricsi
. G megdicsérte a fiút, hiszen tudja, hogy Ricsi mennyit küzdött a hangjával, ez pedig egy nagyon nehéz dal. Tisztességesen végigcsinálta, és ebből a küzdelemből nem érzett semmit. Gabi szerint a mikrofonállvány nem biztos, hogy Ricsinek való, mert túlságosan leköti az energiáit. Szikora Robi szerint a dal ott volt Ricsi arcán, de a teste nem kapcsolódott bele a produkcióba, pedig a testbeszéd is ugyanilyen fontos. „Barokkos túlzás lenne azt állítani, hogy tetszett, de elment”.

A Spoon
az Illés két legnagyobb slágerét gyúrta össze a mai adásra. Szikora Robi szerint eddig ez volt a srácok legötletesebb produkciója, a hangszerelés is rendben volt, bár az amatőr feeling azért átjött rajta.  Alföldi Robit teljesen felvillanyozta a produkció, bár a két dal összemosása nem sikerült tökéletesre. Gabi imádja a fiúkat, egyre jobbak lesznek, adásról-adásra fejlődnek. Teljes retro, Ki mit tud hangulatot varázsoltak az X-Faktor színpadára.

A Spoon feldolgozása után G utolsó mentoráltja, Horányi Juli
következett Kovács Kati emblematikus dalával.  „Ha így néz az életre, akkor maga egy nagyon boldog csaj lesz” – így kezdte értékelését Alföldi Róbert. Tóth Gabi szerint így kell ezt csinálni, ha fáj, ha nem, közölni kell, Juli pedig ezt megtette. Szikora Robi szerint Juli mindig mutat magából valami újat, valami különlegeset, ez alkalommal sem történt ez másként. Végezetül G is nagyon megdicsérte Julit, hiszen ez egy nagyon nehéz dal volt, amit a lány kiválóan megoldott.

A 100. adásban szenzációs extra fellépők tették tiszteletüket. Elsőként Palya Bea
és zenekara zenélt, majd a 7 döntős és Kern András közös produkcióját láthattuk. Majd következett az 50 éves, legendás Illés együttes!

A szavazásra buzdító utolsó egy perc letelte után Bence kihirdette az eredményt. Akik jövő szombaton a legjobb hat versenyző között bizonyíthatnak: Horányi Juli, Tóth Andi, Benji, a Spoon és Nagy Ricsi. Akiknek ma este párbajozniuk kellett Borbély Ricsi
Gabi úgy érezte, hogy nem jogos, hogy ez a két előadó van most ebben a helyzetben. Nehezére esik választania közülük. Talán a saját zenekarával nem melózott annyit, mint a Tha Shudras-os fiúkkal. Úgy érzi, most kezdenek igazán belejönni a munkába. Borbély Ricsi szemében mindig látta a szenvedély ősi tüzét, ezért borzasztóan tiszteli, mégis őt küldte haza. Alföldi Robi sosem csinált titkot abból, hogy mennyire tiszteli és becsüli a Tha Shudras szellemiségét és zenéjét. Borbély Ricsivel messziről indultak, és a fiú rengeteget fejlődött. Úgy érzi, amit Ricsi tud, az minden tekintetben hiánycikk itthon. G az elejétől kezdve szereti a Tha Shudras zenéjét, mert friss, új és kreatív. A fiúk maszkja sosem zavarta, szerinte ez hozzájuk tartozik, és nem mellesleg nagyon jó zenét csinálnak. A kérdés az, hogy ezt később is tovább tudják-e vinni. Borbély Ricsi szerinte nem tudta levenni magáról azt a páncélt, amivel mindig körbe burkolja magát, viszont ebben a párbaj dalban ez sikerült neki, ezért a párbajt számára ő nyerte meg. Ezért kizárólag a párbaj dal alapján a Tha Shudrast küldte haza. Szikora Robi szerint Borbély Ricsiből énekes lesz, ez egészen biztos, de nem mindig tud adni. A Tha Shudras számára egy különleges színfolt, de arc nélkül nagyon nehéz megnyerni ezt a versenyt. Ha csak az énekesi teljesítményt nézné, a Tha Shudrast küldené haza, de ha a személyiséget is, akkor Borbély Ricsit. Végül ez utóbbi alapján döntött, így Ricsit küldte haza. Az állás tehát 2-2 lett, így a műsor idei évadában másodszor borítékot kellett nyitni. A nézői szavazatok alapján Borbély Ricsi esett ki.
 
 
#X-Faktor#100. adás#palya bea#kossuth-díj#kern andrás#tha shudras#spoon#horányi juli#tóth andi#benji#borbély ricsi#nagy ricsi

Címlapról ajánljuk