X-Faktor

Átok ül a mentorokon

rtl.hurtl.hu

2014. november 15. 21:40

Harmadjára is megismétlődött a mentorok és a versenyzők legrosszabb rémálma. Horányi Julinak és Little G-nek ráadásul másodjára kellett átélnie mindezt. A továbbjutásért megint két csapattárs kényszerült párbajra.

A kilenc döntős egy különleges tematika alapján lépett ma színpadra. A lányok férfi előadók dalait énekelték, míg a fiúk kizárólag női énekesek slágereit adták elő. Az estet a döntősök közös produkciója nyitotta meg.

Tóth Gabi frizurát újított, ami mellett Bence természetesen nem ment el szó nélkül. Majd Alföldi Robitól érdeklődött, hogy sikerült-e levonni a konzekvenciákat a múlt hét eseményeiről. A mentor szerint be fogják bizonyítani, hogy sikerült, és óriási örömmel számolt be arról, hogy Szabó Ricsi is itt van ma este.

A múlt heti élmények felelevenítése után be is indult a show, a színpadon egy olyan előadó következett, aki előző héten valósággal szétszedte a stúdiót: Horányi Juli. Az énekesnő Eszenyi Enikő segítségét kérte új produkciójához. Alföldi Robi szerint tökéletes volt az előadás, viszont számára egy kicsit hatástalan maradt. Gabi is egyetértett ezzel, szerinte a hangnem választása nem volt túl szerencsés, Juli hangja ugyanis nagyon sokat elbír, ezért nem szabad kockázatkerülőnek lenni. Szikora Robi viszont most is meg volt elégedve, szerinte Juli egy kaméleon.

Másodikként az az előadó állt színpadra, akinek valószínűleg a legnehezebben telt a múlt hét. A nehézségek ellenére Borbély Ricsi szeretne visszaülni a lóra és bebizonyítani, hogy megérdemelten van itt. G a közönség őrjöngésétől nehezen jutott szóhoz, nem is szaporította, csak annyit mondott, hogy nagyon szép volt. Gabinak tetszett a dal letisztultsága és tisztasága, Szikora Robinak pedig valószínűleg epilálták a szívét, már nem volt olyan szőrös, mert neki is nagyon tetszett az előadás. Ricsinek és mentorának G rövid, de pozitív véleménye jelentett a legtöbbet, mert ő eddig nem nagyon osztogatta neki a dicsérő szavakat.

Harmadikként Szikora Robi konferálta fel versenyzőjét, a Jakab-Péter Izabellát, aki egy igazán bulis dallal érkezett.
Gabi el volt ájulva, Bella úgy nézett ki, mint egy szupersztár, jól álltak a neki a pasik, remek volt a dal. Alföldi Robi szerint az énekesnőnek jól ment ugyan a szerepcsere, mégse sikerült teljesen fiúvá változnia, mert végtelenül dögös volt. G szerint az a csodálatos ebben a versenyben, hogy Bellán hétről-hétre látszik a fejlődés.

Sosem énekeltek még magyarul, és sosem énekelték még lassú dalt: most viszont Cserháti Zsuzsa egyik legszebb balladájával érkezett a Tha Shudras, természetesen a saját feldolgozásukban. Szikora Robi nagyon örült, hogy a fiúk végre megfogadták a tanácsát és magyar előadótól is énekeltek, szerinte egy mesterművet mesterien kell előadni, és ez most sikerült. G nem teljesen értette a számválasztást, Alföldi Robi viszont boldog volt, hogy megcsinálták ezt a dalt Tha Shudras-módra. Ő nagyon tiszteli azt a zenei világot, amit ez a zenekar képvisel, hogy töretlenül haladnak tovább az útjukon és tesznek a kockázatokra. Gabi teljesen elérzékenyült a dal hallatán és megköszönte csapatának, hogy minden héten ilyen csodás élményekkel ajándékozzák meg.
 
A földönkívüliek után Andelic Jonathan vette birtokba a színpadot. Gabi imádja, ahogy Jonathan énekel és megjelenik a színpadon, ezúttal viszont nem érezte, hogy az énekes 100 százalékig jelen lett volna a produkciójában. Alföldi Robit mindig letaglózza a fiú előadásmódja, és ez ezzel az alkalommal sem történt másképp. Szikora Robiban maradt némi hiányérzete, szerinte Jota mindig „beragad” a dal elején. Az észrevételhez csatlakozott Alföldi Robi is, Jota mindig nagyon hasonló felépítésű dalokkal érkezik és szeretne tőle egyszer már mást is látni. G szerint a dal felépítését nem ők határozták meg, ők csak feldolgozták, méghozzá nagyon jól. Kiemelte, hogy Jota stílusa és hangja annyira egyedi és ritka, hogyha rádióban hallaná, egyből megismerné.

Szikora Robi felkonferálta második lányát, az energiabomba Tóth Andit. A lány ezúttal sem hazudtolta meg önmagát, Elvis Presley egyik emblematikus dalával érkezett. „Menjen maga a francba” – így kezdte Alföldi Robi az értékelését és nem is nagyon tudta másképp folytatni. Gabi számára hihetetlen volt az élmény, a dal közben végig Andival volt. G szerint energikus és bájos volt a produkció, Szikora Robi pedig azzal nyugtázta a dalt, hogy Andi egy igazi „jampi-gép”. Andi arra a kérdésre, hogy honnan van ennyi energiája, csak annyit felelt, hogy sok húst eszik.
 
A mindent elsöprő buli-sláger után következett Nagy Ricsi egy gyönyörű, lírai dallal. Szikora Robi szerint nehéz elvonatkoztatni Zalatnay Cini hangjától. A féltés szerinte hiányzott a dalból, a féltékenység viszont megjelent. Gabi szerint fantasztikus előadás volt, és minden legendás előadó ilyen formában szeretné visszahallani a dalait az új generációtól. G gratulált az érett produkcióhoz, szerette ezt a dalt Ricsi tolmácsolásában. Alföldi Róbert külön kiemelte, hogy Ricsi teljesítette a legnehezebb feladatot, sallangmentesen tudta elénekelni a dalt.

Lehet, hogy nem tudnak profin nyilatkozni, de nagyon jó zenészek és az X-Faktorban ez a lényeg: a színpadon a Spoon. G-nek nagyon tetszett a produkció, külön gratulált a hangszereléshez. Alföldi Robi nem tudott belekötni semmibe, mégis valami hiányzott neki. A kritikára Gabi úgy reagált, hogy ők úgy jók, ahogy vannak, és nem lehet mindenkiben annyi tűz, mint benne. Szikora Robi szerint a Spoon ma este olyan volt, mint egy igazi X-Faktoros csapat, de azért egy kis vérátömlesztés tényleg jól jönne nekik.

Következett az utolsó előadó, aki mentora szerint a legnagyobb kockázatot vállalta ma este a választott dalával. Benji Koncz Zsuzsa emblematikus dalát adta elő egy szál gitárral. A megható produkció után a mentorok sokáig nem tudtak megszólalni. Tóth Gabi szerint ez a dal és ez az előadás volt az egyik legnagyobb pillanat az X-Faktor színpadán. Fantasztikusnak tartotta, hogy egy 16 éves fiú milyen átéléssel tudta előadni ezt a gyönyörű számot. Szikora Robi is nagyon megdicsérte a fiút, szenzációs volt az előadás, szerinte Benjinek igazi magyar lelke van. G-nek Benji ezúttal ugyanolyan csodálatos élményt nyújtott, mint az első találkozásuk alkalmával.  Alföldi Robi könnyekig hatódott a produkciótól és csak annyit mondott, ha ilyen a jövő generációja, akkor ez egy csodálatos ország lesz.

A megható pillanatok után az est extra produkciója oldotta az eredményhirdetés előtti feszült pillanatokat. Az év egyik legismertebb slágerét adó zenekar, a Honeybeast érkezett az X-Faktor színpadára új slágerükkel.

Bence elindította az órát, majd mikor lejárt az utolsó egy perc, lezárta a szavazást. Aki a mai estén elnyerte a nézők bizalmát és szívét, és így biztosan ott lesz a jövő heti élő show-ban is: Benji, Borbély Ricsi, Nagy Ricsi, Tóth Andi, Jakab-Péter Izabella, a Tha Shudras és a Spoon. Ismét valóra vált a mentorok és a versenyzők legrosszabb rémálma: megint két csapattársnak kell egymással párbajoznia a továbbjutásért, ezúttal Horányi Julinak
A párbajdalok után nehezen tudtak megszólalni az ítészek. Szikora Robinak kellett kezdenie az értékelést. Nem érti, hogy Juli miért került már másodjára ebbe a szituációba, hiszen ő mindenben, amihez csak hozzányúl, tehetséges. Jota még korábban egy magyar dallal lopta meg a szívébe, bár az érzelmek néha elcsúsztak nála. Jotát küldte haza. Gabi nehezen tudott dönteni, hiszen mindkét előadó nagyon közel áll a szívéhez, mégis Julit küldte haza. Alföldi Robi szerint Juli a párbajdalában az életéért küzdött, nagyot énekelt, Jotán viszont azt érezte, hogy fél, vagy valamiért nem tudja kiadni azt, ami benne van, így Jonathánt küldte haza. Így a végső döntés mentoruk, G kezébe került. Dühösnek érezte magát, hogy ők ketten állnak itt, hiszen nem ők a mezőny leggyengébb énekesei, sőt. Tiszteli a nézők döntését, de reméli, hogy nemcsak szimpátia, hanem a zenei tehetség alapján is szavaznak majd. Jonathan rendkívül sokat fejlődött, számára nagyon közel áll az a stílus, amit Jota képvisel. Juliban a profizmust és a fegyelmezettséget emelte ki. Nehezen tudott dönteni, végül azt az énekest választotta, aki szerinte mentálisan jobban fel van vértezve erre a versenyre. Andelic Jonathánnak kellett haza mennie.

#X-Faktor#5. élő show#horányi juli#andelic jonathan#tóth andi#jakab-péter izabella#tha shudras#borbély ricsi#benji#nagy ricsi#spoon

Címlapról ajánljuk