X-Faktor

Geszti lánya búcsúzott a Finálé előtt

rtl.hurtl.hu

2013. december 14. 21:38

A TOP3 versenyző 3 dalt is előadott, voltak sztárduettek, extra fellépők, hatalmas pillanatok, végül bronzérmest hirdetett Lilu és Bence. Vasárnap egy lány és 4 fiú küzd a végső győzelemért.

Az Első Emelet indította a show-t, néhány héten belül visszavonulnak, és úgy döntöttek, hogy az X-Faktor 3 dobogósával zenélnek együtt utoljára, ezzel a közös produkcióval szerették volna átadni a stafétát az új generációnak.

Alföldi átgondolta az elmúlt egy évet, és megköszönte, hogy részese lehetett. Tóth Gabi kicsit még szomorú volt Ákos miatt, de boldog, hogy itt lehetett. Szikora sikert, fényt, csillogást várt a szombat estétől, buzdította még a Kínában élő nézőket is, hogy szavazzanak. Geszti drukkolt a ByTheWay-nek, de még jobban lányainak, hogy végre egy nő nyerhesse meg az X-Faktort.

A TOP3 döntős három-három produkcióval készült: újra előadták azt a dalt, amivel megismertük őket a válogatáson, elénekelték azt a párbajdalukat, amire eddig nem volt szükségük, és mindannyian választottak maguknak egy híres duettpartnert is, akivel szintén színpadra álltak.

Krasznai Tünde
lépett elsőként színpadra, az Alicia Keys dalt énekelte. Geszti már az első pillanatban is tudta, hogy Tünde akár győztes is lehet. Gabinak nagyon jó volt hallani ezt a dalt tőle újra, látja, micsoda változáson ment keresztül. Alföldi számára ugyanazt a meglepetést tudta nyújtani, mint mikor először látta a lányt. Szikora szerint a jó kezdés fél siker, Geszti úgy véli, a világon sok helyen megállta volna a helyét ezzel a dallal. Tünde boldog, hogy újra elénekelhette a dalt.

Tünde után az egyetlen csapat, a ByTheWay
következett, akikről Szikora első benyomása az volt, hogy piszok jók: most viszont úgy érzi, ők a legjobbak. Alföldi gratulált Szikorának, Gabi szerint nemcsak felnőttek a fiúk a feladathoz, megmaradt a csillogás a szemükben, és ez nagy dolog. Geszti szerint is szuperek voltak, Szikora viccesen megjegyezte, a rapbetét annyira feszes volt, mint Pataki latexnadrágja. A srácok úgy érzik, sokkal jobban összeforrt a csapatuk.

„A válogatáson neki örültem meg a legjobban, mert azonnal tudtam, hogy idén ő lehet a legjobb. Következik: Danics Dóra
” – így konferálta fel mentoráltját Geszti Péter. Gabi újra látta a szemében, hogy élvezi, Alföldi szerint ilyen felszabadult és vidám még sosem volt a lány. Szikora örült, hogy van önbizalma, és hogy mindig elő tud húzni a tarsolyából valami újat. Geszti úgy véli, Dóra készen áll, hogy elfoglalja helyét a popszakmában. Dóra csodálatosnak érzi, hogy újra elénekelhette ezt a dalt.

Az X-Faktor első győztese, Vastag Csaba a döntők során kétszer párbajozott, akárcsak Krasznai Tünde. Az X-Faktor 2011 győztese, Kocsis Tibor egyszer párbajozott a döntők során, akárcsak a ByTheWay. A tavalyi győztes Oláh Gergőnek pedig soha nem kellett párbajoznia, idén ilyen versenyző Danics Dóra. Ebből is látszik, hogy a TOP3 versenyző közül bármelyik kettő ott állhat vasárnap este a Fináléban és közülük bárki lehet az X-Faktor 2013 győztese.

20:44-kor megmutatták a szavazás állását, 37, 32, és 31 százalékon állt ilyenkor a három döntős.

Következett is a második kör, melyben olyan párbajdalokat adtak elő, amelyeket még nem hallhattunk tőlük. Krasznai Tünde kezdte a sort Sinéad O’Connor dalával. Alföldi szerint sok nagyszerű énekes van, mégis azokat jegyezzük meg, akik valamilyen módon rendhagyóak, és nem tudjuk beskatulyázni. Szerinte Tünde pont ilyen. Gabi azt látta, hogy annyira eredeti, mintha a dalt neki írták volna, meghatódott. Szikora úgy véli, Tündét megszépíti az éneklés. Geszti mindig emlékezni fog arra, amit ő a színpadon csinál.

Másodikként Szikora csapata, aByTheWay lépett színpadra, akik egy Abba dalt adtak elő. Tóth Gabi és Szikora állva tapsolt, Gabi és a fiúk is sírva fakadtak a produkció után, a közönség pedig őrjöngött. Gabi szerint ennyire nyitott könyvek még nem voltak, hatalmas energiákat és tisztaságot adtak. Alföldi sem gondolta volna soha, hogy egy négytagú fiúbanda őt valaha is meg fogja hatni. Úgy véli, ha ilyen lesz a következő nemzedék, akkor semmi gond nincsen. Geszti megfogadta, csak a szívével hallgatja ma a versenyzőket, a belőlük áradó báj, az elragadó. Szikora szíve is nagyon boldog, mindig arról álmodott, hogy lesz egy ilyen csapata.

Danics Dóra is elénekelte első párbajdalát, Rúzsa Magditól a Nekem nem szabad című dalt adta elő. Alföldi azt kívánta, legyen bátor, és találja meg, amit keres. Gabinak nagyon tetszett, de még mindig a ByTheWay hatása alatt volt, és nem tudott megszólalni. Szikora szerint szédületesen jól énekelt. Ugyanazokat az érzéseket elő tudta varázsolni, mint Rúzsa Magdi. Geszti: Dóra megérkezett, előadóvá vált. Dóra számára érdekes volt párbajdalt énekelni, örül neki, hogy eddig nem kellett, és annak is, hogy most elénekelhette.

21:06-kor a szavazás így állt: 33, 34, 33. Tehát megfordult pár perc alatt, de szinte egyenlőség volt.

A szünet után sztárduettekkel folytatódott az X-Faktor. Elsőként Krasznai Tünde énekelt, partnere pedig Takács Nikolas volt, és Leonard Cohentől a Hallelujah-t adták elő. Alföldi, Gabi és Geszti is állva tapsolt. Lilu könnyeivel küszködött, így át is adta a szót Nikolásnak, aki azt mondta, csodálatos volt együtt dolgozni Tündével. Tünde nagyon hálás, hogy együtt énekelhetett Nikolásszal, szerinte bebizonyosodott az, hogy több a jóindulatú ember, mint a rossz, és ezt köszöni.

A ByTheWay különleges duettpartnert választott, ezzel a produkcióval szerették volna megköszönni Bozsek Márknak, hogy ma este itt lehetnek. Ráadásul Bozsek Márk saját dalát adták elő. Mind a négy mentor és a közönség is állva tapsolt az öt fiúnak. Oliék nagyon tisztelik Márkot, és nagyon örültek, hogy együtt léphettek fel. Márk boldog volt, hogy a srácok is megszerették a dalát.

lépett színpadra, Udvaros Dorottya dalát énekelték el. Ismét mind a négy mentor állva tapsolt, Dés László kézcsókkal köszönte meg a duettet Dórának. A lány számára csodálatos élmény volt együtt zenélni Dés Lászlóval. A Kossuth-díjas zenész szerint Dóra nagyon intelligens lány, rögtön megértette a dal jelentését, és szerinte ez a legfontosabb.

21:54-kor így állt a szavazás: 34, 32, 34.

Geszti számára olyan az X-Faktor, mint egy nagy utazás, felejthetetlen élményekkel teli, kapott ilyet a ByTheWay-től és a lányoktól is. Szikora úgy érezte magát, mint Alice csodaországban. Arra kérte a nézőket, szavazzanak a csapatára, hogy ne maradjon egy művészi vákuum a fiúk után. Gabi fantasztikusan érezte magát, teli volt az est mély érzésekkel, és ezt köszönte. Alföldi szerint mindenki csodálatos volt, aki ezt végigcsinálta, és persze a legcsodálatosabb Anikó és a két Lili.

A három döntős már beleadott apait-anyait, következhetett az extra produkció. Egy olyan zenekar, amely a hazai mellett nemzetközi sikerekkel is büszkélkedhet. Az X-Faktor színpadán vadonatúj daluk televíziós premierjével a Kistehén zenélt. Majd újra együtt láthattuk a 12 döntőst is egy közös produkció erejéig.

Ezután következett a dráma, az eredményhirdetés. Aki vasárnap újra versenyzőként állhat színpadra, és részt vehet a mindent eldöntő végső küzdelemben: Danics Dóra és a ByTheWay. Krasznai Tünde lett a bronzérmes.

Vasárnap este egy több mint kilenc órás, monstre adásfolyam, a délután fél kettőkor kezdődő X-Faktor Nap és az este nyolckor induló szenzációs Finálé végén az is kiderül, hogy ki lesz az X-Faktor 2013 győztese. Már nem választhatnak a mentorok, csakis a nézők döntenek! Tartsanak velünk vasárnap is!
#X-Faktor#rtl#eckert anikó#péterffy lili#csordás ákos#mdc#tóth marci#fat phoenix#batánovics lili#krasznai tünde#danics dóra#szabó ádám#bozsek márk#élő show#bytheway

Címlapról ajánljuk