X-Faktor

Dívák és szívtiprók – külön és együtt is taroltak

rtl.hurtl.hu

2013. november 9. 21:20

Érzelmek, váratlan meglepetések és megrázó döntések. A verseny egyre keményebb, a tét egyre nagyobb, a versenyzők pedig hétről-hétre jobban teljesítenek. Ezúttal az egyéni produkciók mellett duettekben is össze kellett mérniük tudásukat.

Ez az a műsor, amelyben bármi megtörténhet, és most meg is történt: soha nem volt még példa arra, hogy egy énekes úgy döntsön, kiszáll a versenyből. Bozsek Márk élete egyik legnehezebb döntését hozta meg pénteken: úgy határozott, hogy nem folytatja az X-Faktort.

A producerek ezután úgy döntöttek, hogy Bozsek Márk helyét a múlt heti párbajban alulmaradt és ezért a versenyből távozni kényszerült ByTheWay kapja, így szombat este ők szállhatnak újra versenybe.

Márk döntéséről a mentoroknknak is meg volt a véleménye. Geszti Péter azt mondta, hogy egyrészt elegáns, másrészt fájdalmas döntés volt. Azonban Péter eddig is mindig Márk mellett állt, ebben is támogatta őt. Szikora Róbert úgy véli, senkinek nem áll jogában megkérdőjelezni Márk döntését, a fiúnak sok sikert kívánt a további életéhez. Természtesen annak nagyon örül, hogy csapata ismét visszatérhetett a versenybe. Tóth Gabi a negyedik mentoráltjának tarja a ByTheWay-t, nagyon közel állnak a szívéhez a fiúk. Márkot illetően annyit mondott, hogy senki nem törhet pálcát felette a döntése miatt. Alföldi Róbert szerint Márk emberi nagyságáról tett tanúbizonyságot ezzel a döntéssel, mert szerinte néha könnyebb igent mondani, mint nemet.

A megrázó pillanatok után kezdetét vette az ötödik élő show. Elsőként Péterffy Lili
állt színpadra.

"Welcome to Burlesque, Welcome to X-Faktor"- ezzel nyitotta értékelését Szikora Róbert, szerinte Lili olyan volt, mint egy welcome drink, valóságos padlógázzal nyitotta meg az élő show-t. Tóth Gabi szerint Lili gyönyörű nő volt, jól is énekelt, hozzátette, hogy szívesen elmenne a koncertjére. Geszti Péter gratulált Alföldi Róbertnek, mert nagyon jó irányba indiította el mentoráltját, nagyon jól állt neki ez a stílus. Alföldi Róbert örült, hogy Lili ennyire jól érezte magát a színpadon, és végezetül csak annyit mondott, hogy végtelenül dögös volt.

Másodikként Szabó Ádám következett Bereczki Zoltán slágerével. Geszti Péter azt mondta Gabinak, hogy XXL-es méretű szárnyakat adott mentoráltjára, de mégis Ádám eddigi produkciói közül ez tetszett neki a legkevésbé. Úgy érezte, hogy bár ez a dal a szabadságról szólt, Ádám ezt most nem tudta átadni, mert annak az érzésnek belülről kellett volna jönnie. Alföldi Róbert szerint el kellett volna repülnünk ettől a daltól, ehhez képest túlságosan a földön maradtunk. Szikora Róbert szerint Ádám olyan volt, mint aki alól kilőtték a lovat. Jól énekelt, de neki is hiányzott az elemelkedés. Gabi sok mindenben igazat adott mentortársainak, elismerte, hogy a próbákon valóban jobban ment a dal. Megérti, hogy izgult a fiú, de úgy érzi, Ádám van már annyira profi, hogy kezelni tudja ezeket a helyzeteket. Ennek ellenére büszke volt „fiára”.

A rövid szünetet követően Csordás Ákos lépett színpadra. A fiú kisfilmjében arról beszélt, hogy nagy pofon volt neki a múlt heti párbaj, intő jelnek tekintette, hogy össze kell szednie magát.

Bár Alföldi Róbert nem egy nagy bulizós, ennek ellenére egyszer szívesen elmenne Ákossal mulatni. Szerette Ákos jókedvét, vidámságát és szerette, hogy nem emlékeztette a múlt heti drámára. "Amiből lehet lekvárt főzni, abból lehet pálinkát is főzni" - így kezdte Geszti Péter az értékelését. Szerinte Ákos az elmúlt hetekben nem a legjobb formáját mutatta, de ő és mentora is rátalált végre a helyes útra. Szikora Robi szerint Ákosnak minden szituáció jól áll, még ez a sapka is. Lassan olyan elválaszthatatlan lesz tőle ez a fejfedő, mint Szandi legendás svájci sapkája. Gabi szerint, Ákos ma este volt a legjobb. Bár nagyon féltette, úgy érzi, tökéletesen kiállta a próbát, laza volt, jó volt, újra látta a régi Ákost, akit végezetül még azért is megdicsért, hogy lelkileg ennyire erős tudott maradni.

Majd Anastacia dalával következett Batánovics Lili. Gabi szerint Lili dögös volt, és szerinte akkor látszik, hogy ki mennyire jó énekes, amikor táncosok és mindenféle flitter nélkül tökéletesen el tudja énekelni a dalt. Bár az utolsó hangot nem hiányolta a produkcióból, ennek ellenére csak dicsérni tudta a lányt. Szikora Robi végig úgy érezte, mintha Lili szugerálná őt a szemeivel. Jó volt a hang és a mozgás is. Geszti Péter végre elhitte a lánynak, hogy jól érzi magát a színpadon. Alföldi annyit mondott, hogy Lili nagyon felnőtten énekelt, de figyelmeztetett, hogy a hangját az utolsó pillanatig kézben kell tartania.

Lili után Szikora Robi konferálta fel csapatát, a Fat Phoenixet. Geszti Péternek nagyon tetszett ez az átdolgozás. Szerinte annyira pofátlan volt ez a produkció, hogy már megint tetszett neki. Azt ajánlotta a srácok mentorának, hogy legközelebb ő sétáljon végig a Váci utcán nercharisnyában, ha van képe hétről-hétre ilyen pofátlan produkciókkal előrukkolni. Gabi végig azon gondolkodott az előadás alatt, hogy az ő dalát miért nem tudták ilyen jól átdolgozni, ennek ellenére neki is tetszett a fiúk produkciója. „Magam sem értem, de tetszett” – így kezdte Alföldi Róbert. Szerinte Tamás ezúttal nem saját magával volt elfoglalva a színpadon, hanem a közönséggel és ez az éneklésnek is előnyére vált. Szikora Robi is csak dicsérni tudta csapatát, szerinte a mentortársai által kritizált ének is tökéletes volt.

Majd Danics Dóra állt színpadra egy érzelmes magyar balladával. Alföldi valósággal a lány lábai előtt hevert, értékelését azzal kezdte, hogy Dóra gyönyörűen néz ki, szexistennőnek nevezte a lányt. Gabi szerint jól állt Dórának ez a csajoskodás, hang az van, de most már a lelkét is szeretné is látni, bár hangsúlyozta, hogy ehhez már nagyon jó úton járnak. Szikora Robi szerint is szépen énekelt Dóra, de szerinte van annyira jó hangja, hogy ne a lábát kelljen mutogatni éneklés közben, ez ugyanis elvonja a férfi mentorok figyelmét a produkcióról. Geszti Péter szerint embertelen jó volt, és Dóra közel áll ahhoz, hogy valódi dívává váljon. Dóra a dal végén annyit mondott, hogy bár örül a dicsérő szavaknak, de ebben a dalban ő minden fájdalmát kiénekelte magából. A szomorú vallomás a pénteki eseményeknek és Márk távozásának szólt, Dóra ezt a számot neki énekelte.

Kis kitérő után Krasznai Tünde lépett színpadra egy megrázó erejű dallal. Szikora Robi azt mondta, hogy még jó hogy ült, mert Tünde mindig olyat nyújt, amitől le kell ülnie. Akkora szíve van a lánynak, hogy néha elhagyja a testét. Gabi szerint szép volt, letisztult volt, tele volt őserővel. Alföldi Róbert is csak szuperlatívuszokban tudott beszélni a produkcióról. Geszti Péter azt mondta, hogy sem Tünde, sem pedig ő nem izgult még ennyire soha, de ő is csak dicsérni tudta a lányt, szerinte is fantasztikus volt. Tünde annyival kommentálta az értékelést, hogy azért izgult annyira, mert ez egy világszerte ismert dal, és ezt igazán jól akarta elénekelni.

Az elsöprő erejű produkció után következett egy csapat, akinek egy napja volt felkészülni. Szikora Robi úgy konferálta fel a ByTheWay-t, mint a csapatot, aki bebizonyította, hogy van élet a halál után.
Geszti Péter annak nem örül, hogy Márk elment, de annak nagyon, hogy a ByTheWay újra itt van. Megint újra azt a négy srácot látta, akik először jöttek be a meghallgatásra. Gabi gratulált a fiúknak, szerinte ezt a teljesítményt még sok szakmabeli sem tudta volna megoldani egy nap alatt. Véleménye szerinte az alázatnak köszönhetik, hogy újra itt vannak. Alföldi Róbert is nagyon örült annak, hogy újra versenyben látja a fiúkat, és csak annyit mondott „uhh” – hogy ez mit jelent azt mindenki döntse el maga. Szikora Robi csak annyit mondott srácainak, hogy pénteken megtudták, hogy újra versenyben vannak, szombaton pedig ezt így idetették, szerinte ez mindent elmond a fiúk profizmusáról.

Az egyéni produkciók után a versenyzőknek duettekben is össze kellett mérniük a tudásukat. Elsőként Batánovics Lili és Szabó Ádám mutatták meg, mit tudnak együtt.
Szikora Robi szerint, bár a dal eleje kicsit keszekusza volt, miután felvették az „utazó sebességet” máris jó lett, és el is felejtette a kezdeti zavart. Geszti Péter szerint Ádámnak kifejezetten jót tesz, ha nem egyedül van a színpadon, mert végre ilyenkor nem csak magával van elfoglalva. Alföldi Róbertet a kezdés egy mexikói szappanoperára emlékeztette, de utána egymásra találtak, és jól is álltak egymásnak. Gabi szerint is a végére érett be a dolog, nem is gondolta volna, hogy Ádámnak ilyen jót tesz, ha egy nő is van vele a színpadon.

Majd a Danics Dóra - Csordás Ákos
páros következett. Lady Gaga és Tony Benett duettjétől a mentorok mind egyöntetűen el voltak mosva. Alföldi szerint nagyon jó volt, Dóra és Ákos annyira jól érezték magukat a színpadon, hogy ez a hangulat rá is átragadt. Szikora Robi szerint tiszta Amerika volt, úgy érezte magát, mintha Ákosék egyenesen a Broadway-ről jöttek volna. Gabit teljesen elvarázsolta az előadás, két profi tökéletes produkcióját látta most a színpadon. Geszti Péter elismerte, hogy múlt héten kicsit kemény volt Ákoshoz, most mégis örül, hogy ismét itt van a fiú. Jó volt a dal, szerinte felnőtté váltak ebben a produkcióban.

A duettezők közül harmadikként a Fat Phoenix és Krasznai Tünde
lépett színpadra. Az értékelést Gabi kezdte, pontosabban kezdte volna, ha meg tudott volna szólalni. De szavai nevetésbe fulladtak. Alföldi Róbert vette át a szót, de ő is csak annyit tudott mondani, hogy nehéz erre az előadásra szavakat találni. Szikora Robi szerint, ha a világ megismerte azt a fogalmat, hogy spagetti western, akkor most itt az idő, hogy a gulyás westernnel is megismerkedjen, szerinte ez tréfa nélkül, nagy marhaság volt – jó értelemben véve persze. Geszti Péter nevetve tette hozzá, hogy bár ez a próbákon egész máshogy nézett ki, mégis nagyon jól sikerült.

A duettezők sorát Péterffy Lili és a ByTehWay
zárta. Lili erdetileg Márkkal énekelt volna, de mivel ő visszalépett, Lili egy helyett rögtön négy duettpartnert is kapott.
Geszti Péter szerint ebben a produkcióban ugyan több volt a szeretet, mint a teljesítmény, ennek ellenére nagyon kedves előadás volt. Gabi szerint fantasztikus volt a dal, nemcsak azért mert Lili gyönyörű volt, és mindenki külön-külön is remekül énekelt, hanem azért is, mert a mai este legösszeszedettebb produkcióját látta. Alföldi Róbert büszke volt Lilire és a fiúkra is egyaránt, boldogság volt számára együtt látni őket. Szikora Robi elismerte, hogy volt némi intonációs hiba a dalban, de ennek ellenére nagyon jól álltak egymásnak.

Miután a mentorok röviden értékelték a ma este látottakat, újra érkezett a boríték, a nézői szavazatok aktuális állásáról. Eszerint, bár senki nem ülhet nyugodtan, leginkább Alföldi Róbertnek és lányainak van félnivalója, az eredmények szerint ugyanis a mentor mindkét versenyzője az utolsó négy hely valamelyikén áll.

Majd következett az est meglepetés fellépője. Egy olyan csapat, akiknek pimaszságért sosem kellett a szomszédba menniük. Mostanáig. Megérkezett az évad legtitokzatosabb extra produkciója: néhány éve még kifigurázták az X-Faktor döntőseit, most azonban közülük választottak új énekest. Ebben a felállásban először lépett színpadra: a Sugarloaf! Bemutatkozott a zenekar új énekesnője, a tavalyi X-Faktor döntőse, Gubik Petra.

A fantasztikus meglepetés produkció után nem maradt más, mint a búcsú. A meglepő fordulatokban bővelkedő napok után szenzációs produkciókkal és négy csodálatos duettel tértek vissza a versenyzők. De, hogy ki kap lehetőséget arra, hogy a jövő héten is bizonyítson, az most is az Önök kezében van. Vasárnap este jön a Döntés, tartsanak velünk akkor is!
#X-Faktor#rtl#eckert anikó#péterffy lili#csordás ákos#fat phoenix#batánovics lili#krasznai tünde#danics dóra#szabó ádám#bozsek márk#istenes bence#szikora róbert#élő show#lilu#geszti péter#alföldi róbert#tóth gabi#bytheway

Címlapról ajánljuk