Vigyél el!

Heti cuki: ezért a két madárért megy hétvégén mindenki Darányba

rtl.hurtl.hu

2015. július 9. 10:46

Lala és Szederke a darányi általános iskola kéményén élnek, de a kihelyezett webkamerák segítségével a fél világ nyomon követi a sorsukat. Az RTL Klubot büszkeséggel tölti el, hogy egy kicsit mi is a részesei voltunk az útnak, melynek végén a gólyák valódi celebekké váltak.

Minden 2006-ban kezdődött, amikor az iskola tetőszerkezetének felújítása kapcsán egy webkamera is a kémény mellé került, így az iskola az ország első gólya-kamerájának szponzorává vált. A gólyák az RTL műsoraiban is sokszor feltűntek, a suli honlapján követhető gólya-realitynek pedig ma már több mint 3 millió látogatója volt. A vendégkönyvben gyorsan szaporodtak a bejegyzések és a barátságok, ebből született meg később a Gólyafórum. A máig aktív tagok évente szerveznek találkozókat Darányban, idén már kilencedik alkalommal gyűlnek össze a július 10-11-én megrendezett gólyalesre.

Valószínűleg az ország legcukibb fórumozói

Aki felhúzta magát a híradón, véletlenül beleolvasott bárhol a kommentekbe, vagy most jött rá, hogy a rezsicsökkentés nyereségéből egy fél pepperónis pizzát vehet, ha van kuponja, annak javasoljuk, hogy látogassa a Gólyafórum oldalát, ahol minden bizonnyal az ország legcukibb fórumozói értekeznek, és még csak véletlenül sem veszekszik egymással senki. 10 perc görgetés egy egész hétvégés wellness-szel ér fel.

A családias hangulatba bújtatott bejegyzések mögött azonban valódi dráma, feszültség, és regényekbe illő fordulatok bontakoznak ki.

Ennek a fórumnak minden oldala aranyat ér, visszaolvasva mi is a körmünket rágtuk, hogy vajon meg tudja-e szerelni Cserko az elromlott webkamerát, mielőtt visszaérkeznek a gólyák, találnak-e bélésanyagot a gólyák, és hogyan olvad a hó a fészekből. A madarak éves távozásakor pedig szem nem marad szárazon. Amikor az idő hidegebbre fordul, minden kirepüléskor összeszorul a fórumozók szíve: vajon visszajönnek még?

A távozás felismerésének fájdalma pedig olykor a békés fórumozókat is magával ragadja, ahogy Cila is kikelt magából a romantika nyomait dúló barbárok ellen:

Nos, elmentek... H-ék is. Azért 21-én búcsúzóul még szorgosan rendbe rakták a fészket, ágakat, bélésanyagot hoztak, rendezkedtek - romantikáztak is kicsit - remélem, a jövő tavaszra készülés reményében. Nem akartak rumlit hagyni maguk után - bezzeg a hülye nyest azonnal föltúrta a fészket, amint elvonultak.

A Való Világ csak kutyafüle

A Gólyafórumon egyébként nem csak Darány, hanem rengeteg más település madárkameráinak követői beszélgetnek, némelyik oldalon pedig olyan szerelmi drámák bontakoznak ki, hogy azokon mi, akik már túléltük Aurelio és Zsófika szakítását, sem győztük kapkodni a fejünket.

Csak hogy mást ne mondjunk: a darányi kéményen álló fészek egykor még az RTL Klubon is szereplő lakói, Chuck és Ludmilla voltak. Helyettük ma már Lala és Szederke pózolnak a kamerák előtt nap mint nap. Az ő románcuk azonban nem felhőtlen: boldogságukra a gyermektelenség borít sötét fátylat. Hiába rakott tojásokat Szederke, kikölteni eddig egyszer sem sikerült őket, így az idei fórumtalálkozón elmarad az esemény fénypontja, a gólyafiókák meggyűrűzése.

A találkozó azonban így is exkluzívnak ígérkezik, mi arra biztatunk mindenkit, hogy aki teheti, személyesen is látogasson el Darányba, és készítsen egy fotót a világhírű iskola előtt, a fórumozóknak pedig jó szórakozást, nyest-mentes screen-shotokat kívánunk!

Ha a gólyapár kukkolása közben azt éreznéd, hogy te is szeretnél már fészket rakni, akkor jelentkezz a Vigyél el! műsorába, és találj rá a te Laládra!



A gólyáról készült fotót a Judit nevű felhasználó töltötte fel a Gólyafórumra.

#Vigyél el!#webkamera#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk