X-Faktor

Minden mentornak van félnivalója

rtl.hurtl.hu

2013. november 2. 21:12

Ez az este is számtalan kiváló, megható és olykor meglepő produkciót tartogatott. Sok versenyző teljesen új arcát mutatta meg. Az este azonban feszült pillanatokkal zárult, hiszen Lilu ismertette a szavazatok jelenlegi állását.

Kilenc kiváló döntős, négy fantasztikus mentor két közös dal, izgatott párbajozók, és egy figyelemre méltó extra produkció – ez vár Önökre szombaton és vasárnap este!

A 4. élő show-ban tovább fokozódik az izgalom: most először, az X-Faktor hétvége során, Lilu és Bence többször is szembesíti a mentorokat és a versenyzőiket a szavazás állásáról szóló fontos információkkal! Például azzal, hogy éppen kinek a versenyzője van veszélyben, ki az, aki éppen akkor párbajozó helyen áll.

Az estet a múlt heti párbajgyőztes, Batánovics Lili
nyitotta. Mentora szerint a lány most bebizonyítja, hogy igenis van helye ebben a versenyben. Lili a kisfilmjében arról beszélt, hogy Alföldi Róbert ezen a héten jóval keményebb volt vele, ami csak motiválta őt, hogy még jobban teljesítsen.

Az energikus produkciót követően Gabi kezdte az értékelést. Nagyon büszke volt rá, hogy Lili ilyen egyéniséggel és erővel állt ki a színpadra. Olyan felpörgető volt az előadás, hogy egész melege lett tőle. Szikora Robi szerint Lili igazi tűzről pattant menyecske volt. Nagyon nehéz feladat elsőként elkezdeni egy élő show-t, de Lili tökéletesen megoldotta. Geszti Péter számára Lili olyan volt, mint egy igazi Dreamgirl, nem bánta meg, hogy múlt héten rá szavazott. A lány mentora szerint, most először volt, hogy a hang és a személyiség tökéletes fedésben volt egymással, nagyon büszke volt mentoráltjára.

Másodikként Csordás Ákos lépett színpadra. Geszti Péternek egyik kedvenc dalát adta elő a fiú, néha egészen belefeledkezett az előadásba és azt mondta, kezd valami visszajönni abból, amibe a kezdet kezdetén beleszerettek. Ugyanakkor szeretné visszakapni a srácot, akiből nem a jólszituált könyvelő jön ki, hanem az igazi rocker, ami benne van. Szikora Robi úgy érezte, mintha Ákos az elején megijedt volna a nótától, néha hamiskás volt, viszont sok új színt és hangot is belevitt a dalba. Alföldi Róbert szerint Ákos nagyon nagyot énekelt, ezért, nincs miért félnie, nem kell minden pillanatban bebizonyítania, hogy mennyire nagyon nagy hangja van.

A két csapat közül, szombat este a ByTheWay állt először színpadra. mentoruk azt mondta, néhány hét alatt fanatikus rajongójává vált a fiúbandának.
Alföldi Róbert szerint nagyon erős volt a fiúk bejövetele, nagyon szereti hallgatni őket, viszont ezúttal azt érezte, hogy most minden nagyon meg volt csinálva, a ruha, a mozgás, a nézés, és a fiúk egy kicsit elvesztek ebben. Geszti Péter viszont megvédte a srácokat, szerinte erről szól a pop szakma, új kihívás elé állították a fiúkat, amit ők az élő adásban is kiválóan megoldották.
Tóth Gabi szerint is nagyon jól néznek ki a fiúk, külön-külön és együtt is, de szerinte elmentek abba a fiúbandás irányba, amire ő múlt héten figyelmeztetett és elveszett belőlük a nyers erő, amit vissza kellene hozniuk.

Majd Geszti Péter versenyzője, Krasznai Tünde következett, aki Pink Family Portrait című dalával életének egy megrázó eseményét elevenítette fel. Tünde ugyanis apa nélkül nőtt fel.
Szikora Robi szerint volt már ugyan jobban sikerült produkciója is a lánynak ebben a versenyben, de úgy érzi, ha Pink hallotta volna őt ma este, akkor másnap már érkezne a levél, hogy "Tünde gyere át hozzám dumcsizni." Gabi szerint nagyon nagy bátorságra vall az, amit ő most ország-világ elé tárt, de a sors szerinte kárpótolta őt egy igazi apukával, Geszti Péter személyében. Alföldi Róbert szerint Tünde azt tudja, ami a legfontosabb a színpadon: közölni. Majd hozzátette, ő 28 évesen találkozott először az apjával, és szerinte ez egy olyan fantasztikus élmény, amit nem érdemes kihagyni az életből. Geszti Péter szerint, mentoráltjában nincs semmi műanyag, épp ezért tűnik ennyire valódinak és igazinak.

Majd Tóth Gabi konferálta fel második „fiát”, Szabó Ádámot, aki a Hajlakk című film lendületes slágerével állt színapdra.
Geszti Péter szerint Ádám teljesen új oldaláról mutatkozott be, majd viccesen hozzátette, hogy ami a fiú mentorát illeti, senkinek se könnyű. Alföldi Róbertnek is nagyon tetszett a fiú mai produkciója. Szikora Robi is megdicsérte a srácot, szerinte Ádám egyre lazább, ami nagyon jól áll neki. Gabi szerint, Ádám mindig túlteljesíti magát, ha nem a legjobban sikerült a próba, akkor utána duplán összeszedi magát.

A rövid szünet után Szikora Robi második csapata következett, azaz felröppent a Fat Phoenix
. A két srác az Éjjel-Nappal Budapest betétdalát adta elő.
Tóth Gabi viccesen úgy kezdte az értékelést, hogy azért az eredetinél nem volt jobb, de hirtelen nem is tudta, mit mondjon, azt mondta, még keresi a szavakat, így át is adta a lehetőséget mentortársának. Alföldi Róbert azt mondta, mikor meglátta őket a dal elején, a földön ülve, kezdett örülni, hogy végre jól ellesznek, ehhez képest aztán jött, ami jött. Azt kifogásolta, hogy az energiaszintnek nem szabad leesnie a színpadon, azt végig fent kell tartani. Geszti Péter szerint az RTL egy népszerű dalát, az RTL Klubon, főműsoridőben, ilyen feldolgozásban, így elénekelni, annyira pofátlan, hogy az már egyenesen jó.

Ezután Danics Dóra állt színpadra, egy Janis Joplin nótával.
Szikora Robi azzal kezdte, hogy Janis Joplin az ő fiatalságának emblematikus figurája volt, és ezt a dalt is ronggyá hallgatta. Sokkal több őrületet várt volna a lánytól. Alföldi Róbert pozitívnak értékelte, hogy ebben a produkcióban Dórának fontosabb volt, hogy a közönség jól érezze magát, mint ő maga. Gabi azt mondta Dórinak, hogy ez az ő stílusa, csajos ugyanakkor laza, nagyon odatette, pont olyan volt, amilyennek lennie kellett. Geszti Péter szerint mentoráltja ma igazi Danics Joplin lett.

A rövid szünetet követően, Péterffy Lili következett. Alföldi Robi úgy konferálta fel versenyzőjét, mint aki minden héten más arcát mutatta meg, volt, ami bejött, volt, ami kevésbé, de úgy érzi, Lili igazán sokoldalú énekesnő, és ma ismét nagyon jó arcát fogja megmutatni. Lili egy francia dallal érkezett az X-Faktor színpadára. Geszti Péter értékelésében azzal kezdte, hogy elhatározta, egy kicsit bele fog szeretni a lányba, mert eddig már annyit bántotta, és úgy érzi, most már jó úton járnak. Magabiztos és szórakoztató volt a produkció. Gabi kiemelte, hogy Lili nagyon nehéz nyelven énekelt, de remekül megoldotta, egy igazi francia fruskát látott a színpadon. Alföldi Robi csak annyit mondott „lányának”, hogy most volt a legjobb.

Az est zárásaként Bozsek Márk
lépett színpadra, egy lírai dallal. Alfölri Róbert azzal bíztatta a fiút, hogy nem kell félni, se a mentoroktól, se a mikrofontól, se az érzelmektől. Több érzelmet kell adni, azokat nem szabad visszagfogni. Tóth Gabi meghatódott Márk produkciójától, drámasiág, letisztultság volt benne. Most tetszett neki a fiú legjobban és kiemelte, hogy bár Márk egy színész, mégse látott benne még eddig soha semmilyen színészi manírt, vagy megjátszást. Szikora Robi azt mondta, hogy Márk kicsit eldugta az érzéseit, és nem a maga teljességében jött át a személyisége. Geszti Péter dorgálással kezdet értkelését, azt mondta, hogy ez a dal most nem volt jó, mert a hangok nem voltak a helyükön, de volt benne drámaiság. Elárulta, hogy Márkkal kell a legtöbbet dolgoznia, de a folyamat már elindult.

A produkciók után elérkezett az este legizgalmasabb pillanata. Behozták a borítékot, majd Lilu és Bence ismertették a nézői szavazatok aktuális állását. Az eredményekből kiderült, hogy minden mentornak van félnivalója,
hiszen mindegyiküknek van egy-egy versenyzője, aki vagy a rangsor alján, vagy párbajhelyzetben van. A jelenlegi állás alapján Alföldi Róbert egyik lányának és Szikora Robi egyik csapatának kellen párbajoznia, de a többi mentor sem érezheti biztonságban magát, hiszen nekik is van egy-egy versenyzőjük, aki a rangsor alján áll.

Az izgalmakat egy megható közös produkció
követte, a még versenyben lévő kilenc döntős a nemrég elhunyt ikon, Lou Reed emlkére adta elő együtt a Perfect Day című dalt.

Vasárnap este 20 órakor jön a 4. Döntés, amikor újabb éneksnek kell elhagynia az X-Faktort. S, amint láthatták, minden mentornak van félnivalója. Hihetelten izgalmakkal és egy újabb fantasztikus extra produkcióval tehét folytatódik a show! Tartsanak velünk!
#X-Faktor#rtl#eckert anikó#péterffy lili#csordás ákos#fat phoenix#batánovics lili#krasznai tünde#danics dóra#szabó ádám#bozsek márk#istenes bence#szikora róbert#élő show#lilu#geszti péter#alföldi róbert#tóth gabi#bytheway

Címlapról ajánljuk